Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

PROTESTUL CONTINUA: Nu lasam cainii sa ne ucida copiii!

protest caini maidanezi

391 raspunsuri la acest subiect

#391
alinuk

alinuk

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.365 mesaje

Postat 10 septembrie 2013 - 08:21

Haideti sa ne mutam cu discutiile aici

 

http://comunitate.de...e-ucida-copiii/

(rog un moderator sa inchida topicul de fata)

 

Va rog sa ma ajutati cu sinteza ideilor spuse aici in ultimele 5-6 pagini. Cine ma ajuta cu ideile de plan, pe puncte?

Sunt ft bune propunerile voastre.

Bravo fetelor.

Andries m-a impresionat ieri cum isi pusese ea pe cap (ca bucatarul Linguini din Ratatouille [flo2] ).Atragea atentia! Carmencat a venit cu sotul, Irinabobe si ea cu familia, cu copilul, Elara a fost o furnicuta si a multiplicat afise in numar mare.Papanash din nou acolo, implicata, adesea cu lacrimi in ochi. Micky, Alizee, Essea, P&Ana cu sustinere si prezenta in strada. Toate minunatele astea de fete dand dovada de o decenta remarcabila.

Asta inseamna sa iti pese si sa te implici! 

Mirela, Buflea, Katy, Carrese, Selene, Lucialu, Mada... (iertati-ma daca am ratat pe cineva) este constructiv suportul vostru.

 

Eu nu subestimez oamenii care lucreaza in Primarii.

Cred ca stiu bine ce ar avea de facut. Stiu si CUM. Problema esta ca interesul unei minoritati clientelare e pus mai presus de interesul cetateanului.

E necesar sa punem presiune pe ei, sa ne informam si sa le suflam in ceafa.


Editat de alinuk, 10 septembrie 2013 - 08:24 .


#392
carmencat

carmencat

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.680 mesaje

Postat 10 septembrie 2013 - 08:23

Daca Oprescu a fost gata sa sacrifice 1,6 milioane de euro pentru referendum, deci daca tot are banii astia, propun ca banii sa fie folositi pentru contractarea unor persoane abilitate care sa ajute cei 8 hingheri deja existenti la strangerea cainilor. Chiar cu chemarea temporara a altor hingheri din alte judete in Bucuresti.

 

Plus, pentru constituirea unor echipe de profesionisti, care sa cuprinda cel putin un etiolog (parca asta e expertul in evaluarea comportamentului animalelor). Sa se ocupe de triere si evaluare.

 

Cainii declarati din start neadoptabili (mult prea batrani, mult prea bolnavi, mult prea agresivi) sa fie eutanasiati de indata ce sunt declarati neadoptabili.

 

Plus, infiintarea unei linii telefonice exclusiv pentru raportarea incidentelor legate de maidanezi: locatia haitelor, atacuri, persoane care abandoneaza caini,

 

Asta suna profi si frumos dar nu se va intampla niciodata. Ce etiolog?? Doamne, ai fost vreodata intr-o baza de ecarisaj? Tu ai impresia ca arata asa... ca la Animal Planet? Unde fiecare catel, mic, mare cum o fi are camera lui, e mangaiat pe crestet si tratat cu delicatete?

La Pallady de exemplu, sunt niste... cum sa zic... hale mari, ca grajdurile de vaci, in care sunt tarcuri. Tarcuri insemnand despartituri din plasa sudata, prin care cainii de pot vedea, interactiona. Pe jos e gresie. Se spala cu furtunul. Indiferent cat se spala pute. E o duhoare, ca miros nu pot sa ii spun, de excremente, de animale, de boala. Nu spun ca nu e curat, dar e duhoarea aia... Si harmalaie, latraturi, iti pocnesc timpanele.

Ce si cum sa evaluezi in situatia asta? Cu cainii la gramada, speriati. Am spus ca sunt mai multi caini intr-o despartitura de asta? Ca nu stau individual? Ca mancarea se pune intr-un vas si apa la fel? Ce sa evaluezi? In situatia asta comportamentul e oricum modificat.

Hai sa privim realitatea in fata. Aia urata si dura, aia reala.

Vrem cainii stransi din strada, da, si eu ii vreau, ca nu e normal sa fie in strada, nu e normal sa moara copii mancati.

Dar trebuie sa stiti cum vor fi stransi. Nu se angajeaza hingheri persoane iubitoare de animale (desi stiu o exceptie), care sa ii adune cu mila si cu lugu-lugu. Cainii se aduna cu forta. Cu crose, chiar daca nu e cazul. Putini sunt dispusi sa riste sa ii adune la mana. Se inghesuie mai multi in masini decat este capacitate. Multi sunt morti pana sa ajunga la adapost. Gatuiti cu crosa, din greseala, nah, sau morti de cald in masini, daca e foarte cald afara. Ajunsi la baza sunt dati jos, in acelasi mod, si varati in tarcuri. Le e frica, sunt speriati, este o groaza atat de mare emanata, ca devine palpabila.

Nici eutanasia lor nu se face ca la carte. Credeti ca sta cineva sa le caute vena, sa bage anestezic si apoi substanta care ii omoara? Se fac si abuzuri mari...

Nu  mai vreau sa insist pe tema. Dar macar asa, in mare, e bine sa stiti cam cum decurge treaba asta.

Cert este ca nu au ce cauta in strada. Cert este ca nu trebuie sa mai moara copii, oameni, din aceasta cauza. Si tot cert este ca multi dintre ei vor muri nevinovati si in chinuri. Trebuie sa stim asta, sa o constientizam si asumam.

Aici ar intra in scena ca sa zic asa ONG-urile, care ar putea sa dubleze echipele de hingheri si sa prinda mai cu... mila, sa transporte cu mai multe masini si in conditii mai bune, sa ii eutanasieze de adevaratelea...

Iarasi ganditi-va ca cei care ii eutanasiaza sunt medici. Se vehicula cu ceva pagini in urma ca asta ar putea sa o faca voluntarii. Exclus. Acele substante cu care se eutanasiaza sunt folosite exclusiv de medici, depozitarea lor si a deseurilor provenite, ma refer aici inclusiv la seringile si acele folosite pentru injectare, este supusa unui regim special.

Medicii aia sunt si ei oameni. Oameni care au ales sa faca aceasta meserie pentru a vindeca, pentru a salva vieti, nu pentru a omora. Sunt medici care nu pot eutanasia si basta, nici in cazuri in care trebuie musai.

Ganditi-va si la asta.

Nu e chiar simplu, nu, nu e simplu deloc.

 

De ce va spun astea? Ca sa aveti o imagine de ansamblu reala.





Etichetat si cu protest, caini maidanezi

Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Bebe s-a intors deja, 28 saptamani

    marile11
    - Astăzi, 22:17

  • Dublu test pozitiv È™i nopÈ›i întregi nedormite!

    Ana1298
    - Astăzi, 17:26

  • Gata vacanta!

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 16:16

  • Minunea asteptata din burtica

    RoxiMada
    - Astăzi, 15:26

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 10:27

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -