Hai ca mai zic una si gata[:D]ma apuc de treaba
Se fac clatite(fara zahar) care se umplu cu branza de vaca +spanac fiert si tocat.Se dau la cuptor pe un pat de rosii iar deasupra se pun cateva cuburi de unt+suc de rosii(atentie suc de rosii nu bulion!!pt ca sucul de rosii nu lasa clatitele sa se usuce).Cine prefera se mai pune si putin cascaval deasupra .
La cuptor stau doar vreo 20 de minute.
Poate pare greuta dar e super gustoasa si se prepara in max.40 de minute
Pofta buna![pofta][pofta]
Retete rapide - 2
Deschis de
georgiana 1000
, oct 31 2006 13:14
151 raspunsuri la acest subiect
#131
Postat 02 februarie 2010 - 15:46
#132
Postat 24 februarie 2010 - 21:18
Salata cu ton (libaneza)
Ingrediente: O conserva de ton,o conserva de porumb fiert (dulce),masline negre,paste(gen scoica,spirala,ori spirale in trei culori),1 castravete,1 rosie,salata verde,otet,ulei masline,sare,piper,lamaie.
Se fierb pastele.Se scurg si se clatesc bine.Maslinele se taie in felii.Salata,rosiile si castravetii se tai in bucati.Se pun toate intr-un bol unde se adauga sare si piper dupa gust.Ulei numai cateva picaturi.Otet (dupa gust,cui nu-i place poate sa nu puna) si lamaie.Se amesteca bine,si se lasa sa stea fro' 10-20 de minute ca sa se imbibe tonul.Cui nu-i place sa puna castraveti si rosii poate pune morcovi fierti,sau puiuti de morcovi ne taiati .Aceleasi ingrediente se pot pune si la salata de crab.In loc de ton se pune crab.Ca dressing la salata de crab se poate face un sos din;ulei,lamaie si otet.
pofta buna!
POZE
Pentru copii-Donatie
Haideti sa ajutam la BAZAR
[si-eu]cu fluturasul Andrei (23.08.2007)
Ingrediente: O conserva de ton,o conserva de porumb fiert (dulce),masline negre,paste(gen scoica,spirala,ori spirale in trei culori),1 castravete,1 rosie,salata verde,otet,ulei masline,sare,piper,lamaie.
Se fierb pastele.Se scurg si se clatesc bine.Maslinele se taie in felii.Salata,rosiile si castravetii se tai in bucati.Se pun toate intr-un bol unde se adauga sare si piper dupa gust.Ulei numai cateva picaturi.Otet (dupa gust,cui nu-i place poate sa nu puna) si lamaie.Se amesteca bine,si se lasa sa stea fro' 10-20 de minute ca sa se imbibe tonul.Cui nu-i place sa puna castraveti si rosii poate pune morcovi fierti,sau puiuti de morcovi ne taiati .Aceleasi ingrediente se pot pune si la salata de crab.In loc de ton se pune crab.Ca dressing la salata de crab se poate face un sos din;ulei,lamaie si otet.
pofta buna!
POZE
Pentru copii-Donatie
Haideti sa ajutam la BAZAR
[si-eu]cu fluturasul Andrei (23.08.2007)
#133
Postat 17 martie 2010 - 18:24
e chiar rapida reteta si sigur e si foarte gustoasa.
#134
Postat 14 aprilie 2010 - 01:56
ce de bunatati!bucataria nu e punctul meu forte, asa ca prefer sa vad la altii
Mara , mami de Flavi (7 dec 2005) si Andru (8 ian 2009)
Bijuteriile mele handmade din sarma crosetata
Mara , mami de Flavi (7 dec 2005) si Andru (8 ian 2009)
Bijuteriile mele handmade din sarma crosetata
#135
Postat 09 august 2010 - 15:10
Pt.Alina86:
CLATITE CU MERE
Aluat de clatite(faina,zahar,iaurt,2 oua,bicarbonat,lamaie rasa) si 2 mere date pe razatoare se amesteca.Se fac clatite sau gogosele turnate cu lingura .Gogoselele se pudreaza sau se taie in doua se pune o lingura de dulceata in ele si se orneaza cu o lingura de frisca(papanasi).
CLATITE CU MERE
Aluat de clatite(faina,zahar,iaurt,2 oua,bicarbonat,lamaie rasa) si 2 mere date pe razatoare se amesteca.Se fac clatite sau gogosele turnate cu lingura .Gogoselele se pudreaza sau se taie in doua se pune o lingura de dulceata in ele si se orneaza cu o lingura de frisca(papanasi).
#136
Postat 12 august 2010 - 21:55
Gustoase retetele voastre. Abia astept sa treaca postulsa le incerc.
http://mamasiiubita.blogspot.com/
http://mamasiiubita.blogspot.com/
#137
Postat 18 august 2010 - 15:24
paste cu kaiser,ciuperci si smantana.Se fierb pastele si se scurg.Se caleste o ceapa cu ciupercile si kaiserul si se adauga smantana la foc mic.Opriti focul si adaugati 2-3 catei de usturoi si mararul.Se pun patele intr-un bol,se amesteca cu sosul de smantana si se lasa la racit.POFTA BUNA![pofta]O reteta foarte simpla si rapida.
cristina
cristina
#138
Postat 28 august 2010 - 13:17
Suna foarte delicios. O sa incerc si eu cu siguranta.
reclama mascata
reclama mascata
#139
Postat 15 septembrie 2010 - 15:38
Citat: |
citat din mesajul lui cryss_cryss paste cu kaiser,ciuperci si smantana.Se fierb pastele si se scurg.Se caleste o ceapa cu ciupercile si kaiserul si se adauga smantana la foc mic.Opriti focul si adaugati 2-3 catei de usturoi si mararul.Se pun patele intr-un bol,se amesteca cu sosul de smantana si se lasa la racit.POFTA BUNA![pofta]O reteta foarte simpla si rapida. cristina |
Foarte faina reteta asta!Si eu tot cam asa le gatesc numai ca le fac la cald in tigaie , pe ochiul de aragaz pentru ca mai adaug si 2 oua+parmezan.Le pun pe foc cam 10 minute si tot amestec sa nu se prinda.
Super delicioasa![pofta][pofta]
Mihaela,mami de ingeras Cosminiq
Ridurile nu fac decat sa arate unde au fost zambetele" (Mark Twain)
http://bazar.desprecopii.com/browse.asp
#140
Postat 23 septembrie 2010 - 11:06
Retetea mea preferata de paste - Carbonara Italiana:
Ingrediente:
Pentru 4 persoane:
4-500 g pasta (de preferat spaghetti),
2 galbenusuri,
1 albus,
250-300 g kaizer sau sunca presata,
½ cana de parmigiano (sau cascaval ras prin razatoarea mica),
sare,
piper.
Mod de preparare:
Kaizerul (sunca) se prajeste in tigaie cu 4-5 linguri ulei de floarea soarelui, intre timp se fierb pastele al dente.
Se bat galbenusurile cu albusul (eu folosesc 2 oua intregi), sarea, piperul si jumatate din cantitatea de branza (parmigiano sau cascaval). Pastele se scurg bine, se lasa in oala dar nu pe foc, se adauga kaizerul prajit (tinut pe flacara pentru a nu se raci), ouale batute si restul de cascaval.
Se amesteca bine fara a mai fi puse la foc (eu le amestec pe foc). Aveti incredere, sunt excelente, iar daca pastele sunt fierbinti la fel ca si compozitia din tigaie, ouale se coc atat cat trebuie.
Pofta buna [pofta][pofta][pofta]
Carla & mami
Ingrediente:
Pentru 4 persoane:
4-500 g pasta (de preferat spaghetti),
2 galbenusuri,
1 albus,
250-300 g kaizer sau sunca presata,
½ cana de parmigiano (sau cascaval ras prin razatoarea mica),
sare,
piper.
Mod de preparare:
Kaizerul (sunca) se prajeste in tigaie cu 4-5 linguri ulei de floarea soarelui, intre timp se fierb pastele al dente.
Se bat galbenusurile cu albusul (eu folosesc 2 oua intregi), sarea, piperul si jumatate din cantitatea de branza (parmigiano sau cascaval). Pastele se scurg bine, se lasa in oala dar nu pe foc, se adauga kaizerul prajit (tinut pe flacara pentru a nu se raci), ouale batute si restul de cascaval.
Se amesteca bine fara a mai fi puse la foc (eu le amestec pe foc). Aveti incredere, sunt excelente, iar daca pastele sunt fierbinti la fel ca si compozitia din tigaie, ouale se coc atat cat trebuie.
Pofta buna [pofta][pofta][pofta]
Carla & mami