Lapte de cocos
... din doua nuci de cocos.
Am cumparat de la supermarket 2 nuci de cocos. Le-am scuturat bine sa se auda lichidul din interior, apoi le-am ales pe cele mai grele (deci care sa aiba cel mai mult lichid).
Nucile de cocos au in varf 3 puncte mai inchise la culoare, care se pot gauri foarte usor. Eu le-am gaurit cu un tirbuson, dar daca nuca e foarte tare, puteti folosi un cui si un ciocan. Dupa ce ati dat gaurile de rigoare, scurgeti lichidul intr-un pahar. E foarte foarte bun. Puteti fie sa-l adaugati la laptele de cocos, fie sa-l beti asa, pur si simplu.
Apoi, nuca trebuie sparta. Unele se sparg usor si e suficient sa fie batute cu marginea boanta a cutitului. Iar altele sunt mai tari. Ale mele erau tari. Asa ca le-am bagat la cuptor 15 minute, timp in care au crapat putin. Le-am scos si le-am batut bine cu ciocanul, pana s-a spart toata coaja si a ramas miezul. Miezul e si el acoperit de o coaja subtire, care trebuie curatata. Mi-am luat curatatorul de cartofi si am curatat marginea maro, pana cand bucatile mele de cocos au ramas albe si pe interior si pe exterior.
In tot timpul asta, pe aragaz fierbea un ibric cu vreo 4-5 cani de apa. Dupa ce apa a trecut de punctul de fierbere, am turnat-o in blender, alaturi de bucatile de cocos. Le-am lasat la blenduit cateva minute, apoi am stors lichidul prin sita si tifon intr-un ibric. L-am indulcit cu sirop de agave si l-am bagat la frigider
(am dat copy/paste de pe blog, pt ca mi-e lene sa rescriu :D )
Editat de Cellena, 21 octombrie 2013 - 16:07 .