Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Risc ridicat de sindrom Down la dublu test!!!


159 raspunsuri la acest subiect

#31
Roxali

Roxali

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.486 mesaje

Postat 30 decembrie 2006 - 18:15

Cel mai bine este sa face-ti amniocenteza ...mult mai sigur.

Ali

#32
violetamaria

violetamaria

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 261 mesaje

Postat 31 decembrie 2006 - 01:00

In situati aprin care treceti voi am fost si eu privind rezultatele statistice insa consider ca nu trebuie sa va faceti prbleme. Nu mai tin minte rezultatul meu dar am avut risc crescut SD si mi sa propus sa fac aminocenteza. La mine riscul de avort din cauza aminocentezei era mai mare decit risc SD.La eco mi sa spus ca nu se vede nimic anormal in cresterea fatului.am stat intr-un stres foarte mare dar nu am acceptat aminocenteza pentru ca presupune riscuri(intereseazate ) avort, infectie, etc...Mai conteaza foarte mult masurarea pliului nucal(ceafa)nu trebuie sa fie lata, latine dupa cum vad este ok. Dr. Esanu de la Polizu.a spus la cineva la 10 saptamini ca are SD doar printr-o simpla ecografie,iar ceilalti dr la care a mai fost nu a vazut nici unul.


violeta

#33
Val_

Val_

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 237 mesaje

Postat 31 decembrie 2006 - 20:01

Sea mie PAP-A mi-a iesit prost la DT, nu stiu in ce sens pentru ca nu m-a interesat. Valoarile in sine nu au nici o relevanta ci riscul calculat. Si acela in contextul ca la un risc calculat de 1/50 la 50 de femei cu aceleasi date statistic 1 va vea un copil cu sindrom Down. Dar se poate extinde astfel incat din 10,000 femei cu aceleasi date 200 vor avea copii cu sindrom Down iar restul de 9800 nu, deci dupa cate vezi riscul este relativ si "sansele" sa fie copil cu Down nu sunt asa mari. Mai ales daca in familie nu aveti cazuri de sindrom Down sau alte forme de retard.
La mine s-a luat in considerare pliul nucal (care era normal ca dimensiune) la calcularea riscului.

Asa incat nu mai incerca sa afli valori la DT ale altor persoane si sa faci comparatie (pentru ca vei face comparatie chiar daca spui ca nu) pentru ca nu va vor "ajuta" decat sa va stresati si mai rau.

Incearca neaparat sa obtii o programare la dr. Pop pentru ca o sa va linisteasca mult. Eu m-am dus mult mai increzatoare la amnio dupa ecografia facuta de dr. Pop in urma careia aflasem ca fetita mea nu are nici un fel de malformatii fizice. Dr. geneticiana de la spital mi-a spus atunci cand m-am dus la amniocenteza ca putinele cazuri pozitive pe care le-au avut in urma amniocentezei fetii aveau malformatii depistate la ecografie sau/si parintii aveau istorie familiala de cazuri de retard.

Din pacate nimeni de pe forum (si nici dr. Pop) nu iti poate spune 100% daca totul este bine sau nu cu copilul vostru pana nu faceti amniocenteza. Insa, prin prisma experientei personale pot sa va spun ca sunt sanse foarte mari ca copilul vostru sa fie OK.

Multa bafta si un an cat mai bun!


#34
Sea

Sea

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 24 mesaje

Postat 03 ianuarie 2007 - 15:41

Saptamana aceasta ajungem in Bucuresti. Avem insa o mare problema. Nu reusim sa stabilim o programare la dr Predoi. Inainte de sarbatori ni s-a zis ca sunt sarbatorile si ca sa revenim pe data de 4 ianuarie. Problema e ca pe 4 sunt convins ca o sa ne poarte cu vorba si o sa ne ofere o programare la sfarsitul lunii ianuarie, cand sotia mea intra in saptamana 20. Ceea ce e foarte tarziu. Are cineva o programare la dansul si nu mai merge? Sau un nr de telefon mai pe direct? Eventual un mobil? V-as fi recunoscator, pentru ca am ajuns intr-o faza in care nu mai avem rabdare sa stim ce e cu BB. Multumim.

#35
aiska

aiska

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 237 mesaje

Postat 03 ianuarie 2007 - 17:36

Sea am citit tot ce s-a scris la acest subiect si m-am gindit sa-ti spun ca eu am participat in Finlanda ca voluntar la dublul si triplul test in cadrul unui program initiat cu scopul de a se gasi cea mai eficienta metoda de depistare a sindromului Down si a altor probleme de ordin genetic.

In momentul inscrierii am primit foarte multe informatii tiparite si concluzia a fost urmatoarea:
1).Pentru mamele sub 30 de ani aceste rezultate la dublul test sint mult mai neconcludente decit pentru cele in virsta de 35+
2).80% dintre cele carora le-au iesit rezultate proaste la DT sau TT nu se confirma la amniocenteza.
3).nici un test, nici cel facut din lichidul amniotic nu poate garanta 100% un bebe sanatos
4).In Finlanda foarte putine gravide fac aceste teste si se recomanda in special doar gravidelor care au la prima sarcina peste 38 de ani.
5).Exista cazuri de SD in ciuda rezultatelor bune la TT sau DT.
6).Exista cazuri grave de probleme organice nedepistate la ecografia morfologica

Va doresc un bebe sanatos si multa incredere ca va fi bine.

Sabina [gravi]36+
mamica lui Aleksi Joel [copil]

#36
Sea

Sea

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 24 mesaje

Postat 04 ianuarie 2007 - 19:03

Se pare ca saptamana viitoare suntem programati la dr Predoi. Ceea ce e bine. Doamne-Ajuta sa fie totul bine...
Am citit pe site-ul lor ceva care insa ma pune pe ganduri: ei nu realizeaza decat analiza FISH. Nu mai continua si cu analiza citogenetica, din cate am citit. Pai si daca mostra e contaminata cu sangele mamei? Asta inseamna ca proba e compromisa si e posibil sa ne puna sa mai facem o amniocenteza?Sau rezultatul iese neconcludent??
La cele care au mai facut amniocenteza la dr Predoi li s-a oferit doar rezultatul de la testul Fish?
Multumesc pentru raspunsuri si va urez un An Nou frumos si linistit.

#37
Val_

Val_

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 237 mesaje

Postat 05 ianuarie 2007 - 13:54

Sea din cate mi-a explicat mie dr. genetician ei procedeaza in felul urmator: impart lichidul amniotic in doua cantitati (nu stiu daca egale). O parte din el il folosesc pentru analiza rapida FISH si daca ceva este in neregula fac analiza traditionala care dureaza mai mult. Nu stiu daca fac oricum prin ambele metode, eu am inteles ca doar daca ceva nu este in regula fac acest lucru.

Oricum daca nu ai incredere mai bine mergeti in alta parte. Eu spre exemplu am mers acolo pentru ca am avut incredere. Nu m-am dus la dr. Albu pentru ca am citit niste povesti pe site legate de el care m-au cam cutremurat dar am vazut ca sunt si persoane care au incredere in el.

Mergeti acolo unde nu aveti dubii pentru ca este o investigatie serioasa si nu are sens sa o faceti de mai multe ori din lipsa de incredere.

Numai bine!

#38
Sea

Sea

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 24 mesaje

Postat 05 ianuarie 2007 - 16:25

A, nu e vorba de incredere, pentru ca si eu am avut de ales intre Albu si Predoi si l-am ales pe Predoi, si nu din cauza banilor. Sotia mea este mai fricoasa si mai copilaroasa, avem nevoie de un medic care sa ii vorbeasca bland si sa se comporte ca un om adevarat cu ea, nu ca si cu o bucata de carne. In plus, am inteles ca e mai meticulos in urmarirea anterioara si ulterioara amniocentezei asa ca prefer sa nu risc. Dar am citit ca aceasta analiza FIsh are un mare dezavantaj: e posibil ca in timpul prelevarii sa se contamineze proba si sa patrunda ADN-un mamei in lichidul amniotic extras. Si pentru FISH asta inseamna un rezultat neconcludent. Faptul ca imi spui ca se utilizeaza o cantitate si pentru analiza traditionala, ne linisteste. De fapt e ceea ce vroiam sa auzim. Doamne Ajuta sa fie usoara aceasta analiza,sa nu aibe urmari si mai ales sa aiba un rezultat bun. Nici nu concepem altfel, desi avem emotiile pana in gat.

#39
lory32

lory32

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 51 mesaje

Postat 05 ianuarie 2007 - 22:08

Sea,
Chiar daca am intrat mai rar pe net, v-am urmarit tot timpul, ma bucur ca ati reusit sa va programati la dr. Predoi, foarte bine daca l-ati ales pe el, eu am fost la Albu, la Giulesti, intr-adevar e cam arogant tipul dar a contat mai mult rezultatul ok, plus ca ne-a si primit destul de repede- am sunat vineri si luni la pranz am fost la el- sa dea Dumnezeu sa fie totul bine,stiu ce inseamna, va tin pumnii.curaj!si asteptam vesti!

Lory, mamicutza de Delia Ana-Maria ( 10 nov 2006}

#40
Marilena12

Marilena12

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 997 mesaje

Postat 06 ianuarie 2007 - 23:49

Eu nu cred ca la varsta voastra, fara antecedente si la analize facute la Constanta este vreun Down. Mergeti la Bucuresti la alte analize, si o sa vedeti ca e totul ok. Eu am un exemplu nasol, la o mamica, care a ascultat la asemenea previziuni si s-a repezit sa faca o groaza de analize care au facut mult rau bebelusului. Ea a facut amnio tot la Euroclinic, a fost mult timp pacienta Dr. Albu,un super specialist, dar a avut mari probleme dupa. Inca se chinuie sa recupereze copilul care dupa scurgere mare de lichid post amnio, nu s-a mai hranit cum trebuia, a facut retard de crestere mare si i l-au scos cu cezariana la 7 luni, avand 900 g, ca sa-l hraneasca la Terapie Intensiva. Doar asa a trait copilul, altfel murea in burta si ar fi fost si mama in pericol. Si nici vorba de Down!! Oricum, daca, Doamne fereste, ar fi avut, nu prea se putea face nimic, dar se intampla multe alarme false de genul asta. Mie mi-a vazut un super doctor doi fetusi la 3 luni si jumatate [bang][bang], si nu am avut niciodata mai mult de unul singur.
Sanatate multa!!! O sa vedeti ca bebe se va naste sanatos, eu am auzit multe chestii discutabile pe teme de Sindrom Down, cele mai bune exemple sunt ale fetelor care au postat la subiect.

Mary si Anna Maria- 08.04.2006
Poze cu Anna http://new.photos.ya...ilenavladoianu/


Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Testul de toleranta la glucoza

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:36

  • Planificarea pe etape

    RoxiMada
    - Ieri, 19:33

  • Organizarea garderobei - sfaturi utile

    Ana1298
    - Ieri, 18:19

  • A 15a postare

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 11:33

  • Cea mai asteptata ecografie

    Roxana3001
    - Ieri, 11:06

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -