Ghebe se gasesc in multe supermarketuri, congelate la punga, ca si hribi de altfel. Dar nu sunt foarte ieftine. Mai iau cand fac supe-crema de ciuperci,
Cele mai interesante si delicioase retete de zacusca
#51
Postat 17 septembrie 2013 - 13:11
#52
Postat 17 septembrie 2013 - 13:23
Letitzia ,hai mey ca exista cuvintul asta,nu?????
A innabusi...(ceapa ,de exemplu)
edit.Daca o tzii la frigider,oricum itzi tzine zacusca!
Dana
OFF topic!!! Scuzati,
Exista, exista, cum sa nu existe, doar ca eu nu prea il folosesc, . Inafara de ceapa, ce poti sa mai innabusesti?
#53
Postat 17 septembrie 2013 - 15:54
Exista, doar ca este a inabusi, nu a innabusi.
#54
Postat 17 septembrie 2013 - 20:38
Exista, doar ca este a inabusi, nu a innabusi.
A ...mersi de corectura!
Letitzia,inabusi legume,carne,ma rog..uite ca.-mi vin culinarele acum in minte...ca doar la subietul asta cu bucatareala suntem!
Dana
#55
Postat 18 septembrie 2013 - 08:15
Eu pun 3/4 litri de ulei la 24 de borcane de zacusca (din 12 kg de legume). Pun zacusca fierbinte in borcanele spalate si uscate in prealabil, le pun repede capacele si fuga la patul cald pana a doua zi. Apoi le pun in camara mea de bloc unde sunt vreo 20 de grade si stau foarte bine si un an. Nu pun conservant, absolut nimic.
Am povestit mai sus ca nu prajesc ceapa si iese f buna zacusca si asa.
Nici la gemuri nu pun conservant, gelatina, nimic, nu coc borcanele in cuptor si tin foarte bine.
Secretul cred ca e sa pui capacul cand inca e foarte fierbinte gemul/zacusca ca sa se sterilizeze si aerul care mai ramane. Apoi aerul cald se contracta lent la racirea treptata si capacul se sigilieaza bine.
Eu le pun fierbinti in borcane, pun repede capacul si intorc borcanele cu fundul in sus. Apoi acopar cu patura si las sa se raceasca incet.
Tin conservele intr-un dulap din bucatarie si pana acum nu mi s-a stricat niciodata nimic.
La topic, eu fac zacusca clasic, cu vienete coapte, ardei copti, ceapa si pasta de tomate. Dar nu mai fac conserve pentru iarna, pentru ca ar trebui sa folosesc prea mult ulei! Prefer sa fac stocuri de legume coapte congelate si sa fac pe loc, cand ne e pofta, 2 borcane de zacusca pe care le tin in frigider si le mananc in 2-3 saptamani. Folosesc foarte putin ulei, si zahar deloc.
#56
Postat 26 septembrie 2013 - 22:26
si mie imi place f mult zacusca, chair am facut acum vreo 2 sapt. reteta mamei mele si a mamei ei
1kg si jumatate vinete coapte, 750gr ardei gras rosu copt, 4 cepe mari, sare, piper si pudra de dafin, 2 linguri ulei, pasta de tomate dupa gust. am calit ceapa pana a devenit sticloasa, apoi am adaugat vinetele si ardeii, am dat la foc mic si am fiert pana cand s-a mai ingrosat, apoi am adaugat pasta de rosii( mie imi place zacusca colorata bine), sarea, piperul si dafinul. am mai lasat la foc mic vreo 10 min si gata. am mancat din ea si am pus si in cutiute mici la congelator.
am mancat fel si fel de retete de zacusca cu vinete necoapte, nu are acelasi gust ,nu are cum, daca vinetele nu sunt coapte are gust de tocanita/ghiveci de legume. soacra mea tot incearca sa ma convinga cat sunt de bune. tot la ea am mancat zacusca de ardei copti, mustrt si miere, e ok, dar nu e pe gustul meu.
mie imi trebuie zacusca clasica sa o mananc cu branza asta am mancat eu vreo sapt la rand la micul dejun, deh poftele
Etichetat si cu zacusca
COMUNITATEA DESPRECOPII - ZI DE ZI →
La bucatarie →
Vremea zacustelor ....Creat de
redactor
, 21 sep 2015
zacusca
|
|
||
COMUNITATEA DESPRECOPII - ZI DE ZI →
Discutii generale →
Muguri de RomaniaCreat de
marius
, 20 iul 2014
romania, romanesc, autentic și încă 5...
|
|