Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Samburei si dovlecei de Sept-Oct 2013 (14)


209 raspunsuri la acest subiect

#41
DarkBendis

DarkBendis

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.055 mesaje

Postat 09 iulie 2013 - 20:57

Hello hello,

 

Eu deja sunt satula de caldura - unii ar spune blasfemie, dupa atata ploaie si frig in UK, dar nici in situatii "normale" nu functionez asa cum trebuie pe canicula, darmite gravida in luna 7-8. Heh...Noaptea mor de cald, desi suntem cu geamurile deschise vraiste, nu-mi gasesc pozitie comoda, ma tot trezesc de 2-3 ori sa merg la baie fir-ar....trebuie sa recunosc ca parca prima data a fost mai usor, dar noh, era iarna, nu erau temperaturile de acum. Iar aia mica joaca tontoroiul prin burta, agitata fata mai are mama, oare cu cine o semana ca nu sta locului catusi de putin?

 

Cu munca, tot la datorie, dar... mai catinel, si in nici un caz nu mai raspund prezent la apelurile de noapte. Dar am observant ca imi prinde bine sa fiu activa, sa ies din casa, sa fac un pic de miscare.

 

In legatura cu ingrijirea bebelusului, si eu am fost complet incepatoare la bb1, nu schimbasem in viata mea un scutec, dar am invatat rapid, si asta, si toate cele, si au mers lucrurile foarte bine. Dupa ce se naste bebe tati o sa intre 2 saptamani in paternity leave, si in functie de data nasterii isi va mai lua 1-2 saptamani de concediu dupa acestea doua. De ce in functie de data nasterii, pe 20 septembrie va veni soacra la mine sa ma ajute, deci daca bebelina se va naste dupa 1 septembrie tati nu va trebui decat sa stea acasa o saptamana extra, apoi "va prelua" mama lui "stacheta", iar el va putea sa isi foloseasca saptamana respective alta data, ca sigur vom mai avea nevoie de zile libere. Daca se va naste bebelina mai repede, mergem pe vazand si facand. Ai mei parinti nu vor veni, asta e situatia and we'll live with it. Avem noroc ca scoala lui Mister e la 5 minute de casa, dar totusi va trebui sa fie cineva sa il duca si sa il ia zilnic,  de aceea ajutorul lui tati si al soacrei va fi binevenit. Cu curatenia, gatitul etc nu ne batem capul, se vor face si alea printre picaturi, pe jupan l-am crescut noi singuri (si la prima sarcina, am avut ajutor in prima luna si atat) si ne-am descurcat foarte bine. Tati e foarte "hands on", din toate punctele de vedere, baietelul nostrum e maricel si foarte intelegator, asa ca am incredere ca va fi bine si de data asta.  

 

Deja am inceput sa ma ocup concret de amenajari, cumparaturi... adica sambata luam dulapul cu sertare pentru hainutele fetitei, deci pot sa incep din weekendul asta sa le si spal, calc si sa le pot pune la locul lor, tot in weekendul asta comand salteluta noua pentru cosulet, rotile pentru carucior si ce mai am nevoie pentru "bagajul" de maternitate (tampoane pentru dupa nastere, budigai de unica folosinta tot pentru dupa nastere, tamponele pentru sani, aifie cu lanolina Lansinoh tot entru sani, restul le am de data trecuta, camasi de noapte, sutiene de alaptat, halatel etc). Ca pe sfarsitul saptamanii viitoare sa fiu cu papornita facuta.

 

Revin, suna telefoanele la mine ca la posta [:)]


Editat de DarkBendis, 09 iulie 2013 - 21:26 .


#42
DarkBendis

DarkBendis

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.055 mesaje

Postat 09 iulie 2013 - 21:10

Alina, foarte fain caruciorul Stokke! Sa il folositi sanatoase!

 

Daniela, ma bucur pentru rezultate bune la analize! Las' sa creasca frumos gemanasii. Felicitari si Almei, pentru rezultatele bune! Odihna cat mai placuta in saptamanile care urmeaza, ca apoi... o sa mai dureze pana o sa ne putem odihni ca lumea.

 

Arnnia, bafta sa iasa bine analizele. Cred ca abia asteptati sa mergeti undeva in vacanta!



#43
DarkBendis

DarkBendis

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.055 mesaje

Postat 09 iulie 2013 - 21:25

Mira, sunt foarte folositoare filmuletele, e bine sa vezi ce si cum, desi, asa cum au zis fetele, lucrurile astea se invata cumva de la sine. Si cu a mai zis cineva "cartea care sa ne invete cum sa ne crestem copiii NOSTRI inca nu a fost scrisa de nimeni" [:)]  Hai ca va fi bine, o sa ne descurcam cu toatele, de aceea suntem aici in grup, ne sfatuim, ne impartasim experientele personale, si fiecare alege ce I se potriveste mai bine.

 

Elena, tu cat o sa stai acasa in maternity? Si apoi ce planuri aveti pentru bebe, o sa stea tot timpul cu soacra sau v-ati gandit la daycare?

 

Mina, sa stii ca eu am descoperit ca mi-e mai usor in zilele cand am oleaca mai mult de umblat, deci fac un pic de plimbare, decat in zilele cand stau mai mult acasa, la telephone interpreting. Dar doar tu iti cunosti limitele, daca organismal iti spune "take it easy", e bine sa fie ascultat [:)]



#44
simona_81

simona_81

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 175 mesaje

Postat 09 iulie 2013 - 22:42

Buna fetelor,

 

Am revenit si noi din concediu si am reusit sa citesc din urma cat de cat..... ma refer la faptul  ca acu'  citesc si  in secunda urmatoare uit :).

 

A fost binisor, calatoria cu trenul am suportat-o foarte bine, doar ca m-am facut mare de tot , am luat 10 kg pana acum si tot ce fac presupune un efort considerabil. Nu ma asteptam asa devreme dar mergem inainte, e totusi un semn ca bebe se face mare si voinic mai ales ca-l simt prin toata burtica.

 

 

Felicitari fetelor pentru analizele bune si mai ales pentru bebeii sanatosi , frumosi si destepti. Felicitari Almei si mamicii mandre , stiu si eu cum e, si Theo  ma rasfata numai cu medalii si premii pe la olimpiade :).

 

Referitor la soacre si ajutoare , eu nu mi-am cunoscut inca soacra "live" dar am o minunatie de mama 24/24 si sunt o alintata. 

 

In rest ma confrunt cu tot felul de dureri care uneori ma deprima si abia astept sa discut cu medicul meu despre asta. 

 

Va pup pe toate 



#45
danyce

danyce

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.229 mesaje

Postat 09 iulie 2013 - 23:06

Simona, sunt putin curioasa pe ce meleaguri locuieste socrella ta. Sper ca nu te superi ca te intreb.

Daca tu spui ca simti ca iti e mai greu, cum crezi ca simt eu ca imi e cu doi strumfi uriasi la bord?:)..Eu am in continuare cam 16kg in plus, dar nu e de mirare, avand in vedere ca bebelusii sunt asa de mari si lichidul e asa de mult...Nu mai pomenesc de retentia de apa.. Mai nou circul doar putin lasata pe spate si cu burta la inaintare, ca altfel am impresia ca ma rastorn in nas [clo] .

 

Andra, a propos de umblat...Si eu am constatat ca mi-e mult mai bine cand ma plimb mai mult, asa ca zilnic ma duc la cate o plimbarica. Azi am fost si am luat ultimele materiale (ciment/ghips) pt baie pentru ca in weekend in sfarsit se pune gresia si faianta. Aici doar l-am insotit pe sotul fricos ca n-o sa nimereasca culoarea potrivita si o sa-l cert [:)] , deci n-am ridicat nimic. Dupa aceea insa am fost la o sesiune mica de shopping, mi-am luat fructe (la asta se rezuma poftele mele acum: fructe de sezon din belsug - capsuni, cirerse, pepene verde) si am luat diverse produse de igiena pentru bebelusi...Simt nevoia sa circul...Doar sa stau intr-un loc in picioare mai mult timp mi se pare greu.



#46
arnnia_a

arnnia_a

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 502 mesaje

Postat 10 iulie 2013 - 08:52

Aceiasi senzatie o simt si eu, cu cat stau mai mult intr-un loc (scaun, in picioare, pat) cu atat ma simt mai obosita...imi tot gasesc seara diferite motive sa ies la o plimbare...dar miscarea pe care o fac e totusi insuficienta..avand in vedere kilogramele acumulate - 16 sarcina unica sapt. + 26. 

Intrebare: ce parere aveti de paturile de la ikea ? Ma gandeam la asta:

http://www.ikea.com/...ducts/70208370/

 

pup

[flu]


Editat de arnnia_a, 10 iulie 2013 - 08:55 .


#47
Miralexia

Miralexia

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 301 mesaje

Postat 10 iulie 2013 - 09:46

Arnnia patut din asta de la ikea, exact acelasi model, am luat si noi pt bebelina. e f frumos si incapator si are 2 nivele - pt bebe mic si copil mai mare.

Eu ma declar multumita de el. Raport calitate-pret este ok, acum ramane sa vedem cum se comporta la uzura.

Patutul asta l-am dotat cu saltea de cocos (nu de la ikea ca nu aveau), cu aparatori si lenjerie si arata de vis :)

Spor la cumparaturi! Eu mai am de luat cateva lucruri, mai ales de la farmacie.

Ref la oboseala, experiementez de ceva timp, mai ales dimineata, o senzatie de moleseala in tot corpul, am senzatia ca mi se scurge energia prin maini :) Tensiunea este ok 11 sau 12 cu 7 insa pulsul azi era 116 batai pe min. Cred ca de la puls am senzatia asta de neputinta. Neaparat ii povestesc doctorului la controlul de pe 11 iulie.

 

Miralexia [gravi] 31 sapt 



#48
mina

mina

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.609 mesaje

Postat 10 iulie 2013 - 10:01

Neata!

 

Ei, Arnia, scuze :), am mai recunoscut ca-s batrana si senila :))

 

Eu am ajuns cu bine in Constanta aseara, cam dezamagitoare conditiile din tren, dar a fost liber si racoare, peste restul am trecut fara probleme. 

 

Da, si eu ma simt mai bine daca ma misc mult. Statul pe scaun ma omoara la picioare. Doamne, ce bine a fost la mare ca faceam multa miscare si mai si inotam...aveam picioarele ca nainte, nici urma de edeme. No, asta e, poate reusesc si aici sa ies la o baie macar seara, ca se anunta mult de lucru. Insa zicea sotu ca-s valuri destul de mari, asa ca slabe sperante. 

 

Eu am reusit sa ajung si la o discutie cu homeopatul vis a vis de rezultatele la testul de diabet gestational si el pare a fi mai sever din pct asta de vedere, mi-a recomandat sa tin regim fara carbohidrati. Ma rog, pe cat posibil, ca daca ii elimin complet din prima ma intind pe jos. Cica ar fi oarece pericol de diabet si obezitate mai tarziu, atat la mine cat si la bebelina. Cam frustrant, cand ma gandesc ca eu mananc fara probleme si nu ma ingras, dar, pe de alta parte, n-o sa mor sa tin regim 2 luni. Mai ales ca dl dr m-a scos din multe belele in ultimii ani, e cazul sa-i dau atentie cand trage un semnal de alarma. 

 

Donsoara mea e tare activa, deja am momente cand se misca asa violent si evident ca parca am burta doar in dreapta, bombata tare, si partea stanga e supla. Se vede destul de clar cum isi scoate fundul in evidenta :)). Dupa aia revine la normal. Cred ca se intinde pe acolo si ma impinge cu picioarele in coloana, nu stiu....

 

No, va las si ma intorc la treaba. ZI frumoasa tuturor. 

 

Miralexia, ai gasit undeva saltea de cocos pe comanda? Eu am un patut cu dimensiuni mai deosebite (facut sa intre in exact locul destinat in dormitor) si va trebui sa comand salteaua, clar nu gasesc de-a gata. 

 

Pupaturi la toata lumea



#49
Miralexia

Miralexia

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 301 mesaje

Postat 10 iulie 2013 - 10:13

Mina din fericire patutul pe care l-am luat merge cu saltea pe dimensiunea 60x120 cm care este o dimensiune standard. Salteaua de cocos am luat-o din Auchan cu 150 de ron si aveau doar dimensiunea asta.(mai aveam si optiune de comanda de pe net de pe site-urile pt bebei dar costa curierul destul de mult)

Incearca sa suni si la site-urile de shopping online pt bebei, daca nu ai facut deja asta, si vezi daca o poti gasi asa. Cam dificil daca ai dimensiune atipica. Stiu ca a fost destul de dificil cand cautam noi pt un pat de oameni mari saltea pe dimensiune la comanda - chiar si pe comanda tot anumite standarde respecta producatorul.

Incearca si aici poate ca fac ei pe dimensiunea pe care o vrei tu http://www.ramedepat...e/saltele-cocos

 

Succes la cautari si shopping!



#50
mina

mina

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.609 mesaje

Postat 10 iulie 2013 - 10:29

Mina din fericire patutul pe care l-am luat merge cu saltea pe dimensiunea 60x120 cm care este o dimensiune standard. Salteaua de cocos am luat-o din Auchan cu 150 de ron si aveau doar dimensiunea asta.(mai aveam si optiune de comanda de pe net de pe site-urile pt bebei dar costa curierul destul de mult)

Incearca sa suni si la site-urile de shopping online pt bebei, daca nu ai facut deja asta, si vezi daca o poti gasi asa. Cam dificil daca ai dimensiune atipica. Stiu ca a fost destul de dificil cand cautam noi pt un pat de oameni mari saltea pe dimensiune la comanda - chiar si pe comanda tot anumite standarde respecta producatorul.

Incearca si aici poate ca fac ei pe dimensiunea pe care o vrei tu http://www.ramedepat...e/saltele-cocos

 

Succes la cautari si shopping!

Multumesc mult!




Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 10:27

  • Alăptare 🤱🏻

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:57

  • Burtica 35

    Roxana3001
    - Astăzi, 09:02

  • Tantrumuri bebe 1 si burtica care pune presiune

    Deutzuk
    - Ieri, 22:26

  • Sarcină

    Erika91
    - Ieri, 21:11

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -