Buna fetelor, eu o sa va zico reteta de paste si un tort super rapid.
Pastele
Aveti nevoie de 1 punga de paste, eu de obicei fac cu pene rigatte, le firbeti cum scir pe punga.
Intr-o tigaie pune-ti o felie de unt sau ulei de masline, taiati cateva felii de sunca(in functie de cate portii vreti) si le prajiti pana se rumenesc, apoi adaugati un pahar de smantana si niste cascaval razalit si sare ,piper.
Dupa ce stoarceti pastele le turnati in tigaia in care ati facut sosul si le amestecati bine si le lasati la foc mic cam inca un minut.
Tortul
500gr frisca vegetala (eu de obicei folosesc hulala) se bate dupa care se adauga 4 iauturi fructe 125 gr sau unul de 500 gr si doua gelatine.gelatina o faceti cum scrie pe plic. Intr-o oala mare (cc 5 litri) asezati o folie/punga si asezati fructe dupa care asezati un rand de crema, apoi un rand de piscoturi inmuiate in compot,apoi iar un rand de crema, iar un rand piscoturi si tot asa pana terminati crema. Daca vreti puteti pune si fructe in crema sau intre randurile de crema si piscot. Il lasati la rece de seara pana dimineata.Apoi il intoarceti.
Puteti sa il ornati cu frisca, dar daca asezati fructe pe fund o sa aiba un aspect super.
Pofta buna![pofta]
Retete rapide - 2
Deschis de
georgiana 1000
, oct 31 2006 13:14
151 raspunsuri la acest subiect
#11
Postat 23 februarie 2007 - 00:57
#12
Postat 26 februarie 2007 - 16:15
Sufleu de peste cu cascaval
Se fierbe ~ 1kg de cartofi fara coaja si apoi se face un piure la care se adauga sare si patrunjel
Se face un sos din smantana (pana la 400g) cu 2-3 oua.
Se aleg fileuri de peste (de orice fel)
Se rade cascaval.
Si se aseaza in vasul yena dupa cum urmeaza: se unge cu unt vasul, se pune 1/2 din cantitatea de piure, apoi pestele peste care se pune rozmarin si maghiran, apoi sosul cu smanatana si ou, apoi cascaval. Urmatorul strat este cu restul de piure apoi se pune restul de sos. Ultimul star va fi de cascaval ras. Se lasa la cuptor la foc potrivit pana prinde o crusta aurie.
Pofta buna!!!
Roxana si Catalin (5 iunie 2006)
Se fierbe ~ 1kg de cartofi fara coaja si apoi se face un piure la care se adauga sare si patrunjel
Se face un sos din smantana (pana la 400g) cu 2-3 oua.
Se aleg fileuri de peste (de orice fel)
Se rade cascaval.
Si se aseaza in vasul yena dupa cum urmeaza: se unge cu unt vasul, se pune 1/2 din cantitatea de piure, apoi pestele peste care se pune rozmarin si maghiran, apoi sosul cu smanatana si ou, apoi cascaval. Urmatorul strat este cu restul de piure apoi se pune restul de sos. Ultimul star va fi de cascaval ras. Se lasa la cuptor la foc potrivit pana prinde o crusta aurie.
Pofta buna!!!
Roxana si Catalin (5 iunie 2006)
#13
Postat 27 februarie 2007 - 18:31
Buna ziua mamici!
Iata cateva sfaturi pentru mamici de pitici cu probleme de constipatie:
inlocuit uleiul de gatit cu ulei de masline, crud;
cand gatesti in loc sa prajesti, fierbi tot si cand ai stins focul pui ulei de masline (dupa gust).
Spre exemplu snitele de pui cu pesmet, in loc sa le prajesti
in cratita cu ulei, le pui in tava cu putin ulei de masline si le bagi la cuptor.
Supa crema de brocoli, supa pasata de legume, pastele barilla, de cecco, divella, cu conditia sa fie respectat timpul de fierbere, sunt toate de ajutor cand e vorba de un pui constipat.
Supa crema de broboli se face asa:
se fierb un morcov si o ceapa mica taiate marunt in foarte putina apa, doar atat cat sa poata fierbe, apoi cand astea sunt fierte se pun brocoli bucatele si lapte cat sa-i acopere. Sare dupa gust. Cand sunt fierte se paseaza si se adauga ulei de masline.
Supa de legume pasate:
Se fierb morcovi, ceapa, albitura, mazare, fasole verde, cartofi, brocoli, dovlecei si ardei gras, apoi se paseaza si se adauga ulei de masline crud si fiecare in farfurie isi poate pune parmezan si un cubulet de branza topita. Eu ii pun piticului meu si paste (stelute sau fundite) fierte in putina zeama din supa.
Iata cateva sfaturi pentru mamici de pitici cu probleme de constipatie:
inlocuit uleiul de gatit cu ulei de masline, crud;
cand gatesti in loc sa prajesti, fierbi tot si cand ai stins focul pui ulei de masline (dupa gust).
Spre exemplu snitele de pui cu pesmet, in loc sa le prajesti
in cratita cu ulei, le pui in tava cu putin ulei de masline si le bagi la cuptor.
Supa crema de brocoli, supa pasata de legume, pastele barilla, de cecco, divella, cu conditia sa fie respectat timpul de fierbere, sunt toate de ajutor cand e vorba de un pui constipat.
Supa crema de broboli se face asa:
se fierb un morcov si o ceapa mica taiate marunt in foarte putina apa, doar atat cat sa poata fierbe, apoi cand astea sunt fierte se pun brocoli bucatele si lapte cat sa-i acopere. Sare dupa gust. Cand sunt fierte se paseaza si se adauga ulei de masline.
Supa de legume pasate:
Se fierb morcovi, ceapa, albitura, mazare, fasole verde, cartofi, brocoli, dovlecei si ardei gras, apoi se paseaza si se adauga ulei de masline crud si fiecare in farfurie isi poate pune parmezan si un cubulet de branza topita. Eu ii pun piticului meu si paste (stelute sau fundite) fierte in putina zeama din supa.
#14
Postat 17 aprilie 2007 - 18:14
O RETETA SUPER BUNA SI USOR DE PREPARAT:
Se fierb 2 oua
Un ardei rosu
Un ardei verde
Gogosar murat sau castravete murat
Sunca
Cas
Toate ingredientele se taie cubulete, se pune un praf de piper si un praf de sare. Se prepara maioneza si apoi se amesteca cu smantana. O parte maioneza, o parte smantana. Amestecul acesta se pune peste ingrediente si se omogenizeaza. E ffff buna!
Nu lasa pe maine ce poti face azi, ca poate maine nu mai trebuie facut!
Se fierb 2 oua
Un ardei rosu
Un ardei verde
Gogosar murat sau castravete murat
Sunca
Cas
Toate ingredientele se taie cubulete, se pune un praf de piper si un praf de sare. Se prepara maioneza si apoi se amesteca cu smantana. O parte maioneza, o parte smantana. Amestecul acesta se pune peste ingrediente si se omogenizeaza. E ffff buna!
Nu lasa pe maine ce poti face azi, ca poate maine nu mai trebuie facut!
#15
Postat 10 mai 2007 - 15:56
O reteta rapida de paste , foarte simpla si foarte gustoasa.
250 g kaizer sau bacon taiat fasii subtiri, se prajeste in tigaia de teflon, se adauga 200 g , 300 g paste fierte si scurse de apa (pastele pot fi spagetti, tagliatele sau penne) si se presara deasupra cascaval ras.
Foarte simplu, rapid si delicios.
250 g kaizer sau bacon taiat fasii subtiri, se prajeste in tigaia de teflon, se adauga 200 g , 300 g paste fierte si scurse de apa (pastele pot fi spagetti, tagliatele sau penne) si se presara deasupra cascaval ras.
Foarte simplu, rapid si delicios.
#16
Postat 10 mai 2007 - 16:00
Salata de cartofi cu maioneza.
1 kg cartofi fierti in coaja , 2 cepe rosii, 100 g masline negre, maioneza, 200 g smantana, sare, piper, 1 lingurita zahar, 1 lingura otet.
Cartofii se taie felii, ceapa se taie solzisori, se pune sare, piper, otetul se amesteca cu zahar si o lingura apa si se toarna peste ceapa si cartofi. Se face o maioneza (cam cat considerati si in functie de cum va place), se amesteca maioneza cu smantana si se toarna peste cartofi. Se adauga maslinele, se amesteca si e gata salata.
1 kg cartofi fierti in coaja , 2 cepe rosii, 100 g masline negre, maioneza, 200 g smantana, sare, piper, 1 lingurita zahar, 1 lingura otet.
Cartofii se taie felii, ceapa se taie solzisori, se pune sare, piper, otetul se amesteca cu zahar si o lingura apa si se toarna peste ceapa si cartofi. Se face o maioneza (cam cat considerati si in functie de cum va place), se amesteca maioneza cu smantana si se toarna peste cartofi. Se adauga maslinele, se amesteca si e gata salata.
#17
Postat 11 iunie 2007 - 11:49
Am vazut acum citva timp o reteta cu niste cartofi copti taiati in jumatate si cartoful amestecat cu nu stiu ce si acoperiti cu nu stiu ce si se chemau nu stiu cum. Are cineva idee despre ce vorbesc ???
Daca reusiti sa va dati seama, vreau si eu retetea va rog frumos.
Liliana si Dani cel viteaz (killer de balauri).
Dan Mihai 15Iunie2004
Daca reusiti sa va dati seama, vreau si eu retetea va rog frumos.
Liliana si Dani cel viteaz (killer de balauri).
Dan Mihai 15Iunie2004
#19
Postat 12 iunie 2007 - 15:21
Poate e vorba de Kumpir?
Se face din cartofi copti in folie: se taie in jumatate se amesteca o paret din miez cu unt sau smantana, si de-asupra se pune umplutura: sunca cu ciuperci de ex, plus cascaval, sau alta umplutura dupa inspiratie.
Era pe-aici un subiect despre asta..
Lilia si Amelia(26.09.2004)
Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)
Se face din cartofi copti in folie: se taie in jumatate se amesteca o paret din miez cu unt sau smantana, si de-asupra se pune umplutura: sunca cu ciuperci de ex, plus cascaval, sau alta umplutura dupa inspiratie.
Era pe-aici un subiect despre asta..
Lilia si Amelia(26.09.2004)
Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)
#20
Postat 12 iunie 2007 - 16:26
quote:Uite aici link-ul de la kumpir (daca despre acesta vb)http://forum.desprec...----------ADINA SI VLAD (17-11-2004) VLAD POZE CU PUIUTUL MEUfilmulete Vlad
Originally posted by liliana29s
Am vazut acum citva timp o reteta cu niste cartofi copti taiati in jumatate si cartoful amestecat cu nu stiu ce si acoperiti cu nu stiu ce si se chemau nu stiu cum. Are cineva idee despre ce vorbesc ???Daca reusiti sa va dati seama, vreau si eu retetea va rog frumos