Sari la conținut

Sari la conținut


* * - - - 3 voturi

Romii nu se adapteaza nici in Franta ...

ipocrizie franta romi

85 raspunsuri la acest subiect

#11
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 29 septembrie 2013 - 08:21

http://en.wikipedia....i/Schadenfreude

Scuze, credeam ca il stii, e f folosit in engleza.

3 persoane - 3 cuvinte - 3 limbi - daca eu sunt Ghita, ce opinie imi pot face?  [^] 



#12
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 29 septembrie 2013 - 08:28

Cat despre romi sau tigani ca nu vad diferenta, ei sunt aceeasi de sute de ani. Acuma daca in conformitate cu drepturile cetateanului european au ajuns in diverse zone geografice si daca in conformitate cu traiul, regulile si legile lor tiganesti de sute de ani traiesc in continuare pe acelasi stil indiferent de zona unde se aciuiesc eu ce pot sa zic? 

Buna dimineata? 

Ma intreb unde s-a scufundat retorica clamata a drepturilor omului fata de Romania pe aceeasi tema? O fi pe undeva .... n-o fi?  [:)]



#13
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.052 mesaje

Postat 29 septembrie 2013 - 10:49

Nu vad unde e problema ca vorbim despre acest subiect si de ce ar trebui sa nu il discutam. Despre integrarea romilor se sciu tone de cuvinte ...

In plus suntem indreptattiti sa discutam pentru ca iata, in RO avem si rege si imparat al romilor ...

 

In plus - vorbim despre esecul unei alte tari care a incercat sa integreze romii in societate. Si sunt sigura ca s-au facut eforturi.

Problema este undeva - si incercam sa ne dam seama unde este. Din ceea ce vad acum - nu e doar esecul ROmaniei.

 

Si - XIO - te rog mult nu adu si problema cainilor maidanezi la subiect.



#14
aschiutza

aschiutza

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.422 mesaje

Postat 29 septembrie 2013 - 11:07

3 persoane - 3 cuvinte - 3 limbi - daca eu sunt Ghita, ce opinie imi pot face?  [^] 

 

Nu-i musai sa iti faci vreuna. Poti sa dai cu ignore, stiu doar ce opinie ai tu despre mesajele mele care nu se potrivesc cu stilul tau de a gindi. Mesajul meu nu era adresat unui Ghita. Unui Ghita i-as fi spus " a murit si capra vecinului".

 

--------------

 

Eu nu inteleg de unde satisfactia asta ca si alte popoare nu au reusit in citiva ani ceea ce romanii nu reusesc sa faca de secole. Adica sa puna mina si sa incerce sa ii inteleaga pe tigani, ce motivatii au, care le e cultura, mentalitatea, credintele. Incercat de cooperat cu virfurile lor intelectuale pt a ajunge la radacina diferentelor si dispretului dintre romani si tigani.

 

E f usor sa te intinzi pe spate si sa spui ca ceva nu are solutii,ca uite frate, nici altii nu au gasit. De ce sa te mai chinui? Tiganii sunt de vina, saracii romani s-au tot zbatut si iaca nu a dus la nimic.

 

Integrarea nu e asa de usoara, nu poti spune "fiti ca noi" si basta. Trebuie sa incerci sa ii intelegi ca sa sa pricepi unde nu functioneaza si ce trebuie schimbat in metoda.

 

Si germanii au probleme cu diversi imigranti si se zbat neica, incearca o metoda, incearca alta. Arata bunavointa. Si in nici un caz nu stau sa se uite si sa isi gaseasca scuze ca francezii nu au gasit solutii la problemele lor cu imigranti, se uita cel mult ca sa invete si din greseli si din reusite.

 

Si da tiganii sunt ai nostri in primul rind, deci ar trebui ca noi sa ne dam mai multa silinta. Asa ca aici au avut strainii dreptate si nu vad nicio ipocrizie aici. Dar Doamne feri, ca un strain sa se lege de Romania, il privim cu totala ostilitate si de abia asteptam sa o dea in bara ca sa luam asta ca pe o dovada ca nu are dreptate. M-a durut cind am citit un articol din NationalGeographic dintre cele 2 razboaie despre romani ca sunt mindri si se cred superiori tuturor popoarelor din jur. Dar incep sa vad ca asa mare nedreptate nu le-au facut romanilor in articolul ala...

 

(Fac acum un curs de voluntariat pt ajutoarea strainilor  in Germania, asa ca vad si progresele facute de statul german in ultimii ani, si de unde vin greutatile de integrare. Acolo voi avea de a face cu adulti formati de alt stat si alta mentalitate, asa ca se face comunicarea in alt fel. )

 

In afara de ce a facut statul roman direct prin acordarea de locuri in pralament, locuri la licee si facultati, ce s-a mai facut pt integrarea tiganilor? Cite ONG exista pt ei ? Ce alte programe? Citi romani invata limba lor? Citi le studiaza obiceiurilor si ce grad de cunoastere exista?



#15
Deceneus

Deceneus

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.099 mesaje

Postat 29 septembrie 2013 - 11:11

Asta-i foarte tare ! [:)]

 

Veşmintele de aur nasc confuzii!

CNN l-a prezentat drept noul rege al ţiganilor pe Patriarhul Daniel

[pk]

 


Renumitul veşmânt arhieresc al Patriarhului Daniel, cu fir de aur şi pietre scumpe, i-a indus recent în eroare pe jurnaliştii străini!

 

Într-un material care prezenta situaţia grupurilor etnice din România, un reporter CNN l-a prezentat pe Preafericitul drept proaspăt încoronatul rege al ţiganilor.

 

"Ne pare rău pentru confuzia iscată", declară Robert Sourish, jurnalist american. "Chiar am verificat, cum se cuvine, sunându-i pe corespondenţii din România. I-am întrebat cum arată regele ţiganilor şi toţi ne-au zis că e îmbrăcat în aur şi îi plac construcţiile grandioase. De unde să ştim că imaginile care ne fuseseră furnizate nu erau cu Daniel Cioabă, ci cu Daniel Ciobotea?

 

Totul se potrivea, n-aveam de unde să ştim că e o coincidenţă de nume şi de opulenţă sfidătoare."

 

"Mă simt profund jignit!", a exclamat Patriarhul. "Dacă jurnaliştii CNN nu pot distinge între tinicheaua aurită pe care o poartă regele romilor şi aurul curat cu care am eu atâta grijă să mă îmbrac întru cinstirea Domnului şi venirea ploii, cine ştie ce alte gafe au mai făcut de-a lungul vremii.

 

Când e gata Catedrala, au s-o prezinte drept palat ţigănesc din Buzescu de Teleorman doar fiindcă e la fel de mare, urâtă şi plină de turnuleţe?

Inaltii prelati nu sesizeaza ca opulenta ii face sa fie asociati cu opulenta bulibasei  tiganilor.


Editat de Deceneus, 29 septembrie 2013 - 11:29 .


#16
Deceneus

Deceneus

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.099 mesaje

Postat 29 septembrie 2013 - 11:17

In afara de ce a facut statul roman direct prin acordarea de locuri in pralament, locuri la licee si facultati, ce s-a mai facut pt integrarea tiganilor? Cite ONG exista pt ei ? Ce alte programe? Citi romani invata limba lor? Citi le studiaza obiceiurilor si ce grad de cunoastere exista?

@aschiutza, nici o comunitate minoritara cu o cultura diferita, nu poate fi integrata ca o comunitate compacta. Poti sa integrezi membrii ei sau o familie daca o muti intr-un mediu in care vrei sa o integrezi.

Am scris mai multe pe blog la  Tigani au fost, tigani sunt inca!

 

Nu poti sa le conservi valorile si sa-i si integrezi. Integrarea presupune renuntarea la cultura lor si adoptarea culturii in care vor sa se integreze.

 

ONG-uri exista dar nu ca sa rezolve problema ci ca sa consume niste bani alocati de occidentali, la fel ca in cazul cainilor comunitari.


Editat de Deceneus, 29 septembrie 2013 - 11:26 .


#17
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.304 mesaje

Postat 29 septembrie 2013 - 11:17

aschiutza,sunt in genarla-asa cam 90% de acord cu tot ce ai scris tu in mesajul referitor la rromi(la rromi nu la Marius)insa nu am intzeles si poate imi potzi explica  cum e cu invatzatul limbii rromilor.

 

De ce trebuie sa invatzam limba rromilor?

 

Eu stiu din terorie si pratica,ca "minoritarii"trebuie sa invetze limba,tocmai pentru a se putea integra,insa invers...nu am auzit si -in afara de o "cintare in struna",interpretare personala ,nu vad scopul si nici efectul acestei actziuni.

 

Eu n-am avut pretentzia de la cercul meu de cunsotintze/prieteni,cum n-am avut pretentzia nici d ela sotz macar ,sa invetze limba romana.Asta asa ca exemplu la scara micro.

 

Deci chiar as vrea sa vad argumentele,motivatzia invatzarii limbii rromilor.

 

Dana



#18
blue_starr

blue_starr

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 284 mesaje

Postat 29 septembrie 2013 - 11:23

Romii...romii nu se vor integra niciodata niciunde de ce? Fiindca sunt nomazi asa traiesc ei de sute de ani si nu o fac dupa regulile societatii noastre ci dupa regulile lor.



#19
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.052 mesaje

Postat 29 septembrie 2013 - 11:25

aschita, dar unde e satisfactia?
E mai mult o amaraciune!
 
si de cand e tabu sa vorbim despre asta?
sau trebuie sa ne integram noi in cultura lor?

#20
372018

372018

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.350 mesaje

Postat 29 septembrie 2013 - 11:33

Franta....mie imi pare bine ca si- o iau peste bot. Trebuia sa inteleaga ca ei nu vor sa se schimbe. Cred ca singurele optiuni in cazul lor sunt sa nu fi rasist, sa ii ajuti pe aceia care au nevoie si o cer, iar acelora care deranjeaza in vreun fel, de genul ca isi fac satra in locuri aiurea, sa aplici legea. 

Nu sunt fascinata in vreun fel de " cultura " lor, dar consider ca si la ei ca si la noi sunt oameni si oameni.


Editat de lucialu, 29 septembrie 2013 - 21:37 .




Etichetat si cu ipocrizie, franta, romi

Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Morfologie trimestrul 1

    ZDenisa
    - Ieri, 22:56

  • Morfologie trimestru 1

    Mica13
    - Ieri, 20:46

  • 6 luni

    EusebiaRalu
    - Ieri, 19:29

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Ieri, 14:03

  • Pregătindu-ne pentru sosirea micuÈ›ului

    AdrianaBlo
    - Ieri, 13:30

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -