Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 3 voturi

Samburei si dovlecei de Sept-Oct 2013 (13)

sept oct 2013

204 raspunsuri la acest subiect

#41
Elena_R

Elena_R

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 919 mesaje

Postat 15 iunie 2013 - 00:57

Salut fetele,

 

Am fost si eu la controlul lunar ieri si mi-a facut si testul de glucoza. Am stat acolo 2 ore si mi-a luat sange de 3 ori, din ora in ora, not fun! Sa speram ca iese bine. Desi s-a cam speriat asistenta cand s-a uitat la cantar, si mi-a zis asa cam cu jumate de gura ca am cam luat in greutate hahah La inaltimea mea de 1.63, si pornind de la 52 kg, 10 kg in plus sunt cam de speriat (pana acuma, ca cine stie cat de mare ma fac pana la sfarsit).

 

Sunt geloasa cand va tot aud de concedii medicale. Aici si sefii si doctorii numai ca nu iti zic sa nasti la servici, nici nu e acceptabil sa iti iei liber inainte de nastere. Pe de o parte imi convine, ca nu fac din asta un handicap, dar zic eu asa acuma cand inca sunt in stare sa ma misc si sa functionez normal. Sa ma vad eu la 9 luni [:)]

 

Un weekend placut!



#42
danyce

danyce

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.229 mesaje

Postat 15 iunie 2013 - 09:48

Elena, si aici se recomanda sa ramana mamicile in campul muncii pana aproape de nastere, maxim 6 saptamani inainte pot intra in prenatal (asta daca au probleme sau nu se simt prea ok), in general au doar 4 saptamani de prenatal (deci din saptamana 36...; daca se intampla sa nasca mai devreme, atunci au direct concediul de maternitate, fara prenatal).

Eu sunt vazuta acum drept caz exceptional pentru ca am sarcina gemelara. La sarcina gemelara cica e prevazut prin lege ca mamicile au voie sa lucreze mai putin din saptamana 24 (ori eu de acum intru in saptamana 27) si se recomanda sa se cam opreasca de tot pe la 26-27 saptamani..Tot ce e mai devreme de concediul prenatal se incadreaza in medical..De aceea medicul de la servici mi-a dat recomandare sa lucrez maxim inca 4 saptamani, dar si astea cu program redus...si sigur o zi libera pe saptamana (eu am ales miercurea ca o pot lua pe Alma la amiaza de la scoala atunci;are zi scurta).. Sarcina mea decurge, din fericire, super bine si nu s-au inregistrat niciun fel de probleme pana acum, bebelusii sunt ok si locul meu de munca e ajustat in asa fel incat sa ma pot desfasura fara eforturi.

 

Normal ca sarcina nu e un handicap si nici aici nu e vazuta asa, atata ca au grija sporita pentru sarcinile cu bebelusi mai multi [:)] . Si pe mine m-a surprins in mod placut grija tuturor, chiar am impresia ca mai mare grija au altii de mine decat eu insami...ca eu imi tot spun ca pot sa daram muntii, pana ma trage burta in jos [:D] .

La prima sarcina a fost totul mult mai lejer, n-am fost nici pe departe asa de monitorizata si "sfatuita" ca acum.


Editat de danyce, 15 iunie 2013 - 09:56 .


#43
DarkBendis

DarkBendis

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.055 mesaje

Postat 15 iunie 2013 - 14:22

Aici fiecare femeie decide cand doreste sa se opreasca din munca inainte de nastere. Nu exista concediu prenatal, dar poti sa iti incepi "maternity leave" cu maxim 2 luni inainte de nastere - majoritatea femeilor prefera sa lucreze cat mai aproape de "due date" ca sa poata sta cat mai mult cu bebelusul dupa aceea. Daca sunt probleme medicale, concediul este medical, iar cu o luna inainte de nastere din medical se intra direct in "maternity leave".

 

La prima sarcina am lucrat full time (pe atunci in banking) pana in sapt 37-38, am stat acasa aproape 3 saptamani pana sa se nasca bebele - dar pana in ultima saptamana m-am simtit foarte bine, am fost activa, ieseam la plimbari, cumparaturi etc. De data asta, daca totul e OK, intru in maternity leave pe 30 august (ultima zi lucratoare inainte de due date), dar ultimele 2 saptamani le voi lucra de acasa, iar cum din 27 august imi placa childminder-a in concediu de odihna, in ultima saptamana voi lucra doar de fapt doar de la 9 la 12 (de acasa), dupa aceea imi va veni acasa flacaul de la scoala. Asta daca nu voi naste pana atunci [:)]  si bineinteles daca totul va merge bine. Daca vor fi probleme, clar ca voi sta cuminte, merg pe "vazand si facand".

 

Exciting time! Ieri mi-a venit acasa sotul cu 5 (cinci) saci din aia mari negri plini cu hainute de fetita, de la nou nascut pana la 2 ani. Imi spusese el mie ca o colega de la alt departament are fetita cam de varsta baiatului meu si va naste la inceputul lui august baietel, si ca se va uita sa vada ce hainute mai are si ni le va da noua, iar noi o sa ii dam ce avem noi in pod de la jupan, dar nu ma asteptam la asa "trusou", si multe, si de foarte buna calitate. Ieri seara toti trei am trecut in revista hainutele, sa ii fi vazut pe baieti, si ala mare, si ala mic: "awwww" si "ooooo" [il] [il]  vorba sotului, "abia astept sa se nasca fetita sa o putem dichisi in rochitele astea frumoase" [il] Acum o sa incarcam noi  in masina sa ii ducem cutiile cu ce avem de la jupan, tot asa, haine multe, sa imbraci 3 copii, ca pe langa ca luasem multe si noi, sa fie cica, am si primit multe cadou, am si "mostenit" de la o amica ce avea baietel mai mare. Abia astept sa imi fac un pic de timp sa triez ca lumea hainutele, sa pun la gramada cu ce avem noi, cu ce am mai luat, sa spal si sa aranjez in sertare pe cele care vor fi folosite in primele luni (mai trebuie sa iau dulapul cu sertare hihi, pe ala inca nu il am).


Editat de DarkBendis, 15 iunie 2013 - 14:40 .


#44
DarkBendis

DarkBendis

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.055 mesaje

Postat 15 iunie 2013 - 14:39

Nanne, Vi4i, fetele care aveti parola la userul comun, mi-o trimiteti si mie, sa aranjez un pic listuta? Multumesc frumos [flo2] [flo2] [flo2]

 

Weekend fain urez la toata lumea!



#45
nanne16

nanne16

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.166 mesaje

Postat 15 iunie 2013 - 17:58

DarkBendis, am trimis PM acum câteva zile.
Intra te rog la mesaje personale, din păcate, pe platforma asta noua nu te anunța tot timpul.
Daca e ceva, mai trimit unul. Am încercat si acum, dar nu mi se deschidea rubrica :-D

#46
DarkBendis

DarkBendis

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.055 mesaje

Postat 15 iunie 2013 - 18:48

Nanne, multumesc frumos, am primit mesajul de acum [flo2] [flo2]



#47
DarkBendis

DarkBendis

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.055 mesaje

Postat 15 iunie 2013 - 19:10

Dragelor, ma apuc sa citesc din urma sa ma apuc sa lucrez la listuta in seara asta, daca puteti sa-mi trimiteti pe PM sau scrieti aici date gen culoare carucior, DPN si asa mai departe, sa actualizez lista. Fetele care dintr-un motiv sau altul, nu sunt pe lista, tot asa, trimiteti-mi  fie PM fie scrieti aici datele DPN-ului si culoarea la carucior daca o stiti, daca mai aveti si alti copilasi si vreti sa le apara datele pe lista, si data nasterii daca vreti sa va fie trecuta.

 

Multumesc frumos!



#48
SeptOct2013

SeptOct2013

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 112 mesaje

Postat 15 iunie 2013 - 21:10

Am actualizat listuta, sper ca nu am lasat pe nimeni pe dianfara. Mai trag o tura pe la capitolul precedent, sa vad ce am uitat sa pun [batcap]  ca deh, neuronul gravid... daca vedeti greseli, sau am omis cate ceva sau pe cineva, va rog sa ma trageti de maneca.

 

Simona, am primit mesajul tau, multumesc [flo2]  

 

Look_20, Anysamaria, sunteti si voi pe listuta, dar nu am vazut nicaieri DPN-urile voastre, mi le trimiteti va rog, ca sa va pot pune "la locul potrivit"?

 

(DarkB mi-s, logata cu userul comun)


Editat de SeptOct2013, 15 iunie 2013 - 21:11 .


#49
danyce

danyce

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.229 mesaje

Postat 16 iunie 2013 - 08:48

DarkB, merci pentru actualizarea listutei! [flo2] [flo2]
  [flo2]

 

Eu sunt treaza de pe la 7 (chiar daca e duminica) si asta din cauza bratelor is mainilor amortite. N-am decat sa ma mai odihnesc in cursul zilei.

Ai avut dreptate, Andra, ca e vorba de carpal tunnel syndrome. Mi-a confirmat medicul cand am fost la control. Din fericire, dispar simptomele dupa nastere...Daca aceasta afectiune apare in afara unei sarcini, se poate ajunge la interventie chirurgicala. Stiu ca o colega de-a mea a ajuns pe mana chirurgului din cauza asta.

 

O duminica placuta tuturor!



#50
Vi4i

Vi4i

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 338 mesaje

Postat 16 iunie 2013 - 09:42

Buna dimineata....!
Bendis multumim p-u actualizarea listei. Esti o draguta!

Nici nu va mai spun de cate ori am scris mesaje de pe telefon si de fiecare data ceva se intampla si nu s-au trimis :(. Sper asta de azi sa ajunga....

Eu cred ca la capitol kg. v-am intrecut pe toate la 27 sapt am luat vreo 13. Asta la un 1,62 cm de la 53 kg. Desi toti zic ca nu se vede insa eu le simt, pe zice ce trece imi este tot mai greu...

Sunflower imi pare rau p-u bebe pierdut... Ai grija de tine si de ceilalti bebei.... Eu daca as fi tu as merge pe mana doctorului 1 .... Tare nu imi plac dr stresati care baga in sperieti pacientii. Acum tu trebuie sa fii calma p-u bebei desi testele nu strica sa le faci. Pup mama curajoasa!

Eu intru intrun butoi mare si adanc... La prima sarcina de la 32 sapt am facut colestaza de sarcina si sansele de a o a face la urmatoarea sarcina erau de 70% si sunt atat de nenorocoasa si acum la 27 sapt ma declar "scarpinoasa" de nu mai pot. OC is back :( luni fac analize si merg la dr sa-mi puna diagnosticul. Cel mai degraba ca voi naste la 37 sapt caci e greu tare sa te scarpini tot corpul... E o suferinta lenta si tare depresanta... Bebe sa fie bine ca eu am sa incerc sa fac rabdare... Spun incer caci cu Dionisi ma apuca disperrarea si noptile plangeam si urlam ca nu mai pot si sa-mi scoata bebele din burta.... Offffff

Cam asta despre noi....
Va doresc o duminica frumoasa si va pup pe toate!



Etichetat si cu sept, oct, 2013

Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Testul de toleranta la glucoza

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:36

  • Planificarea pe etape

    RoxiMada
    - Ieri, 19:33

  • Organizarea garderobei - sfaturi utile

    Ana1298
    - Ieri, 18:19

  • A 15a postare

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 11:33

  • Cea mai asteptata ecografie

    Roxana3001
    - Ieri, 11:06

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -