Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Big Brother ... sau ochiul care stie tot

facebook yahoo big brother

35 raspunsuri la acest subiect

#1
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.052 mesaje

Postat 08 iunie 2013 - 09:28

Big Brother sau ochiul care stie...

 

De mult se stie ca Facebook vinde toate informatiile despre userii sai insa nu stim ca acest lucru face si Yahoo...si ... se pare ca totul se vinde ca informatie ...

 

În prezent, românii deţin peste 6 milioane de conturi de Facebook. Cele mai recente date prezentate de Yahoo România sunt din ianuarie 2010 şi arătau că atunci existau 4,8 milioane de conturi de email şi 5,7 milioane de utilizatori de Messenger. Google nu publică date defalcate pe ţările unde operează, însă se poate estima că orice utilizator de internet îi accesează serviciile în România.

 

Toate informatiile aici http://www.gandul.in...omania-10940691

 

din pacate, asta e lumea in care traim... unde nici o inghetata nu e gratis. [soricel]



#2
Miriluta

Miriluta

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.272 mesaje

Postat 08 iunie 2013 - 10:10

Ieri la radio anuntatu ca NSA (National Security Agency) are acces direct la serverele Microsoft, Facebook, Google, etc. ...si totul in numele sigurantei pe care ne-o ofera. 

 

Chiar daca nu exista nimic in viata mea care ar putea fi interesant pentru serviciile secrete, tot simt o oarecare neliniste. 



#3
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 08 iunie 2013 - 10:44

Cred ca totusi eventualul acces se discuta in limitele prevazute de legi. Faptul ca din punct de vedere tehnic o autoritate ar avea posibilitatea de a accesa un trafic de date nu inseamna ca se va apuca vreodata cineva sa verifice fluxuri de date ale sutelor de milioane de utilizatori.

Este oficial cunoscut si declarat ca pentru telefonie se poate accesa (urmari) un numar mare de adrese(numere) de telefon asta nu inseama implicit ca cineva se va apuca sa urmareasca (stocheze,prelucreze) toate fluxurile de informatii voice.



#4
Miriluta

Miriluta

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.272 mesaje

Postat 08 iunie 2013 - 10:52

Marius in USA nu exista lege care sa delimiteze accesul la informatii private. Germania e una dintre putinele tari unde exista o lege care specifica ce fel de informatii, cand si in ce situatii pot si furnizate unor anumite institutii. 

Si nu cred ca cineva sa si citeste mailurile lui Vasilica catre Maria insa exista posibilitatea sa filtrezi miliarde de date dupa un anumit criteriu. 



#5
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 08 iunie 2013 - 11:04

Si nu cred ca cineva sa si citeste mailurile lui Vasilica catre Maria insa exista posibilitatea sa filtrezi miliarde de date dupa un anumit criteriu. 

Categoric - solutii tehnice exista sau sunt dezvoltate insa toate acestea costa bani si timp si se discuta de eficienta. In clipa in care te adresezi unui astfel de nor informational chiar si filtrarea nu cred ca duce la eficienta, costurile sunt mult prea ridicate si rezultatul este incert si cu o probabilitatea uriasa de a fi perimat ceea ce inseamna dezastru.

Este multa fabulatie jurnalistica care prinde la consumator.



#6
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 08 iunie 2013 - 11:28

Cinci mituri despre interceptările telefonice

Mitul nr 1: SRI ascultă pe toată lumea. Principalul mit al interceptărilor este acela că toţi cetăţenii care au telefoane mobile sunt interceptaţi si ascultaţi de SRI. Anual, în România sunt înregistrate aproximativ 20.000 de mandate de interceptare. Dintre acestea, aproximativ 3.000 sunt în baza legii siguranţei naţionale. Cele mai multe dintre interceptările realizate de SRI sunt destinate organelor de cercetare penală, DIICOT, Parchetul General, DNA, etc.

Mitul nr 2: Interceptările se fac abuziv, cu încălcarea legii. În România, interceptările se fac în principiu în felul următor: procurorul formulează o cerere unui judecător, prin care solicită autorizarea interceptării unei persoane, judecătorul analizează cererea şi decide dacă aprobă sau nu. Odacă ce a primit mandatul de interceptare de la judecător procurorul îl trimite către SRI care introduce mandatul într-un sistem electronic. Sistemul inregistrează mandatul şi porneşte înregistrarea convorbirilor.

Înregistrarea convorbirilor nu se face la SRI, ci la parchetul care a cerut şi a primit mandatul de interceptare. Sistemul este automatizat, astfel că, odată ce perioada de interceptare aprobată a expirat, interceptarea comunicaţiilor se opreşte automat.

În România, sunt două categorii de interceptări, cel puţin cele care apar în dosarele penale. Prima categoria sunt înregistrările aprobate pe mandate normale şi, de cealaltă parte, cele pe legea siguranţei naţionale. Aceste înterceptări sunt aprobate în baza articolului 91 din Codul Procedură Penală. Procurorul poate autoriza provizoriu pe 24 sau 48 de ore interceptarea fără mandat dar în mod obligatoriu după expirarea acestei periode trebuie să solicite un mandat post factum.

În România a existat un singur caz în care CEDO nereguli în procedura de interceptare. Este vorba de cazul Dinu Patriciu. Specialiştii spun însă că această condamnarea se datorează în principal unei legislaţiei proaste de dinainte de 2004. După 2004, legislaţia privind interceptările a fost modificată şi nu s-au înregistrat oficial cazuri de abuzuri.

Mitul nr 3: Interceptările pe siguranţă naţională, nelimitate şi fără control. Potrivit specialiştilor contactaţi de gândul, în România se emit anual în jur de 3.000 de mandate de interceptare în baza legii siguranţei naţionale. Faţă de mandatele de interceptare obişnuite, aceste mandate sunt avizate de Curtea Supremă. Interceptarea pe legea siguranţei naţionale a unui cetăţean are următorul traseu:
SRI colectează date sub suspiciunea de infracţiuni la legea siguranţei şi decide să ceară un mandat de interceptare.

Chiar şi la SRI există un prim filtru pe aceste cereri. Serviciul formulează o cerere către procurorul general în care prezintă argumentele pentru care doreşte să intercepteze convorbirile persoanei vizate. Procurorul general are posibilitatea să respingă cererea SRI.

De la Parchetul General, cererea ajunge la Curtea Supremă, unde judecătorii analizează acestă solicitare si aprobă sau nu mandatul. Potrivit specialiştilor, numărul de mandate emise în România depăşeşte media de mandate/locuitor emise de alte ţări din Europa. Atât Parchetul General, cât şi SRI analizează aceste mandate în baza hotărârilor CEDO care s-au pronunţat pe cauze care priveau interceptări abuzive, astfel încât, în principiu, există anumite filtre şi garanţii că nu se vor comite erori sau abuzuri.

hacker-1.jpg?height=428&width=600

Mitul nr 4: Interceptările convorbirilor audio sunt modificate de SRI si procurori. Un alt mit al interceptărilor este acela că SRI şi procurorii modifică fişierele audio ale interceptărilor. În faţa instanţelor, în special în dosarele de corupţie, inculpaţii au acuzat procurorii că au modificat interceptările astfel încât probele să fie în favoarea acuzării.

Fisierele audio cu interceptări sunt fişiere speciale care au în componenţă elemente de siguranţă. La fel şi fişierele video rezultate din supravegherea operativă video a unui acuzat. Astfel că, dacă un procuror ar dori să modifice un fişier video sau audio, aceste fişiere s-ar corupe şi nu ar mai putea fi utilizate. De altfel, aceste fişiere conţin şi date suplimentare prin care poate fi identificată fiecare persoană care a folosit documentele. Astfel că, potrivit specialiştilor consultaţi de gândul, este practic imposibil ca o interceptare să fie compilată.

Mitul numărul 5: Procurorii fac interceptări pe care le ţin ascunse în sertare. Un alt mit al interceptărilor este acela că procurorii sau SRI realizează interceptări ilegale pe care le ţin la secret şi le utilizează în scopuri oneroase.

În realitate, sistemul informatic cu care realizează interceptări nu permite ascultarea telefoanelor fără mandat sau fără o ordonanţă provizorie a procurorului care trebuie confirmată ulterior de judecător. Astfel că există în permanenţă o evidenţă oficială a celor care emit ordonanţe şi celor care sunt ascultaţi. În plus, sistemul informatic şterge automat după 10 zile interceptările care nu sunt extrase din sistem şi ataşate unui dosar.

 

Sursa: 

http://www.gandul.in...anilor-10940849



#7
parpalak

parpalak

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 569 mesaje

Postat 08 iunie 2013 - 12:34

Big brother care stie tot... da' nu destul, se pare... mie mi-ar fi placut sa fi fost incerceptat emailul sau telefonul ala care zicea hai sa bombardam maratonul de la Boston... :(((



#8
en_kvinna

en_kvinna

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 626 mesaje

Postat 08 iunie 2013 - 14:46

Google are serviciul de mail GMail si tot Google a dezvoltat un program care citeste continutul mail-ului. La inceput programul citea tot, insa cica acum din cauza unor presiuni despre integritate, cica programul  "citeste" doar cuvintele cheie din continutul mail-ului si in functie de care Google iti ofera reclama personalizata. [:)] ....mda.

 

Yahoo, nu a fost cumparat de Google? Daca e asa, atunci mira-m-as sa nu fi aplicat ''programelul de citere cuvinte cheie' si la Yahoo.

 

 Google are naravul sa mai si stocheze informatia in vreo 3 serve diferite, copii identice, asta doar asa, in caz ca se arde vreun server, sa exista copia identica in altul incat sa nu fie brese de informatii. [:)]

 

Ofera Google acces la informatiile despre noi altora?  Hmmmmm.....pt. bani, sigur ca da. Doar nu credeti ca Google isi cumpara imaginile satelit pt Google Maps si Earth, mai doneaza bani si pt. constructia de sateliti, mai ofera gratis si Android si mai stiu eu ce softuri...toate astea in timp ce profiturile Google sunt...sky high. Adica, de unde vin banii aia cand ei totul dau gratis ( evident cu exceptia versiunilor pro dar care sunt cumparate in general de firme )?  

 

Cand Google a intrat pe piata din China a avut de ales: cu cenzura si nasul politicienilor in treburi ori deloc.  Si a ales cenzura, apoi s-a sucit si iar s-a sucit incat am pierdut sirul. 

 

De ce ar fi FB altfel? Defapt tot ce se scrie pe FB desi putem sterge de pe wall, din album etc., ramane totusi in servere numai ca nu apare online. Dar informatia ramane stocata o vreme. Cat de mult nu stiu. 



#9
ela_04

ela_04

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.768 mesaje

Postat 09 iunie 2013 - 07:44

Asa este Marius in teorie.

In practica mandatele se obtin mulllt mai usor. 

Iar pe chestia asta cu siguranta nationala se asculta in draci si pe evaziune si crima org si furturi penale. 

Asta e la noi. Nu stiu cum e in alte state.



#10
rall

rall

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.248 mesaje

Postat 09 iunie 2013 - 10:46

Chiar daca nu exista nimic in viata mea care ar putea fi interesant pentru serviciile secrete, tot simt o oarecare neliniste. 


Pai nu e vorba de secretele noastre, e vorba de principiu, de libertate.
Si da, mi se pare firesc sa ni se para f. nelinistitor.



Etichetat si cu facebook, yahoo, big brother

Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Morfologie trimestru 1

    Mica13
    - Astăzi, 20:46

  • 6 luni

    EusebiaRalu
    - Astăzi, 19:29

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Astăzi, 14:03

  • Pregătindu-ne pentru sosirea micuÈ›ului

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 13:30

  • Morfologie 2

    Erika91
    - Astăzi, 12:04

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -