Fie ca le cumparam sau le preparam acasa, gogosile au ramas unul dintre deserturile romanilor preferate.
In oras le gasim la diferite patiserii umplute cu diverse creme: de ciocolata, de zmeura, vanilie si multe alte creme dulci. Eu prefer gogosile la cuptor neumplute, deoarece sunt mai sanatoase si nu prea lesinatoare. Mai jos am explicat o reteta delicioasa de gogosi cu gaura, coapte in cuptor si cu glazura pe deasupra. Le puteti face si umplute insa vor devenii prea dulci si nu veti putea manca prea multe.
Este desertul perfect care tine locul oricarei prajituri chiar si cand este vorba de pretentiile celor mici. Incercati sa vedeti cat de gustoase sunt.
Ingrediente
- Pentru aluat
- 1 cana de apa
- 50 g unt
- 1/2 lingurita sare
- 1 ceasca faină
- 4 oua
- Pentru glazura
- ou
- suc de lamaie
- pudra de zahar
Preparare Gogosi la cuptor
Se seteaza aragazul pe foc mare, se pune la incalzit o cratita adanca, dupa care se adauga apa, untul si sarea. Gatiti la foc mare pana se fierbe.
Dupa ce s-a fiert totul si untul s-a topit, urmeaza sa adaugam faina. Se pune toata cana de faina si incepeti rapid sa amestecati cu o lingura de lemn, avand grija sa nu se formeze noduli.
In timp ce continuam cu amestecul, reducem focul la nivel mic. Aluatul gogosilor va fi gata de indata ce incepe sa se desprinda de marginile tigaii. Cand acesta se desprinde, indepartam tigaia de pe foc, se se pune intr-un recipient si se lasa sa se raceasca timp de 5 minute.
Aluatul s-a racit, asa ca incepem sa adaugam ouale. Se sparg si se pune unul cate unul amestecand.
Vezi aici cum se prepara si imagini pas cu pas