Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

nu vorbeste la 3 ani,ce sa fac cu el? - 2


161 raspunsuri la acest subiect

#141
Allure

Allure

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.251 mesaje

Postat 23 februarie 2010 - 18:40

eroare totala. nu am intentionat nici un misto niciunde.
e clar ca nu va inteleg problemele, recunosc, am si spus deja (cu toata sinceritatea) ca nu am vrut sa supar pe nimeni...

nu stiam ca s-a mai adus in discutie subiectul Blaga; nu cred ca am indemnat pe nimeni sa se culce pe o ureche si sa nu mearga la doctor, in fine...nu comentez mai mult ca nu am nevoie sa intind subiectul la nesfirsit.

toate bune!




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.

"Man, you can do anything for 30 seconds!" Tony Horton, P90X


#142
sdcristian

sdcristian

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.474 mesaje

Postat 23 februarie 2010 - 18:42

allure - daca citeai intelegeai mai multe si vedeai si de blaga. la fel cum vedeai ca de cateva ori s-a zis ca el a fost autist. genial, dar autist.

#143
alex_andra

alex_andra

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.196 mesaje

Postat 23 februarie 2010 - 19:57

Citat:
citat din mesajul lui blackgirl0

Dragos are 1 an si 3 saptamani. Spune "ma-ma" si "ta-ta", cateodata cu intentie, cateodata le spune asa, ca din intamplare. Nici un alt cuvant cu inteles. Sa ma ingrijorez?

Aud de copii care stiu cum face cainele, pisica, puiul, incep sa pronunte chiar si stalcit anumite cuvinte mai simple. El nu! [q] Vorbim cu el, este vesel, rade, vorbeste pe limba lui o groaza, cand il strigam uneori raspunde, uneori nu dc este absorbit de altceva, se joaca cu verisorii lui (4,6 ani si 2,6 ani). Cateodata ne da jucaria din mana cand i-o cerem, cateodata nu. Ne cauta privirea, vine la noi cand simte nevoia sa fie luat in brate si alintat, plange (se arunca pe jos, arunca jucariile) cand vrea sa fie iubit si pe moment nu putem, intelege cand i se spune nu sau cand este certat (ca umbla la priza sau la butoanele de la aragaz de exemplu). A mers relativ repede de la 10 luni si se spune ca acei copii dezvoltati motric mai repede vor vb mai tarziu. Daca stau bine si ma gandesc nici verisorii lui nu au vb foarte devreme si acum au un vocabular bogat, dar tot ma intreb daca-i normal?

In familie exista ceva pb (eu am fost suspectata la varsta de 4 ani de retard psihic si sechele de encefalopatie infantila, faceam niste crize gen epilepsie, insa mi s-a infirmat diagnosticul dupa ani si ani de tratament cu neuroleptice, fratele sotului are schizofrenie, intr-o forma destul de urata).

P.S. Ca poate se intelege altceva: eu am vb repede, mama insa s-a speriat pt ca faceam crize gen absente, eram moale-moale ca o carpa, numai raspundeam la stimuli. La varsta de 7 ani am fost declarata ok, insa a trebuit sa evit soarele puternic, tv, cititul/efortul intelectual indelungat. Nu stiu cat am respectat indicatiile [:D] (am terminat medicina, cand mama nici nu visa sa termin 8 clase, mereu premianta, acum am ajuns sa fac abuz de excitante: cafea, cola).

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!


Dupa cum stii, fetita mea e mai mica decat baietelul tau cu 3 zile. Ea are acelasi comportament ca si baietelul tau, cu singura diferenta ca nu spune ta-ta, spune ca-ca. Si face pa-pa. Atat. In rest la fel. la un an nu cred ca trebuie sa ne ingrijoram. Poate mai tarziu.

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

#144
Chuny

Chuny

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.923 mesaje

Postat 23 februarie 2010 - 20:08

Allure, stai linistita ca am inteles. Mesajele incriminate sunt un pretext pt discutia de fata, discutie care sigur e utila pt altii care altfel nu pot vedea cat de sensibil e acest subiect. Fiecare poate invata din asta.



Nana [pup], daca intelege tot ce ii spuneti si executa comenzi simple e deja foarte bine. Si daca va si pupa si va strange in brate e minunat puiul vostru. V-ati gandit la vreo metoda de comunicare alternativa in asteptarea aparitiei vorbirii? Daca te intereseaza subiectul voi incerca sa dezvolt ...



Sibylle



http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/



Vladimir *****[foto] ***** Anna



MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA









"Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"



#145
asteryaro

asteryaro

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.487 mesaje

Postat 23 februarie 2010 - 21:27

Buna seara, [flo] mamici curajoase.

Sa mai zic si eu.

Exemplul lui Blaga a devenit, inexplicabil, un exemplu dat mamicilor care-si fac probleme cu privire la copiii lor.

Nu va spun de cate ori l-am primit si eu pe Blaga de exemplu, ajunsesem sa-l urasc pe bietul artist [bang]... si pe toti sustinatorii exemplului. Eu stiam ca Blaga a fost autist. Ca si Einstein, ca si Da Vinci, ca si multi altii...

Noi am reusit sa depasim necazul, desi cosmarul nu a luat sfarsit, inca. Dar macar pot sa comunic cu Razvan.

Si mai este o "nuanta" cu care eu personal am avut ceva probleme: unele mamici spun convonse "copilul meu nu vorbeste". Eu, prin aceasta afirmatie, inteleg ca acel copil nu rosteste niciun cuvintel, nicio silaba, asa cum a fost Razvan, care a spus TA (adica PA) la aproape 3 anisori. Acela a fost primul lui cuvant.

Si cand spuneam "al meu nu vorbeste", primeam de fiecare data contraexemple: "dar nici al meu". Doar ca "nici al meu" spunea mama, tata, apa, caca, toate CU ADRESA.

In fine, as putea sa scriu muuult, dar cu siguranta as plictisi la un moment dat.

Pentru mine, orice copil cu intarziere in dezvoltarea LIMBAJULUI EXPRESIV are nevoie de ajutor calificat, pentru ca, neputand vorbi, nu poate nici sa comunice. Clar si simplu. Ma refer la AFAZIE, desigur.

Sa fim sanatosi si puternici.









Cristina si [bonjovi] Razvan (31.01.2006)


(1),(2),(3),(4),(5),(6)

MY HERO


#146
sdcristian

sdcristian

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.474 mesaje

Postat 23 februarie 2010 - 21:33

asterayo, la ce varsta se poate sti daca copilul are sau nu afazie? care sunt semnele?


#147
asteryaro

asteryaro

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.487 mesaje

Postat 23 februarie 2010 - 21:45

sdcristian, teoretic nu stiu. Practic iti pot spune din experienta noastra. La noi nu a existat faza de gangurit. Acela a fost inceputul cosmarului, cand am realizat ca bebele meu este "altfel"...

Razvan are tulburare autista IN REMISIUNE (asa a scris medicul lui curant la ultimul certificat medical pe care ni l-a dat, in urma cu ceva mai mult de 2 luni.

Acum vorbeste, dar are o inflexiune putin ciudata la voce... un ochi ager il poate depista ca are ceva probleme, inca.

Imi cer scuze, nu stiu voi cu ce va confruntati?



Cristina si [bonjovi] Razvan (31.01.2006)


(1),(2),(3),(4),(5),(6)

MY HERO


#148
sdcristian

sdcristian

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.474 mesaje

Postat 23 februarie 2010 - 21:49

citisem mai demult povestea voastra si ma bucur mult sa aud de remisiune

noi nu ne confruntam inca cu nimic ca suntem mici

doar ca eu nu am vazut alti copii mici in afara de al meu, adica sa stau cu ei sa ii observ, ca de vazut de la distanta am vazut, si nu stiu ce si cum e normal si cum e cu dezvoltarea limbajului.

am scris pe pagina trecuta, el de vorbit vorbeste ceva, uneori am impresia ca e cu adresa, dar saptamana urmatoare parca uita tot. uneori nu are chef, da asta deja stiu cum face, alteori spune un singur "cuvant" o saptamana la toate lucrurile...

si caut materiale despre etapele limbajului, care e mersul normal al lucrurilor pe varste, asa, cat de cat



#149
asteryaro

asteryaro

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.487 mesaje

Postat 23 februarie 2010 - 22:06

sdcristina, sa-ti spun un lucru: nici eu n-ama vut copii pe langa mine.

Daaaaar.... am avut forumul si "scutecele" de ian-feb 2006 drept reper, si asa am stabilit eu, de capul meu, citind si intorcand pe toate fetele internetul, pana sa aiba Razvan al meu 1 an, ca are ceva legat de autism. Pe vremea aceea nu stiam ca exista spectrul...

Deci voi sunteti sanatosi [pk]. Asta este super! Bucura-te de aceasta varsta, este minunata [pup].



Cristina si [bonjovi] Razvan (31.01.2006)


(1),(2),(3),(4),(5),(6)

MY HERO


#150
Lala_D

Lala_D

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.313 mesaje

Postat 23 februarie 2010 - 22:35

Pot spune si eu aici cateva cuvinte despre mezinul meu.
Noi nu ne-am confruntat cu intarziere in dezvoltarea limbajului din motive cauzate de spectrul autism ci aceasta s-a datorat unor cauze fiziologice. Mai precis datorita unui fren lingual extrem de urat in sensul ca a avut limbuta prinsa in 3 puncte: pe ambele laterale si mijlocul maxilarului.
In felul acesta a fost un fren ascuns, nu l-a deranjat la supt cum se intampla in general la bebelusi ajungand sa fie descoperit devreme.
Mai mult , aparent el avea varful limbutei liber si parea ca totul este ok.
Dar nu a fost.
Primele semne de intrebare mi le-am pus si eu pe la 7-8 luni cand am observat ca desi incearca sa verbalizeze nu reuseste sa scoata decat anumite sunete.
Nu reusea sa scoata limba afara din gurita decat un varfulet minuscul.
Primul copil a fost un "limbut" a vorbit extrem de repede si de clar, mult peste media obisnuita astfel incat la mezin devenisem deja paranoica [:I]
L-am suspectat in capul meu de toate posibilele tulburari, toate fiind insa infirmate de modul in care el relationa.
Asa ca la un an si aproape 3 luni am ajuns la al treilea specialist in ORL ( primi 2 au observat doar un mic fren pe mijloc, nu si cele laterale) care in sfarsit a reusit un consult mai aprofundat si mi-a dat si raspunsul la intrebarea de ce nu reuseste copilul sa vorbeasca.
A urmat operatia, cu anestezie generala unde s-a dovedit cat de urat era prinsa limbuta.
La aceasta varsta copilul reusea sa silabiseasca cateva cuvinte insa majoritatea aveau in componenta consoane si vocala care nu implicau ridicarea varfului limbii gen ta-ta ( mama nu putea , eram "baba" ).

La 3 luni de la operatie a inceput sa se vada un progres mic, a inteles ca acum poate scoate limba, poate sufla poate sa o miste liber in gura, rezultatul a fost ca a inceput sa exerseze sunete noi.
Si-a dezvoltat insa preponderent un limbaj propriu, nu romanesc.

Abia acum la 2 ani pot spune ca suntem relativ pe un fagas normal, din punctul meu de vedere inca nu a recuperat tot la nivelul limbajului dar este in continuu progres. El s-a dezvoltat enorm ( peste standardele varstei) pe alte paliere de la motric la atentie, concentrare lasand limbajul expresiv romanesc un pic in urma, dar verbalizand totusi pe limba lui.

Exista posibilitatea ca de la 3 ani sa aiba nevoie de cateva sedinte de logopedie insa momentan pediatra nu mi-a recomandat.

Ce am dorit sa va spun cu povestea noastra a fost pentru mamicile cu bebelusi de 9-14 luni : daca vi se pare ca ceva nu e ok cu bebelusul faceti totusi si cercetari in sfera ORL, poate exista si un defect fiziologic ascuns.


Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Tantrumuri bebe 1 si burtica care pune presiune

    Deutzuk
    - Ieri, 22:26

  • Sarcină

    Erika91
    - Ieri, 21:11

  • Cum am aflat că sunt însărcinată?

    Ana1298
    - Ieri, 18:14

  • Prin Italia cu bebe in burtica

    Pau26
    - Ieri, 14:55

  • Ma copleseste oboseala

    ZDenisa
    - Ieri, 14:42

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -