Retete de post 1
anddragne
Trimis la - 28/11/2006 : 15:34:07
--------------------------------------------------------------------------------
Am nevoie de sfarutile dvs, nu stiu ce mancare de post sa gatesc ca sa-mi impresionez socrii, iar gandul de praz cu masline... Suntem mari consumatori de peste, ati putea sa-mi trimiteti cateva retete ?? Multumesc
eu...
Retete de post - 2
Deschis de
roxanaz
, nov 28 2006 17:37
189 raspunsuri la acest subiect
#1
Postat 28 noiembrie 2006 - 17:37
#2
Postat 28 noiembrie 2006 - 18:18
roxanaz, uite aici o reteta de post si un site:
CIORBA DE PESTE
Ingrediente
1 kg peste, morcov, patrunjel, telina, o ceapa mare, 1-2 ardei grasi, 2 rosii de marime mijlocie, bors sau zeama de varza, zeama sau sare de lamiie, sau otet, leustean, untdelemn, sare.
Mod de preparare
Pestele, curatat de solzi, intestine, branhii se taie in bucati potrivit de mari, pe grosime. Zarzavatul, ras prin razatoarea cu gauri mari, impreuna cu ceapa, se caleste cu 2-3 linguri de untdelemn, 2 minute apoi se stinge cu 1/2 l apa fierbinte si se lasa sa fiarba bine. Se adauga ardeii taiati in felii subtiri si rosiile taiate in felii de 2 cm grosime. Ciorba se acreste imediat cu bors sau zeama de varza, sau cu alta acreala si se sareaza, completind lichidul cu apa, ca ciorba sa nu fie prea deasa. Substanta acra si sarea se adauga inainte de a se introduce carnea de peste, pentru ca acesta sa nu se sfarime la fiert. Cind clocoteste ciorba, se adauga bucatile de peste impreuna cu capul si se fierb circa 20-30 minute, pina cind se moaie. Daca furculita intra cu usurinta in carne, atunci inseamna ca aceasta este fiarta. Se ia de pe foc si se aromeaza cu leustean si patrunjel.
http://www.retete-on...a-tarhon-ro.php
mie imi place la cuptor, invelit in folia de aluminiu in care ai pus lamaie, 1-2 catei de usturoi si diverse ierburi (patrunjel, putin marar etc.).
maria
CIORBA DE PESTE
Ingrediente
1 kg peste, morcov, patrunjel, telina, o ceapa mare, 1-2 ardei grasi, 2 rosii de marime mijlocie, bors sau zeama de varza, zeama sau sare de lamiie, sau otet, leustean, untdelemn, sare.
Mod de preparare
Pestele, curatat de solzi, intestine, branhii se taie in bucati potrivit de mari, pe grosime. Zarzavatul, ras prin razatoarea cu gauri mari, impreuna cu ceapa, se caleste cu 2-3 linguri de untdelemn, 2 minute apoi se stinge cu 1/2 l apa fierbinte si se lasa sa fiarba bine. Se adauga ardeii taiati in felii subtiri si rosiile taiate in felii de 2 cm grosime. Ciorba se acreste imediat cu bors sau zeama de varza, sau cu alta acreala si se sareaza, completind lichidul cu apa, ca ciorba sa nu fie prea deasa. Substanta acra si sarea se adauga inainte de a se introduce carnea de peste, pentru ca acesta sa nu se sfarime la fiert. Cind clocoteste ciorba, se adauga bucatile de peste impreuna cu capul si se fierb circa 20-30 minute, pina cind se moaie. Daca furculita intra cu usurinta in carne, atunci inseamna ca aceasta este fiarta. Se ia de pe foc si se aromeaza cu leustean si patrunjel.
http://www.retete-on...a-tarhon-ro.php
mie imi place la cuptor, invelit in folia de aluminiu in care ai pus lamaie, 1-2 catei de usturoi si diverse ierburi (patrunjel, putin marar etc.).
maria
#3
Postat 30 noiembrie 2006 - 11:02
Cartofi la cuptor
-cartofi
-ceapa
-orez
-condimente
-putin ulei
-bulion
-verdeata
-2-3 graunti de usturoi
Cartofi se taie ca si la mancarea de cartofi,ceapa se taie solzisori,se aseara intr-o tava mai inalta,si ceapa, si cartofii si orezul, se pune putin ulei deasupra si condimente dupa gustul fiecaruia (eu pun secretul gustului si cimbru),se umple tava cu apa cat sa acopere cartofii si se baga la cuptor.Cand sunt tiate fierte bine, se pune bulionul se mai lasa aproximativ 5 min.,si se opreste focul.Deasupra se presara verdeata si usturoilu taiat marunt.
Spor la gatit si pofta buna !!!
DORY & ALEXANDRA DENISA
http://photos.yahoo.com/dory232002
FILMULETE : http://www.dropshots.com/dory232002
-cartofi
-ceapa
-orez
-condimente
-putin ulei
-bulion
-verdeata
-2-3 graunti de usturoi
Cartofi se taie ca si la mancarea de cartofi,ceapa se taie solzisori,se aseara intr-o tava mai inalta,si ceapa, si cartofii si orezul, se pune putin ulei deasupra si condimente dupa gustul fiecaruia (eu pun secretul gustului si cimbru),se umple tava cu apa cat sa acopere cartofii si se baga la cuptor.Cand sunt tiate fierte bine, se pune bulionul se mai lasa aproximativ 5 min.,si se opreste focul.Deasupra se presara verdeata si usturoilu taiat marunt.
Spor la gatit si pofta buna !!!
DORY & ALEXANDRA DENISA
http://photos.yahoo.com/dory232002
FILMULETE : http://www.dropshots.com/dory232002
#4
Postat 30 noiembrie 2006 - 20:09
uitati aici si aici
DORY & ALEXANDRA DENISA
http://photos.yahoo.com/dory232002
FILMULETE : http://www.dropshots.com/dory232002
DORY & ALEXANDRA DENISA
http://photos.yahoo.com/dory232002
FILMULETE : http://www.dropshots.com/dory232002
#5
Postat 01 decembrie 2006 - 00:21
Buna seara ! Si noua grozav ne place sa "vrajitorim" retete gustoase in bucatarie ! Promit cel putin o reteta-doua zilele astea
Va multumesc si abia astept sa citesc retete imbietoare.
Ioana si Zamfiruca, minunata mamei (7 02 2006)
http://photos.yahoo.com/irina_inm
"Ne nastem uzi, goi si flaminzi... Abia dupa aceea lucrurile se inrautatesc ! ..."
Va multumesc si abia astept sa citesc retete imbietoare.
Ioana si Zamfiruca, minunata mamei (7 02 2006)
http://photos.yahoo.com/irina_inm
"Ne nastem uzi, goi si flaminzi... Abia dupa aceea lucrurile se inrautatesc ! ..."
#6
Postat 01 decembrie 2006 - 08:06
Fetelor ati rezolvat cu cartea de bucate? Ma ofer sa o trimit, daca o mai vrea cineva ca si eu tot de aici o am. Si multumesc pt. retete. Abia astept sa mai incerc ceva nou.
"Ce verde era valea mea!" (poze)
"Ce verde era valea mea!" (poze)
#7
Postat 02 decembrie 2006 - 07:22
Dory am trimis-o.
Rodica care carte? A lui Jamie sau a lui Radu Anton Roman? Eu o am pe ultima.
"Ce verde era valea mea!" (poze)
Rodica care carte? A lui Jamie sau a lui Radu Anton Roman? Eu o am pe ultima.
"Ce verde era valea mea!" (poze)
#9
Postat 12 decembrie 2006 - 02:24
Buna seara!
Stie cineva cum se face maioneza vegetala?
Raluca, mamica de dulcica Iulia-Maria
(26mai'05)
Stie cineva cum se face maioneza vegetala?
Raluca, mamica de dulcica Iulia-Maria
(26mai'05)