Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 4 voturi

Despre parintii care decid sa nu isi vaccineze copiii - sondaj DC

vaccinare

263 raspunsuri la acest subiect

Sondaj: Despre vaccinarea copiilor (103 membru(i) a(u) votat)

Parintii care nu isi vaccineaza copiii (cu vaccinurile clasice - pe vremuri obligatorii) sunt:

  1. Complet iresponsabili. (37 voturi [36.27%])

    Procentaj de vot: 36.27%

  2. E dreptul lor sa aleaga. (56 voturi [54.90%])

    Procentaj de vot: 54.90%

  3. Inteligenti. (4 voturi [3.92%])

    Procentaj de vot: 3.92%

  4. Nu stiu. (0 voturi [0.00%])

    Procentaj de vot: 0.00%

  5. Nu m-am hotarat cum sunt. (5 voturi [4.90%])

    Procentaj de vot: 4.90%

Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#41
MeAlex

MeAlex

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.077 mesaje

Postat 06 noiembrie 2013 - 23:40

Ela, credeam ca esti ironica [flo2] ...pai, cand ies singura, il tin in marsupiu deci e safe, iar cand e in landou, ne plimbam prin zone mai putin aglomerate, iar daca totusi sunt multi pe acolo sau suntem in magazin, trag copertina landoului mai mult si il acopera foarte mult. Oricum, in magazine se doarme fff bine.

Nici eu nu imi asum responsabilitatea nevaccinarii...

Oricum, mi-e asa teama de ziua vaccinarii, cand il voi pazi sa vad daca face febra, daca e letargic, daca doarme mult...


Editat de MeAlex, 06 noiembrie 2013 - 23:52 .


#42
ela_04

ela_04

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.768 mesaje

Postat 07 noiembrie 2013 - 00:10

Nu mey! Eram doar curioasa  [:)]

Ti-am povestit despre perioada mea la gradinita pt ca spuneai ca acum copiii se imbolnavesc mai des decat acum 20-30 de ani. Iar asta nu o cred. Depinde de copil probabil... eu m-am imbolnavit, fratele meu si toti verii si cunoscutii erau cu mucii taras si atunci. Mama mea (ca am intrebato) a fost la gradinita la tara, in provincie unde statea atunci  tot asa, in primul an erau toti bolnavi...si atunci nu era poluarea asta...si aveau vaci, oi, bio etc tot degeaba.

Si eu la fata sunt in urma cu vaccinul de an. Trebuia facut luna trecuta dar a luat de la frati-su toate "darurile" gradinitei. Asa ca astept sa le treaca... candva so intampla si asta... [smulgpar]

Sunt suparata pe chestia asta, desi toti mi=au spus ca primul an va aduce acasa tot ce prinde... nu credeam ca va fi asa de rau! Un copil care racea o data pe an, mi-a racit acum toata luna...de vreo 4-5 ori! Si cei mai rau e ca ne-a dat la toti ca asa suntem noi darnici!

In fine. Sanatate multa la toti puii indiferent daca au sau cate vaccinuri au! [flo2]



#43
Zenit

Zenit

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 219 mesaje

Postat 07 noiembrie 2013 - 05:12



Pai si eu banuiam ca in Quebec e la fel ca in Ontario, dar iata ca nu.

Cum a spus si Katya, in Qc nu e obligatorie vaccinarea. Noua la gradinita nu ni s-a cerut carnetul de vaccinare. Poate la unele scoli sa se ceara, din  motivul de mai sus.

Probabil ca fiecare provincie are propria ei politica in materie de sanatate publica.

Cu siguranta asa e, Canada e stat federal, si fiecare provincie are nu numai legi provinciale pe linga cele federale, dar si ministere separate.

Noi avem aici  Ontario Ministry of Health and Long-Term Care http://www.health.gov.on.ca/en/

De asta am  mentionat la posting-ul tau anterior ca poate fi diferit de la o provincie la alta. Admitind ca avem informatii limitate la experienta personala evitam contradictii inutile si aducem un aport de informatie care ne largeste orizontul, multumesc. [:)]


Editat de Zenit, 07 noiembrie 2013 - 05:14 .


#44
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 07 noiembrie 2013 - 08:51

Marius, aveam o parere f buna despre tine. Dar mi-am schimbat-o. Pt ca in materie de vaccinuri esti pe cat de vehement pe atat de neinformat.

Nu e nici o problema daca nu ai sau daca ai o anumita perere despre mine. Nu am luptat in viata mea "sa dau bine" cum se zice. Sunt Sagetator inrait!  [pk]

 

In materie de vaccinuri nu sunt "un guru" - am alta formatie profesionala. 

Insa in materie de cifre si fapte imi sustin opinia.

Imi pare rau pentru toate cazurile de reactii adverse. Sunt o realitate. Sunt posibile motiv pentru care in mod corect sunt prevazute in prospectele producatorilor.

Dar

Daca privim incidenta concreta numerica a aplicarii vaccinurilor in speta numar reactii adverse versus numar de cazuri de imbolnaviri grave se poate constata usor ca incidenta numarului reactiior adverse este de 1 la 1.000.000. 

Pe romaneste salvez 999.999 de copii de la riscul de a deceda sau de a deveni handicapati grav pe viata pentru 1 copil care poate genera reactie adversa. 

Desigur daca ar fi vorba de copilul meu sa fie acel unu as fi suparat este normal este firesc dar nu mi-ar schimba opinia de a salva 999.999 de alti copii. Aceasta eu o numesc responsabilitate.

In egala masura in fiecare an in fiecare zi in fiecare clipa exista o lupta dura de multe ori contracronometru a specialistilor in acest domeniu de a gasi raspunsuri valabile pentru copii/adulti ca sa aiba o sansa mai buna la viata. 

Pe de alta parte tot ca si opinie varicela putea fi "trecuta" usor la 3-4-5-6 -...10 ani nu cred ca este oportuna vaccinarea, in 14 zile este totul gata fara complicatii in mod natural si corpul isi dezolta imunitate pe viata.

Vaccinul nu confera imunitate in timp este stiut de la bun inceput de aceea eu nu o consider o optiune corecta si mai mult amanarea imunizarii naturale duce in general la forme severe sau extrem de severe ulterior. Si aceasta se stie dar fiecare decide cum considera mai bine.

Imi pare rau pentru ce s-a intamplat copilului. Eu nu as fi fost procedat asa.

In egala masura prefer sa discut rational. Furia nu ajuta la nimic.



#45
MariaG

MariaG

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.233 mesaje

Postat 07 noiembrie 2013 - 10:33

Marius imi scapa rationamentul cu salvarea celor 999.999 care sunt salvati prin vaccinarea (si expunerea la risc) a copilului tau. 

Daca tu il vaccinezi pe al tau ceilalti sunt automat vaccinati? Daca tu nu il vaccinezi pe al tau nu mai sunt vaccinati ceilalti? 

Care e legatura intre copilul tau si restul de 999999?



#46
Adriana mica

Adriana mica

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.200 mesaje

Postat 07 noiembrie 2013 - 10:36

Pt ca istoricul medical este foarte important (eg. alergii, astm, boli autoimune, etc), noi am discutat intotdeauna cu medicul pediatru si am decis impreuna lista vaccinurilor. Ca si masuri suplimentare de precautie, nu am facut niciodata 2 vaccinuri in aceeasi zi, ci la o luna distanta unul de celalalt, si am fost foarte stricti in ceea ce priveste starea de sanatate in momentul vaccinarii (medicul pediatru a impus chestia asta, nu-i facea vaccinul daca termometrul arata - masurare intrarectala, mai mult de 37.5).

 

Pana acum - 7 ani, am facut tot ceea ce era in schema obligatorie de vaccinare + Prevenar + tulpina aditionala pt meningita bacteriana. Nu am facut nimic pt varicela (rezultatul - a facut boala, fara complicatii de nici un fel) si nici pt gripa (nu a facut niciodata, desi este in colectivitate de la varsta de 2 ani). Chiar astazi mergem sa discutam despre rapelul ROR, nu l-am lasat sa-l faca la scoala. Inclin sa sarim peste el, sa faca acum bolile copilariei, altfel ar trebui revaccinat in prag de adolescenta (are valabilitate in jur de 8 ani). Nu stim inca ce va zice pediatrul, este posibil ca fondul alergic pe care il avem sa predispuna la forme mai grave de rujeola (parca asta dadea complicatii), si atunci vaccinarea ar fi optiunea mai sigura.

 

Ela, nu-i bai daca amanati putin vaccinul de un an, noi l-am facut la un an si jumatate (tot din cauza de ceva raceli, am spus mai sus ca pediatrul este foarte strict din acest punct de vedere). Ni s-a spus ca nu este nici o problema.



#47
MariaG

MariaG

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.233 mesaje

Postat 07 noiembrie 2013 - 10:38

Maria, copii nu ii vaccinezi imediat cum se nasc. Cu alte cuvinte, chiar daca vrei sa iti vaccinezi copilul exista o perioada de timp in care nu are protectie. Asa ca daca intra in contact, se poate imbolnavi.  Apoi mai exista categoria copiilor care fiind bolnavi de diverse boli grave (leucemie, etc) poate ca nu sunt vaccinati , deci si ei pot fi in pericol.

 

----

 

 

Deci daca are leucemie, etc are dreptul sa nu fie vaccinat dar daca e sanatos nu are acest drept? 

Daca boala nu exista => nu se imbolnavesc nici cei vaccinati nici cei nevaccinati (indiferent din ce cauza nu sunt vaccinati)

Daca boala exista (logic ar fi) => nu se imbolnavesc cei vaccinati si se imbolnavesc cei vaccinati. 

Restul discutiilor: poate vaccinul nu prins, nu a fost inca vaccinat, vaccinul nu e bun, samd n-au nici o legatura cu alegerea celui nevaccinat. 

 

De unde ma uit eu la argumente, singura iresponsabilitate e a parintelui care alege fata de copilul propriu, nu fata de copiii vaccinati sau nevaccinati ai altcuiva. 



#48
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 07 noiembrie 2013 - 10:44

In discutia asta e vorba de vaccinurile clasice obligatorii.

=============

In ceea ce priveste vaccinul antigripal nu i l-am facut niciodata copilului si nici nu il voi face.

Intr-un organism sanatos, cu o alimentatie corecta, virusul gripal nu se manifesta fulminant si nu pune viata in pericol. De aceea, la noi in tara, acest vaccin este gratuit doar pentru persoanele ce au factori de risc.

Imunitatea dupa o gripa este mult mai buna decat cea data de vaccin.

 

Vaccinul antipolio oral este conceput cu virus viu atenuat iar una dintre reactiile adverse este poliomielita postvaccinala. Dupa vaccinare copiii sunt purtatori de virus si il pot transmite altora. De aceea, dupa campaniile de vaccinare copiii ce nu l-au facut sunt rugati sa stea acasa 7 zile. Intr-adevar se ia si  prin contactul cu fecale, insa calea de intrare este apa si mancarea contaminata caci el se multiplica in intestine.

 

Degeaba, insa, iti inveti propriul copil cu igiena, daca alt copil dupa ce s-a sters la popou nu se spala si intra in contact cu copilul tau - ii ofera o bomboana cu mana care a intrat in contact cu fecalele.

 

Din aceste motive toate tarile din occident - tarile bogate - au renunant la vaccinarea cu antipolio oral folosind antipolio injectabil.

Am specificat tarile bogate pentru ca vaccinul injectabil este mai scump si o tara ca Romania nu si-l permite pe cel injectabil in schema gratuita. Precizez ca asa era acum 4 -5 ani, poate intre timp s-a schimbat.

 

Vaccinul antipolio injectabil contine virusi morti ce nu pot provoca poliomielita, dar titrul anticorpilor va fi mai mic pentru ca nu ofera imunitate la nivel de intestine.

 

Varicela

Despre varicela e bine sa stim ca ofera imunitate, dar nu intotdeauna permanenta pentru ca exista cazuri rare  cand imunitatea dispare si poate avea loc un al doilea episod de varicela.

Vaccinul impotriva varicelei poate preveni boala in 70-90% din cazuri.

 

In cazul majoritatii altor vaccinuri boala e prevenita in proportie de 95%+



#49
Ramonika

Ramonika

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.482 mesaje

Postat 07 noiembrie 2013 - 11:15

Va rog sa cititi mai mult inainte sa sustineti sus si tare ca dreptatea si adevarul sunt de partea voastra si cei care nu isi vaccineaza copiii sunt iresponsabili.

 

intrebarea e ce anume sa citim?

totusi nu sunt mai credibile cartile de specialiatate decat niste articole de pe internet despre care nu stii exact cine le-a scris, sau cat de adevarate sunt informatiile din ele?



#50
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 07 noiembrie 2013 - 11:19

Marius imi scapa rationamentul cu salvarea celor 999.999 care sunt salvati prin vaccinarea (si expunerea la risc) a copilului tau. 

Daca tu il vaccinezi pe al tau ceilalti sunt automat vaccinati? Daca tu nu il vaccinezi pe al tau nu mai sunt vaccinati ceilalti? 

Care e legatura intre copilul tau si restul de 999999?

Deci .... am un reper 100.000.000 de copii.

Daca vaccinez 100.000.000 de copii, numarul copiilor care pot sa dea reactii adverse este 1(unul) din 1.000.000.  In general acest 1 din 1.000.000 are in realitate si predispozitie de a da reactii adverse pentru ca s-a constatat ca are sistemul imunitar depreciat sau X alte motive particulare care duc sau pot sa duca la reactii adverse. Dar nu am vrut sa mai spun asta ca sa nu se supere lumea.

Cei 999.999 de copii vaccinati care nu au nici o reactie adversa trec bine merci mai departe INSA nu se vor mai imbolnavi de poliomieiita. 

Daca prin puterea exemplului copilul meu este acel unu care a avut reactii adverse din cei 1.000.000 vaccinati desi o sa-mi para rau si este intradevar extrem de neplacut insa am sa-mi mentin opinia ca este de preferat sa am riscul de 1 copil cu reactii adverse si 999.999 de copii clinic sanatosi decat 1.000.000 cu riscul de a se imbolnavi de poliomielita.( a se vedea centrele de epidemie greu de controlat aparute in prezent si prin nevaccinare).

E Ok acum ce vreau sa spun?





Etichetat si cu vaccinare

Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Agitatie pe final

    Roxi_pisicul23
    - Astăzi, 12:03

  • Saptamana 28

    Deutzuk
    - Astăzi, 11:08

  • Testul de toleranta la glucoza

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:36

  • Planificarea pe etape

    RoxiMada
    - Ieri, 19:33

  • Organizarea garderobei - sfaturi utile

    Ana1298
    - Ieri, 18:19

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -