Pentru amatorii de aripiore de pui sau crispy strips ca la KFC am o reteta incercata care nu da gres si pe care am gasit-o a fi cea mai apropiata de original. Secretul succesului acestei retete consta in faptul ca ouale nu se bat.
1kg aripioare cu varfurile taiate si apoi taiate in doua
2 oua intregi (nebatute)
1 1/2 cana faina (in faina puteti adauga ce condimente va plac, eu va pot da o lista cu care sa experimentati)
Ulei pentru prajit in baie de ulei, de preferat intr-un ceaun, sau oala, pus la foc mediu sa se incinga apoi, micsorat focul un pic.
condimente faina (facultativ, dupa gust)
- 1 lingurita oregano oregano
- 1 lingurita praf chili
- 1 lingurita (salvie) sage
- 1 lingurita busuioc uscat basil
- 1 lingurita sovarv (marjoram)
- 1 lingurita piper pepper
- 2 lingurite sare salt
- 2 linguri boia paprika
- 1 lingurita praf de ceapa onion salt
- 1lingurita praf de usturoi garlic powder
Intr-un castron se pun aripioarele peste care se sparg cele doua oua, iar peste toate acestea se pune faina amestecata cu condimente. Cu ambele maini incepeti sa amestecati prin ridicare pana ce oul a fost absorbit complet. S-ar putea sa mai ramana faina pe fundul castronului, dar nu este nimic. Aripioarele nu vor fi acoperite omogen dar asta nu este o problema.
Puneti aripioarele in oala cu ulei incins, fara sa le inghesuiti. Daca e nevoie prajiti in doua runde. Lasati-le sa se rumeneasca pana capata o culoare maroniu deschis.
Pofta buna