Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

nastere acasa...posibil doar pt. straini?!


57 raspunsuri la acest subiect

#1
mamacangur

mamacangur

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 188 mesaje

Postat 10 februarie 2007 - 21:50

Salutari mamici de pitici! As vrea sa stiu daca se poate naste si la noi(ca in America, Olanda etc) acasa, cu ajutorul unei moase, legal.Exista ceva care sa le impiedice pe moase sa te ajute la tine acasa sa faci acelasi lucru ca si la spital?
Vroiam nastere in apa, din nefericire in Cluj nu se poate inca...La Bucuresti vad ca nu se mai intampla nimic(vezi active center) asa ca prefer confortul casei mele si cada mea din baie.Pana la urma o gramada de femei de-a lungul veacurilor au facut asta fara ochi de rezidenti, studenti si alti curiosi holbandu-se la partile lor cele mai intime...
As vrea sa am si alte solutii decat celebra maternitate Stanca din cluj, pe care am cunoscut-o la prima nastere![:D]
Ce ziceti?

mamica fericita!

#2
adita9

adita9

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 29 mesaje

Postat 11 februarie 2007 - 02:44

Eu nu am auzit sa existe in Romania aceasta posibilitate. (adica nu progarmat, doar accidental)

Chiar daca ar fi posibil, cat de sigur crezi ca este? Crezi ca poti crea acasa un spatiu suficient de salubru pentru nastere. Sau daca Doamne fereste sunt complicatii, nu e de preferat sa fi intr-un spital?

#3
mamacangur

mamacangur

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 188 mesaje

Postat 11 februarie 2007 - 11:02

Nu de salubritate imi fac griji[:D].Pot curata casa mai ceva ca un spital.A propos in varful muntelui, cum mai nasc unele femei in tara noastra crezi ca isi mai pun problema asat asa acut?
M-am gandit si eu la posibilitatea unor complicatii dar din cate stiu acestea cam apar in timpul sarcinii deci ai avea cunostinta de ele... In plus nu locuiesc asa departe de un spital.Iar o moasa experimentata isi da seama presupun, plus ca ar putea avea ceva echipament, nu?
Ideea mi-a venit de la un alt forum(strain) unde sunt inscrisa si de la site-ul: www.empoweredchildbirth.com

mamica fericita!

#4
doula

doula

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 755 mesaje

Postat 11 februarie 2007 - 11:09

Mamacangur eu am vorbit cu dr mamei mele in urma cu cate luni despre nasterea acasa in Ro. Mi-a spus ca este legala dar ca nu crede ca vreo moasa\dr isi va asuma responsabilitatea pt asa ceva.
Oricum ai dreptate sa te gandesti la posibilitatea aceasta mai ales daca si tu si bb sunteti sanatosi si daca nu au fost complicatii deosebite in timpul acestei sarcini sau in timpul sarcinilor\nasterilor anterioare (daca au fost).
O moasa\dr care vine sa te asiste la nasterea acasa trebuie sa aiba tot echipamentul din spital (in afara de anestezii in timpul travaliului[:D])De la trusa sterila pt bb, la monitor (ceva mai mic ca la spital, verifica doar bataile inimii si nu contractiile), perfuzii, setul de epiziotomie (in cazul in care este nevoie), manusi' pansamente, etc.
Dupa parerea specialistilor, in lucrari de studiu nasterea acasa nu numai ca poate fi la fel de sigura ca nasterea la maternitatea, ci chiar mult mai sigura. Casa noastra este mult mai sterila decat spitalul inbacsit de microbi de la toti bolnavii care sunt acolo si de la conditiile igienice nu prea minunate. Si nici marele nenorociri nu se intampla intr-un minut, ci sunt multe semne inainte de a se intampla. O moasa\dr cu experienta poate sa recunoasca aceste semne din timp si sa aiba grija de transportul gravidutei la maternitate, unde va primi tratamentul potrivit.
Greseala cea mai mare (si nu conteaza unde nasti) este ca se considera ca sarcina\nasterea ca o problema medicala.
Sper sa gasesti pe cineva care sa fie de acord sa te asiste si sa ai o nasterea usoara

Andreea.

#5
mamacangur

mamacangur

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 188 mesaje

Postat 11 februarie 2007 - 11:45

Doula, multumesc de raspuns. Inca nu sunt insarcinata, avem o fetita de aprope 10 luni dar n-am uitat nici acum experienta nasterii[V].Care sunt convinsa ca ar fi fost mult mai usoara si mai placuta(pe cat se poate!) intr-un alt cadru.Problema e intr-adevar gasirea unei moase. Presupun ca ar trebui semnat ceva document conform caruia eu imi asum responsabilitatea, pt. ca moasa sa fie de acord?

mamica fericita!

#6
anky

anky

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.145 mesaje

Postat 11 februarie 2007 - 20:07

quote:
Originally posted by doula
Mamacangur eu am vorbit cu dr mamei mele in urma cu cate luni despre nasterea acasa in Ro. Mi-a spus ca este legala dar ca nu crede ca vreo moasa\dr isi va asuma responsabilitatea pt asa ceva. Oricum ai dreptate sa te gandesti la posibilitatea aceasta mai ales daca si tu si bb sunteti sanatosi si daca nu au fost complicatii deosebite in timpul acestei sarcini sau in timpul sarcinilor\nasterilor anterioare (daca au fost).O moasa\dr care vine sa te asiste la nasterea acasa trebuie sa aiba tot echipamentul din spital (in afara de anestezii in timpul travaliului[:D])De la trusa sterila pt bb, la monitor (ceva mai mic ca la spital, verifica doar bataile inimii si nu contractiile), perfuzii, setul de epiziotomie (in cazul in care este nevoie), manusi' pansamente, etc.Dupa parerea specialistilor, in lucrari de studiu nasterea acasa nu numai ca poate fi la fel de sigura ca nasterea la maternitatea, ci chiar mult mai sigura. Casa noastra este mult mai sterila decat spitalul inbacsit de microbi de la toti bolnavii care sunt acolo si de la conditiile igienice nu prea minunate. Si nici marele nenorociri nu se intampla intr-un minut, ci sunt multe semne inainte de a se intampla. O moasa\dr cu experienta poate sa recunoasca aceste semne din timp si sa aiba grija de transportul gravidutei la maternitate, unde va primi tratamentul potrivit. Greseala cea mai mare (si nu conteaza unde nasti) este ca se considera ca sarcina\nasterea ca o problema medicala.Sper sa gasesti pe cineva care sa fie de acord sa te asiste si sa ai o nasterea usoaraAndreea.
In Olanda moasa nu are dreptul sa faca epiziotomie nici in spital darmite acasa si nici perfuzii nu are voie sa faca.Perfuzii face doar asistenta.Epiziotomie nici doctorii nu prea fac,nu se prea practica.Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05

#7
anky

anky

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.145 mesaje

Postat 11 februarie 2007 - 20:14

Sincera sa fiu nu mi-am dorit niciodata sa nasc acasa...brrr,moasa nu e dotata cu de toate,are nevoie sigur de asistenta in caz de perfuzii,injectii si sigur de specialist in caz de probleme mai mari.Moasa isi face bine meseria in cazul in care nasterea decurge rapid si fara nici un fel de probleme.



Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05





#8
mamacangur

mamacangur

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 188 mesaje

Postat 11 februarie 2007 - 22:39

stiu ca o astfel de posibilitate isi are riscurile ei.Dar la spital m-am stresat ingrozitor, poate fiindca sunt eu mai emotiva.In orice caz mi-a displacut clar experienta!
Ce vreau sa stiu e daca se poate totusi naste legal acasa, cu moasa!
Si ce urmeaza dupa nastere cu bebe,curatat, cantarit, aspirat etc. cine le face?
Vi se pare o idee chiar asa de demodata nasterea acasa? pentru ca acum avem spitale si medici(care ar putea sa se poarte mai frumos intre noi fie vorba, adica unii dintre ei !) asa cum femeile de acum 200 de ani nu aveau?
Multumiri mamicilor care au raspuns.

mamica fericita!

#9
doula

doula

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 755 mesaje

Postat 12 februarie 2007 - 00:59

In Israel moasa este asistenta care si-a facut specializarea de 3 ani in domeniul acesta. Deci ea invata cam 7 ani (aproape ca un dr!!!!) ca sa fie moasa. Ea face epiziotomia, perfuziile, analizele de rigoare, ea verifica dilatatia. Dr doar se plimba printre salile de nastere si semneaza ca a "verificat" moasa. Credeam ca asa este si in Ro.....
Toate procedurile din timpul nasterii si dupa nastere le face moasa. Cel putin asa este la noi.
Si nu cred ca spitalul este cel mai potrivit in cazul tuturor gravidutelor. Cum nu spun ca nasterea acasa este potrivita pt fiecare graviduta.
Sunt multe foste gravidute care au nascut si in spital si acasa si pot spune ca in spital este mult mai stresant. Si mult mai multe interventii medicale. Acasa moasa are mult mai multa rabdare, ca de fapt are grija doar de o graviduta si nu de 3-5 ca in salile de nastere.

#10
anky

anky

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.145 mesaje

Postat 12 februarie 2007 - 02:24

quote:
Originally posted by doula
In Israel moasa este asistenta care si-a facut specializarea de 3 ani in domeniul acesta. Deci ea invata cam 7 ani (aproape ca un dr!!!!) ca sa fie moasa. Ea face epiziotomia, perfuziile, analizele de rigoare, ea verifica dilatatia. Dr doar se plimba printre salile de nastere si semneaza ca a "verificat" moasa. Credeam ca asa este si in Ro.....Toate procedurile din timpul nasterii si dupa nastere le face moasa. Cel putin asa este la noi. Si nu cred ca spitalul este cel mai potrivit in cazul tuturor gravidutelor. Cum nu spun ca nasterea acasa este potrivita pt fiecare graviduta. Sunt multe foste gravidute care au nascut si in spital si acasa si pot spune ca in spital este mult mai stresant. Si mult mai multe interventii medicale. Acasa moasa are mult mai multa rabdare, ca de fapt are grija doar de o graviduta si nu de 3-5 ca in salile de nastere.
No..inca moasa cu 7 ani de studiu chiar ca nu am mai auzit [alcool]Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05


Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Planificarea pe etape

    RoxiMada
    - Ieri, 19:33

  • Organizarea garderobei - sfaturi utile

    Ana1298
    - Ieri, 18:19

  • A 15a postare

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 11:33

  • Cea mai asteptata ecografie

    Roxana3001
    - Ieri, 11:06

  • Bagajul de maternitate 👜

    BiancaDragnea
    - Ieri, 08:13

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -