Buna seara.
Codrina, sos de soia nu mananci in fiecare zi, si sigur nu l bei cu paharul....Eu il prefer pe cel cu grau fermentat, clar, celui cu zahar, cred ca e mult mai ok.
Carmen, si eu fac briose sarate, cu ciuperci, ardei, ceapa si masline, sa iau cu mine.Imediat va spun ce iese, ca e o totala improvizatie, nu m-am uitat pe nicio reteta!
Darling, clatitele eu le fac in doua feluri,.
Daca fac numai pentru mine amestec un ou cu 1/2 cana de apa minerala, 2-3 linguri de tarate de ovaz si 1-2 lingurite de ulei, si le consider lipidice si pe ele din cauza oului si uleiului,asa ca le mananc cu orice mai putin cu dulceata sau fructe cu IG mediu, inclusiv cu branza, cascaval, ciuperci, etc
Daca mananca si altii, ca sa iasa mai bune pun faina Monti(deci faina integrala cu tarate de ovaz 50:50) si smantana kichida diluata in loc de lapte.Ies aproape ca cele cu faina alba.Si oua, bineinteles...Si bineinteles si astea sunt tot lipidice.
Daca vrei sa mananci nu stiu, gem de prune de Topoloveni, foarte scazut sau cu dulceata de gutui fara zahar,faci doar cu albus de ou,lapte degresat si faina integrala.Trebuie sa ai insa o tigaie perfecta, care sa nu lipeasca punand doar o picatura de ulei.
Editat de caress, 30 octombrie 2013 - 21:40 .