orez cu dovlecei (se poate folosi si orez brun)
5 lg orez
1 dovlecel mic razalit
1 cons rosii decojite
3 ardei
sare, piper
se razuieste dovlecelul, se taie marunt ardeiul. intr-o lg de ulei de masline se pun legumele si rosiile, se sareaza. cand dovlecelul a lasat apa se adauga orezul si 1 cana de apa. se fierbe la foc mediu cca 30 minute.
pofta buna!
mancarica de conopida cu fasole boabe
1 conopida medie
2-3 morcovi
20o gr fasole
1 ceapa
1 pastarnac
1 telina mica
1 cana suc de rosii
verdeata
tai ceapa marunt, telina, pastarnacul si morcovii ii tai cuburi. fierbi fasolea. (eu am folosit din conserva).desfaci conopida si o fierbi 5 min in apa usor sarata. peste ceapa pui legumele le calesti un pic, adaugi conopida, fasolea si sucul de rosii. le fierbi 10-15 min. la sfarsit presari verdeata.
pofta buna!
Editat de giulia81, 18 noiembrie 2013 - 15:17 .