Asaaaa, meniul pentru azi:
Piure pere si struguri
2 pere zemoase si dulci
un ciorchine struguri negri (dar nu din aia foarte fatosi, ca par de ceara, unii cu boabe mai mici, rotunde si parfumate)
Boabele de strugure se spala bine, se taie in jumatate, se scot samburii
Perele se decojesc, si se curata de cotor si seminte
Pui putina apa la fiert, cand da in clocot arunci perele, mai astepti 2-3 minute, si apoi pui si strugurii pt inca alte 2-3 minute
Blenduiesti fructele iar zeama o poti pastra pe post de compot (eu asa fac).
Piureul de fructe se poate amesteca cu orice altceva, eu prefer sa i-l dau simplu de
obicei.
Ardei umpluti
2 morcovi mai maricei
3 ardei capia rosii
o bucata cam cat palma de piept curcan (eu nu masor/cantaresc niciodata, estimez ochiometric)
2 galbenusuri
iaurt (cat incape)
Speli, cureti, razi morcovii
Toci carnea
Le amesteci cu galbenusurile si pui iaurt cat sa devina moale compozitia (eu am pus cam 3/4 dintr-un pahar de 150 grame iaurt de capra)
Speli ardeii, le scoti cotorul si semintele si ii umpli cu melanjul de mai sus, eventual le pui cate un capacel dintr-un alt ardei, ii pui intr-o tava si torni apa peste ei (nu neaparat sa-i acopere, dar pe-acolo). Eu am folosit o tava de cozonac din silicon, si am pus apa cat sa le ramana cocoasa afara.
45-50 minute la cuptor (preincalzit) - eu am cuptor electric si i-am pus la 180 grade
In compozitie mai poti adauga patrunjel, marar sau alte verdeturi - eu aseara am uitat sa pun
Asa, si-acum o intrebare. Am vazut f multa ceapa calita in retetele voastre. Mie pediatra mi-a spus ca o pot fierbe impreuna cu alte legume, dar sa o scot inainte sa i le blenduiesc/faramitez/servesc. Aveti vreun anume motiv pentru care le dati ceapa calita? Are vreun aport magic la ceva?
Ce-i drept eu i-am pus cateva rondele de praz la o supa crema din cartof+dovleac (a fiert impreuna cu celelalte legume, dar am citit ca prazul este mai usor de tolerat decat ceapa, de catre cei sub 2 ani).