Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 2 voturi

Samburei si dovlecei de Sept-Oct 2013 (15)

gravidute sept2013 oct2013

234 raspunsuri la acest subiect

#211
ela_ella2003

ela_ella2003

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.090 mesaje

Postat 06 august 2013 - 19:41

Felicitari fetelor pt rezultatele bune la eco si mai ales pt bebelusi!

Uff mai Pastilutza, imi pare rau de neplacerile traite, iar faza cu telefonul pune capac.... sa sti ca ai scapat ieftin, eu acum 2 ani am platit 700 lei pt sectorul 3 + 150 lei amenda, iar prietena mea la o saptamana a platit 1200 lei pt sectorul 1 + amenda de rigoare. Sanatosi sa fim

Eu am fost ieri la prietena mea si am luat 2 saci de hainutze pt bebe si o sa ne mai dea pompa de san, sterilizator bibe, saltea pt infasat, cantar. Sa le dea Dumnezeu sanatate pt binele daruit.

#212
mexxa

mexxa

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 975 mesaje

Postat 07 august 2013 - 07:17

Tocmai ce am revenit de la control...Bebelusii mei cresc ca Fat-Frumos...La 33 saptamani si 2 zile, unul are 2157g, celalalt deja 2400g, in timp ce media pt un singur bebelus in burtica (la varsta asta) e de 2000g...Sa speram ca mai raman la caldurica pana la sfarsitul lunii.

Totul decurge bine, atata ca nu mai e de mirare pentru nimeni de ce mie imi e tot mai greu din punct de vedere fizic...pai eu car acum mai multa greutate decat purtam cu Alma in ultimele zile (la 42 de saptamani)..Mai intai apare burta si apoi apar eu [:)] .

Am primit instructiuni sa ma odihnesc si mai mult decat o faceam. La spital se astepapta ca bebelusii sa apara intre saptamana 36 si 37 si se estimeaza ca vor ajunge la cel putin 3000g fiecare.

 

Felicitari pentru bebelusi.  Sa stii ca de cate ori ma plang din cauza problemelor de sarcina ma gandesc la tine [flo2]



#213
mexxa

mexxa

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 975 mesaje

Postat 07 august 2013 - 07:33

Pastiluta imi pare rau pentru amenda, insa ai scapat ieftin. iar cu bateria la telefon sa ai mereu grija sa iti fie incarcat. Eu in ultima perioada mereu verific telefonul sa fiu sigura ca daca se intampla ceva am cum sa sun . [flo2]

Daniella vacanta placuta. [pup]

Dark ma bucur ca totul este in regula.  [flo] 

 

Am fost ieri medicul de familie sa ridic prenatalul si ma urcat pe cantar....12 kg am luat pana acum. Vineri mergem si noi la control...abia astept sa vad bebelusul.

 

Intrebare :  Morfologia fetala de trimestru trei se face ?? Eu am facut in trimestru 2 cand au fost toate acele maruratori sa vada daca este normal dezvoltat si sa nu are anomalii......acum nu mi-a mai zis nimeni nimic. Citisem ca se face la 32 sapt.

 

Astazi trebuie sa ma mobilizez pentru putina curatenie...dar nu am chef de nimic [|)]



#214
mina

mina

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.609 mesaje

Postat 07 august 2013 - 08:39

Neata!

 

Dark, felicitari pt bebelina sanatoasa!

 

Pastilutza, da-o incolo de amenda, n-are rost sa te enervezi. Stiu ca ti-e ciuda, dar asta e. 

Multa sanatate nepotelului, sa dea Dzeu sa auzim numai vesti bune!

 

Mexxa, mie mi-a facut si morfo-fetala de trim 3, in sapt 32. Nu stiu daca e obligatorie. 

 

Ella, sa-ti fie de bine hainutele si toate cele primite! Si eu vreau sa merg azi la vara-mea sa iau scoica si hainutele. 

Si tot azi imi vine masuta de infasat comandata ieri, abia astept! 

 

Nu stiu daca v-am zis, noi ne-am pus pe tricotat si crosetat. Pe langa paturica de am inceput-o eu, acuma facem botosei (eu, la croseta) si manusi (fi-miu, la andrele). F relaxanta activitatea, avem un ritm ametitor de 1 pereche pe zi fiecare. Cand sunt gata pun poze sa ma laud. 

 

Acestea fiind zise, fug in piata. Nu mai am struguri si, mai nou, sting cu fi-miu cate 2 kile pe zi, minim. Cand ma gandesc ca dupa nastere, in perioada alaptarii, n-o sa prea am parte de fructe si legume crude, ma ia un mare elan la devorat bunatati dintr-astea. 



#215
danyce

danyce

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.229 mesaje

Postat 07 august 2013 - 09:20

Mexxa, esti o draguta [flo2] ! Una din mamicile de la clubul de gimnastica pentru burtici mi-a spus acelasi lucru luni....E drept ca ea m-a si vazut live, deplasandu-ma ca o ratusca si cu picioarele superumflate, ca de hipopotam [:)]

 

Mina, si eu ador fructele si devorez si eu cantitati industriale acum..Si mie mi s-au cam terminat azi (mai am doar ceva coacaze rosii si ceva mere), asa ca abia astept sa vina sotul de la servici, insarcinat sa aduca un pepene verde, zmeura si nectarine. Strugurii ii mananc doar daca n-am alte fructe...Preferatii mei sunt cei de la o matusa de-a mea din gradina (din aia cu bobul foarte mare, super aromat si albastru inchis la culoare), dar aici nu gasesc nicaieri asa ceva...doar struguri standard. Eu nu ma mai deplasez de una singura pana la supermarket ca nu mai indraznesc sa ma pornesc singura la drum cu burta mea...Distantele pe care le parcurg pe jos sunt tot mai mici.

 

Ce faina activitate ai cu baiatul! [flo2]  Eu tricotam de zor in ultimele luni de sarcina cu Alma. Atunci i-am facut mai multe puloverase si jerseuri, toate bune de pus la expozitie (i le pastrez pe cand va fi mare intr-o cutie speciala cu amintiri din primul ei an de viata), dar acum nici sa ma plateasca careva nu mai am chef sa ma apuc. Nu stiu nici eu de ce deoarece chiar imi place sa tricotez chestiute mai deosebite. Poate pentru ca subconstientul meu imi spune ca baietii nu au nevoie neaparat de haine tricotate...La paturici si alte minuni nu m-am gandit. Paturici pentru carucior mi-am comandat  pana la urma de la H&M online si sunt, culmea, tot un model tricotat.



#216
mina

mina

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.609 mesaje

Postat 07 august 2013 - 10:50

Daniela, si eu ma deplasez din ce in ce mai greu. N-as fi crezut ca drumul pana la piata (300 m dus, 300 intors) va deveni asa o aventura...da' ce sa ma vait la tine, cand tu duci dublu decat mine?  [flo2]

 

Matei e cam plictisit zilele astea, ca dupa un inceput ametitor al vacantei, cu mers in Grecia si pe litoralul romanesc, acuma isi petrece zilele cu mine in casa. Mai citim, mai facem teme, mai tricotam...dar la cat de cald este si la cat de greu ma misc nu ma prea mobilizez de parc sau alte activitati. Doar ce mai face tat-su cu el seara, cand apuca. Insa nici la bunici nu vrea sa mearga, si nici nu incerc (prea tare) sa-l conving, sa nu se simta trimis de acasa din pricina sarcinii mele. Chiar am decis sa nu cedez insistentelor rudelor si sa-l tin acasa chiar si in perioada in care voi fi in maternitate. 

 

In sfarsit mi-am luat si eu "patalamaua" ca sunt in concediu de la medicul de familie. De-acuma sunt oficial in prenatal. 



#217
danyce

danyce

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.229 mesaje

Postat 07 august 2013 - 12:28

Eu chiar oficial in prenatal sunt abia din data de 12 august. Pana atunci tot in medical sunt incadrata [smulgpar] .

 

Azi dimineata am fost harnicuta. In ciuda burticii mele voluminoase, am facut ultimele retusuri in camera gemenilor. Pana si patuturile le-am facut, sa vad cum arata [:)] . Acum mi-e lene sa mai urc si sa fac poze, dar urmeaza si astea cel tarziu maine. O sa anunt cand le pun pe Picasa.

 

Acum am program doar de stat cu burta-n sus si de citit. Diseara poate ma incumet si mai calc ultima tura de hainute pentru prichindei. Daca n-o sa reusesc, le las deoparte sa le calce soacra in weekend. Sambata o duce sotul pe Alma la Strasbourg, la sora-mea (o sa petreaca o saptamana cu ea si prietenul ei, merg toti trei la Paris: Disneyland, Versailles si centru: turnul Eiffel, Champs Elysées si plimbare cu vaporasul pe Sena - program special gandit pt Alma [:)] ).  Sora-mea e si nasa ei de botez si o rasfata la maxim de cate ori are ocazia.

Ei bine, ca sa nu fiu singura cuc, in caz de ceva alarma/daca trebuie cumva sa ajung pe la spital, a rugat-o sotul pe soacra sa stea cu mine pana revine el de la Strasbourg (de sambata pana duminica).

Dupa ce revine din Franta, Alma mai are doua saptamani de vacanta si pe acestea le va petrece in compania unei matusi a sotului meu. Acum e cu socrii intr-o mini vacanta (de duminica pana maine) si in fiecare zi are diverse activitati: inot, cinema....Ma suna insa de mai multe ori pe zi pe mobil si macar o data pe Skype ca sa se asigure ca totul e bine cu mine si burtica mea [:)] . Zici ca ea e mama mea si nu invers [il] .


Editat de danyce, 07 august 2013 - 12:29 .


#218
raluca22

raluca22

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 126 mesaje

Postat 07 august 2013 - 13:06

Buna fetelor ,

Imi cer scuze ca dau buzna,am o pompa minielectrica medela cu biberon inclus noua in garantie ,cumparata din farmacie o vand la jumatate din pret 250 ron.Pt cele interesate detalii la tel 0729729810.

Va doresc nasteri usoare si bebici sanatosi.



#219
ela_ella2003

ela_ella2003

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.090 mesaje

Postat 07 august 2013 - 18:16

Mina, ce frumos ca crosetati impreuna, mai rar la baieti, bravo
De unde ai comandat masa de infasat?

#220
ela_ella2003

ela_ella2003

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.090 mesaje

Postat 07 august 2013 - 18:21

Fetelor ajutati-ma si pe mine cu linkul unde scriati despre lista cu ce trebuie pt bebe , am crezut ca l-am salvat, dar nu il gasesc



Etichetat si cu gravidute, sept2013, oct2013

Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Planificarea pe etape

    RoxiMada
    - Ieri, 19:33

  • Organizarea garderobei - sfaturi utile

    Ana1298
    - Ieri, 18:19

  • A 15a postare

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 11:33

  • Cea mai asteptata ecografie

    Roxana3001
    - Ieri, 11:06

  • Bagajul de maternitate 👜

    BiancaDragnea
    - Ieri, 08:13

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -