Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Retete de gogosi pufoase

gogosi

7 raspunsuri la acest subiect

#1
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.054 mesaje

Postat 13 noiembrie 2013 - 13:12

Oare cui nu-i plac gogosile? Fie ele umplute cu gem, "mincinoase" cum li se mai spune sau pufoase, retete sunt o multime dar de unde si ce sa alegem? Iata o selectie de 7 retete de gogosi pufoase super testate si recomandate de fetele de la Desprecopii :)

 

Mai adaugam la aceasta lista? Ce reteta mai aveti de gogosi pufoase?

 

gogosi-mare1.jpg



#2
rato-moldo

rato-moldo

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 23 mesaje

Postat 13 noiembrie 2013 - 14:19

nu am mai facut pana acum gogosi mincinoase :))) o sa incerc si eu in weekend!



#3
Ginger01

Ginger01

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 888 mesaje

Postat 13 noiembrie 2013 - 15:12

Eu am facut acu vreo 3 saptamani da' trebuie sa fac bis...ai mei sunt innebuniti dupa ele  [:)]



#4
Fleurdelise

Fleurdelise

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.937 mesaje

Postat 13 noiembrie 2013 - 17:17

Reteta incercata de gogosi "infuriate" (pufoase si goale in interior):

 

500g faina, un praf de sare, 1 pliculet de drojdie uscata, 125ml lapte caldut, 100g zahar, 125ml apa calduta, 3 galbenusuri, 60g unt topit, arome (vanilie, coaja de lamaie)

 

Se amesteca faina cu drojdia uscata. Galbenusurile se lichefiaza cu un praf de sare, zaharul si celelalte ingrediente lichide, mai putin untul, se adauga aromele. Se toarna amestecul lichid in faina, se omogenizeaza aluatul adaugand treptat untul topit (caldut, nu fierbinte). Nu e nevoie sa se framante, se amesteca doar pana se desprinde aluatul de vas si de maini. Aluatul trebuie sa fie moale. Se lasa sa creasca la loc caldut, cam o ora. Se intinde aluatul pe o plansa presarata cu faina, foaie de cel putin 1cm grosime (daca e prea subtire, gogosile se vor "sfarogi" la prajire). Se taie forme cu gura unui pahar de apa, cilindric. Se mai lasa sa creasca discurile astfel formate, 10-15min. Se pun la prajit in ulei incins, se vor umfla instantaneu. Se scot pe hartie absorbanta si se pudreaza cu zahar daca doriti. Se pot umple cu gem, branza, nutela.

Pofta buna!


Editat de Fleurdelise, 13 noiembrie 2013 - 17:19 .


#5
J G

J G

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.955 mesaje

Postat 14 noiembrie 2013 - 20:54

Reteta noastra de gogosi simple. Cele mai pufoase!



#6
Rianna_07

Rianna_07

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 34 mesaje

Postat 04 ianuarie 2014 - 13:13

#4 icon_share.png
 
 
 

  [flo2]  multumesc de reteta, o sa incerc si eu 



#7
anadgorg

anadgorg

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 11 mesaje

Postat 10 februarie 2014 - 15:58

iii..ce bine de cand tot caut o reteta de gogosi destea asa...



#8
ilinca_01

ilinca_01
  • Membri
  • 1 mesaje

Postat 22 martie 2014 - 15:20

Fie ca le cumparam sau le preparam acasa, gogosile au ramas unul dintre deserturile romanilor preferate.gogosi11.jpg

In oras le gasim la diferite patiserii umplute cu diverse creme: de ciocolata, de zmeura, vanilie si multe alte creme dulci. Eu prefer gogosile la cuptor neumplute, deoarece sunt mai sanatoase si nu prea lesinatoare. Mai jos am explicat o reteta delicioasa de gogosi cu gaura, coapte in cuptor si cu glazura pe deasupra. Le puteti face si umplute insa vor devenii prea dulci si nu veti putea manca prea multe.

Este desertul perfect care tine locul oricarei prajituri chiar si cand este vorba de pretentiile celor mici. Incercati sa vedeti cat de gustoase sunt.

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 1 cana de apa
  • 50 g unt
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 ceasca faină
  • 4 oua
  • Pentru glazura
  • ou
  • suc de lamaie
  • pudra de zahar
Preparare Gogosi la cuptor

Se seteaza aragazul pe foc mare, se pune la incalzit o cratita adanca, dupa care se adauga apa, untul si sarea. Gatiti la foc mare pana se fierbe.

Dupa ce s-a fiert totul si untul s-a topit, urmeaza sa adaugam faina. Se pune toata cana de faina si incepeti rapid sa amestecati cu o lingura de lemn, avand grija sa nu se formeze noduli.

 

In timp ce continuam cu amestecul, reducem focul la nivel mic. Aluatul gogosilor va fi gata de indata ce incepe sa se desprinda de marginile tigaii. Cand acesta se desprinde, indepartam tigaia de pe foc, se se pune intr-un recipient si se lasa sa se raceasca timp de 5 minute.

Aluatul s-a racit, asa ca incepem sa adaugam ouale. Se sparg si se pune unul cate unul amestecand.

Vezi aici cum se prepara si imagini pas cu pas





Etichetat si cu gogosi

Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Organizarea garderobei - sfaturi utile

    Ana1298
    - Astăzi, 18:19

  • A 15a postare

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 11:33

  • Cea mai asteptata ecografie

    Roxana3001
    - Astăzi, 11:06

  • Bagajul de maternitate 👜

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 08:13

  • Control

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 21:41

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -