N-a trebui generalizat, in etnia rroma sunt tot felul de caractere. Nu exista o uniformitate - sa spui ca toti au palate de aur...sau lanturi cat degetul de gros la gat.
Sau sa spui ca toti fura. Nici macar nu puteam sa spunem daca e vorba de majoritatea...pentru ca exemplele astea ies oricum in fata.
Cred ca e foarte greu pentru cetatenii rromi - si aici ma refer la cei ce-si dau copiii la scoala, cei ce isi cauta sau au un loc de munca cinstit, cei ce-si platesc taxele la stat si obligatiile...e foarte greu sa traiasca in Romania, unde, daca esti rrom, ai o tinichea de coada din start, datorita turnuletelor din aur ale altor rromi sau infractiunilor comise de altii.
Poate ca lumea de pe forum n-ar discrimina un rrom doar pe criteriu de etnie. Eu sigur nu - am vecini rromi, nu sunt ei rupti din soare, dar nu am ce sa le reprosez; merg la scoala, la munca (probabil va imaginati ce greu isi gaseste un rrom de munca..si ce meserii poate primi), sunt respectuosi, buni vecini, etc. Dar din pacate lucrurile stau diferit...sunt discriminati la greu.
Poate cu timpul, poate cu exemplele altora (UE ne impinge de la spate cu tot felul de programe), o sa fim obligati sa nu-i mai discriminam. Tot cu timpul sper sa se aplice si legea asa cum se cuvine, hotii sa ajunga sastea in puscarie, turnuletele de aur sa nu mai fie aprobate de arhitectul orasului...si sa intram si noi in randul lumii.