Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 4 voturi

Despre parintii care decid sa nu isi vaccineze copiii - sondaj DC

vaccinare

263 raspunsuri la acest subiect

Sondaj: Despre vaccinarea copiilor (103 membru(i) a(u) votat)

Parintii care nu isi vaccineaza copiii (cu vaccinurile clasice - pe vremuri obligatorii) sunt:

 1. Complet iresponsabili. (37 voturi [36.27%])

  Procentaj de vot: 36.27%

 2. E dreptul lor sa aleaga. (56 voturi [54.90%])

  Procentaj de vot: 54.90%

 3. Inteligenti. (4 voturi [3.92%])

  Procentaj de vot: 3.92%

 4. Nu stiu. (0 voturi [0.00%])

  Procentaj de vot: 0.00%

 5. Nu m-am hotarat cum sunt. (5 voturi [4.90%])

  Procentaj de vot: 4.90%

Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#241
Ginger01

Ginger01

  Membru junior

 • Membri
 • PunctPunctPunct
 • 888 mesaje

Postat 14 noiembrie 2013 - 13:40

Acum ca se discuta , pun o parte din articol , cred ca se intelege :

"Le vaccinazioni si dividono in obbligatorie, raccomandate e consigliate in determinate circostanze. Le vaccinazioni obbligatorie, prescritte per legge, per tutti i nuovi nati sono l’anti-poliomielitica, l’anti-difterica, l’anti-tetanica e l’anti-epatite B. Il vaccino commerciale più usato associa l’anti-tetanica, l’anti-difterica all’anti-pertosse, che è tra quelle raccomandate, perché comporta gravi rischi se contratta prima dei 18 mesi. Rientrano tra le raccomandate per i nuovi nati anche le vaccinazioni anti-morbillo, anti-rosolia e anti-parotite e anti-Hemophilus influenzae B (HiB).

La I dose di DPT (anti-difterite, anti-tetano e anti-pertosse), di anti-polio, anti-epatite B e HB si effettua al terzo mese di vita; la II dose al quinto mese; la III dose tra l’undicesimo e il dodicesimo mese di vita.
La I dose di MMR (anti-morbillo, anti-parotite e anti-rosolia) viene somministrata tra il XIII e XV mese di vita.
La IV dose di anti-polio a 3 anni. A 5 o 6 anni il richiamo della DTP. A 11 o 12 anni la II dose di MMR e a 14 o 15 anni il richiamo della DTP."

In plus, am scris ca parintele poate refuza vaccinul doar daca are argumente puternice si doumentate.

Daca e obligatoriu ,nu vad care este rostul discutarii la infinit.

Acum, la noi ai posibilitatea de a refuza,cine e pro s-o faca, cine e contra ,nu  si gata! 


 • 0

#242
Ginger01

Ginger01

  Membru junior

 • Membri
 • PunctPunctPunct
 • 888 mesaje

Postat 14 noiembrie 2013 - 13:54

A, si inca ceva...in Lombardia (o regiune din Nordul Italiei) procentul de vaccinare e de 99% la copii .Restul 1% nu a fost vaccinat pentru varie motivatii de sanatate sau altceva.

Zice ceva asta,nu?


 • 0

#243
andacos

andacos

  Membru VIP

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
 • 26.996 mesaje

Postat 14 noiembrie 2013 - 14:08

Pai tocmai: n-am. De-aia zic ca e neclar daca mi l-au facut sau nu. 

Maria,pe vremea lui Ceausescu se vaccinau copii la nastere,e imposibil sa fi scapat tu,vezi pe mina stinga sus floricica ...e o "emblema"a romanilor as spune.(mai sunt state foste comuniste, care au la fel,stiu de la colega mea rusoica,ins anu am vazut-o)

 

Dana


 • 1

#244
mihaela_s

mihaela_s

  Membru VIP

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
 • 28.307 mesaje

Postat 14 noiembrie 2013 - 14:17

Informatia despre obligativitatea vaccinurilor la copii o am de la un medic practicant suedez. Mi s-a explicat foarte clar ca cei ce doresc sa evite vaccinarea trebuie sa primeasca aprobare de la minister pe baza unor argumente clare.

 

Nu stiu exact ce ai citit, verifica sa nu fie vorba despre vaccinurile antigripale sau altele de gen, care mereu au fost optionale si la noi; acum au aparut o gama larga de vaccinuri care evident nu sunt obligatorii niciunde.

 

E adevarat ca nu am nascut aici, deci nu stiu cum e la nastere cu vaccinurile. Dar de la camin/scoala am primit la ambele fete hartii prin care ne anuntau ca primesc vacciunuri si sa semnam daca suntem de acord. Nu mi-am pus problema ca nu as fi (asadar nu stiu daca e nevoie sau nu de apropbari speciale, dar nu ne-au zis ca daca nu suntem de acord ce sa facem...poate ca afli numai atunci?). Cea mare si-a dorit si a facut deja si vaccinul HPV (Papilloma virus). Cand a fost vorba de vacciunul antigripal de gripa porcina, ca 95% din populatie s-a vaccinat. A fost prima data cand am stat in cumpana daca sa vaccinam fetele, dar am facut-o pana la urma. 

 

In schimb stiu sigur ca vaccinul anti TBC nu intra in schema obligatorie si in ultima vreme se vehiculeaza ca l-ar reintroduce de cand cu emigrarea masiva din tarile slab dezvoltate sau cu incidenta mare de TBC. Boala a reaparut in forta in Suedia, iar ei sunt expusi puternic, nevaccinati fiind...


Editat de mihaela_s, 14 noiembrie 2013 - 14:19 .

 • 0

#245
en_kvinna

en_kvinna

  Membru junior

 • Membri
 • PunctPunctPunct
 • 626 mesaje

Postat 14 noiembrie 2013 - 14:45

Eu chiar nu mai am timp, dar eu am citit legea (Smittskyddslag (2004:168)),  m-am uitat pe site-ul "Socialstyrelsen"  (asta e institutia care coordoneaza sanatatea) si pe site-ul "1177 Vårguiden" (asta are ceva legatura cu sanatatea, primesc acasa revistelor de informare )

 

Uite ce am gasit pe  http://www.socialsty.../allmantprogram

(in josul paginii este citatul)

 

Föräldrarnas samtycke vid vaccination av barn

Innan ett barn vaccineras måste vårdnadshavarna informeras och deras gemensamma samtycke inhämtas. Blanketten för godkännande av ett barns vaccination måste vara utformad så att båda vårdnadshavarna tydligt ges möjligheten att med sina underskrifter bestyrka det gemensamma ställningstagandet. Är inte vårdnadshavarna överens om vaccineringen får inte heller barnet vaccineras. För det fall endast en vårdnadshavare undertecknat blanketten, men han eller hon har uppgett att även den andra vårdnadshavaren samtycker till vaccinering får hälso- och sjukvårdspersonalen ta ställning till om uppgiften, att vårdnadshavarna är överens, kan accepteras eller om frågan behöver utredas. I takt med barnets stigande ålder och utveckling ska emellertid allt större hänsyn tas till barnets vilja, vilket framgår av 6 kap. 11 § föräldrabalken (1949:381).

Tradus in engleza:

Parental consent for vaccination of children
 
Before a child is vaccinated guardians must be informed and their common consent obtained . The form for approval of a child's vaccination must be designed so that both guardians clearly given the option of having their signatures authenticate the common position . Is not the guardians agree vaccination may not be the child vaccinated. In the event that only one legal guardian signing the form , but he has stated that even the other guardian consent to vaccination , the health -care staff to decide whether the task, the guardians agree , can be accepted or whether the matter needs to be investigated . As the child's age and development will be increasingly taken into account the child's wishes , as described in Chapter 6 . 11 § Parents Code ( 1949:381 ) .

 

Dar cum am spus, aici lume se vaccineaza, nu se teme si vaccinarea e o rutina, iar consimtamantul  este o foaie de hartie semnata. Probabil medicul respectiv  se ocupa de vaccinuri si birocratia hartiilor o fac altii. 


 • 0

#246
mihaela_s

mihaela_s

  Membru VIP

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
 • 28.307 mesaje

Postat 14 noiembrie 2013 - 14:54

Confirm, en_kvinna! Aici lumea se vaccineaza, nu prea sunt refuzuri decat daca copilul are probleme de sanatate. 

 

Si da, exact ce scrie in lege am primit si noi acasa sa semnam. Asa e, a trebuit si eu si sotul sa semnam, acum ca citesc. Uitasem, ultima vaccinare a fost acum patru ani parca. 

 

Cea mare s-a vaccinat saptamana trecuta impotriva hepatitei A. calatorim in ianuarie in India si ea a dorit sa faca vaccinul asta. Ea a rezolvat tot (eu am platit :)). N-a fost nevoie de acordul meu. Are 17 ani peste exact o saptamana. :)


 • 0

#247
MariaG

MariaG

  Membru junior

 • Membri
 • PunctPunctPunct
 • 1.233 mesaje

Postat 14 noiembrie 2013 - 15:40

Maria,pe vremea lui Ceausescu se vaccinau copii la nastere,e imposibil sa fi scapat tu,vezi pe mina stinga sus floricica ...e o "emblema"a romanilor as spune.(mai sunt state foste comuniste, care au la fel,stiu de la colega mea rusoica,ins anu am vazut-o)

 

Dana

Stiu. N-am. 


 • 0

#248
A_Iulia

A_Iulia

  Membru de baza

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
 • 8.524 mesaje

Postat 14 noiembrie 2013 - 16:59

Pai repet si eu, daca repetati si voi: vaccinul pt HPV si pt gripa sunt optionale oriunde. N-am auzit sa existe vreo tara unde sa fie obligatorii. Se recolanda si se fac gratuit - dar de la asta pana la obligativitate e cale lunga. Si ala de hepatita A la fel.

 

Referitor la formularistica si acordul parintelui: da ok, dar daca parintele refuza atunci trebuie sa aduca argumente de ce anume refuza si trebuie sa obtina aprobare finala pentru nevaccinare de la minister. Ei nu au cum altfel sa stie cine refuza si cine nu decat pe baza formularului, si nici nu-i vaccineaza no-matter-what - poate chiar sunt cazuri ce in mod exceptional trebuiesc evitate la vaccinare, asa ca in modul acesta se acopera toate cazurile si devine obligatoriu daca nu ai un motiv serios de a te opune.


Editat de A_Iulia, 14 noiembrie 2013 - 17:13 .

 • 0

#249
MariaG

MariaG

  Membru junior

 • Membri
 • PunctPunctPunct
 • 1.233 mesaje

Postat 14 noiembrie 2013 - 17:36

De-aia zic ca discutiile despre vaccinare in general sunt inutile si urate, pentru ca nu se discuta argumente ci pareri (sau eventual, persoane).

 

Hai sa discutam despre fiecare vaccin in parte.

Si nu despre lista de tari in care e oblgiatoriu si lista de tari (africane sau nu) in care e doar recomandare - pentru ca asta nu e un argument in nici o directie (exista tari in care femeilor le este interzis sa conduca masini - dar asta nu e un argument nici pro nici contra femeilor la volan).

Ci despre de ce e mai bine sa faci respectivul vaccin decat sa nu-l faci. Sau de ce e mai bine sa nu-l faci decat sa-l faci. 

 

Spre ex:

Vaccinul BCG (asa hulit cum e el ca nu e eficient si ca nu induce neaparat imunitate, si cu toata suspiciunea mea cum ca mie nu mi-a fost administrat vreodata, si cu toate efectele adverse pe care le provoaca la administrare) eu il consider un vaccin util in Romania. Pentru ca legislatia in ceea ce priveste TBC-ul ori nu mai este stricta ori nu se mai aplica, cert este ca sunt foarte multe cazuri de bolnavi care renunta la tratament si ca urmare traim, practic, printre bolnavi de TBC care nu stiu ca-s bolnavi sau nu le pasa (cel putin asta era situatia acum 5 ani, si n-am vazut mari imbunatatiri in anii din urma).

La fel vaccinul antitetanos - e suficient sa iesi pe strada (oriunde) si sa constati ca ai nevoie de un vaccin antitetanos  - peste tot sunt rahati si baligi. 

Vaccinul antidifteric - difteria este o boala cu evolutie foarte rapida: pana te prinzi ce are - a murit. 


Editat de MariaG, 14 noiembrie 2013 - 17:36 .

 • 0

#250
szivarvany

szivarvany

  Membru VIP

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
 • 23.133 mesaje

Postat 14 noiembrie 2013 - 17:51

 Cea mare si-a dorit si a facut deja si vaccinul HPV (Papilloma virus).

 

 

Poti da detalii despre vaccin, despre popularitatea acestuia pe la voi ...

Tu personal ce ai simtit cand i ai dat acordul ? [flo2] [flo2] [flo2]

Cati ani avea fetita ta cand l a facut ?

 

Multumiri [flo]


 • 0Etichetat si cu vaccinare

Intrebari Panica

 • Dureri

  Corina Petronela
  - Astăzi, 19:54

 • Gimnastica bebelusi

  oana.maria86
  - Astăzi, 08:17

 • De ce îmi curg sâni??

  Darius Gabriel
  - Astăzi, 00:13

 • Diaree bebe 3 luni

  Caty28
  - Ieri, 15:31

 • Sarcina

  andreiacristina
  - Ieri, 13:05

Grupuri

 • Mămici la început de drum

  Daniela 988
  - oct 09 2021 18:39

 • Adriana

  Adriana Stanciu
  - iun 05 2019 10:31

 • Mamici de Ianuarie 2019

  Anaysmaria
  - mai 13 2019 11:26

 • Fericire

  Matei Gabriel
  - mar 18 2019 20:09

 • Mamici de septembrie 2016

  Ralucutza1987
  - sep 17 2017 10:28

Bloguri

 • Sperietura

  csnik
  - Astăzi, 22:00

 • Morfologia Trimestru II

  ailenii
  - Astăzi, 19:05

 • Shower baby party

  babylici
  - Astăzi, 16:18

 • Cumpărături pentru bebelina

  Raisa22
  - Astăzi, 16:13

 • Birocratie

  Vase
  - Astăzi, 14:27

Retete

 • Pancakes cu cereale Cheerios Ovaz

  GratielaPopa
  - iun 11 2020 22:19

 • briose cu fructe de padure si Nestlé Cheerios

  GINA-MONICA
  - iun 03 2020 08:33

 • Tarta de prune si miere

  Anda08
  - aug 20 2019 12:37

 • Salata de capsuni

  Anda08
  - iul 03 2019 12:02

 • Clatite sau pancakes cu nuca de cocos si fructe

  Anda08
  - mar 29 2019 12:13

Ultimele aprecieri

 • Ella73Poza lui %s

  Ella73
  ii multumeste lui

  danielag
  pt. aprecierea acestui mesaj

 • anjaPoza lui %s

  anja
  ii multumeste lui

  danielag
  pt. aprecierea acestui mesaj

 • Laura25Poza lui %s

  Laura25
  ii multumeste lui

  mianda
  pt. aprecierea acestui mesaj

 • silvi8Poza lui %s

  silvi8
  ii multumeste lui

  danielag
  pt. aprecierea acestui mesaj

 • danielagPoza lui %s

  danielag
  ii multumeste lui

  Otiliav
  pt. aprecierea acestui mesaj

 • - TOP 50 reputatii -