Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Risc ridicat de sindrom Down la dublu test!!!


159 raspunsuri la acest subiect

#111
AncaSiRoxana

AncaSiRoxana

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 111 mesaje

Postat 14 martie 2007 - 14:25

Nici nu stii ce sa mai crezi!
Acum vin de la ecografia de morfologie fetala de trimestru 2, i-am zis doctorului Iosup ca am facut amniocenteza pt risc de SD la TT si dupa ce a facut ecografia si totul arata super-bine, zice: "nici nu trebuia sa faceti amniocenteza ca se vedea ecografic ca totul e in regula!"
Dar... pana la urma nu e el in pielea mea, poate ca daca mergeam la el si-mi zicea ca totul e bine, nu faceam amniocenteza, dar indoiala si teama tot mi se strecurasera in suflet si nu cred ca e OK sa tii bebelusul 5 luni in stres!

Anca (mami de Roxana, 26.08.2005 si bebe2)

#112
Val_

Val_

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 237 mesaje

Postat 14 martie 2007 - 16:40

Elenamonica abia acum am vazut mesajul tau.

Pai din ce scrii riscurile calculate pentru cele 3 trisomii sunt mai mici decat riscul de varsta care este 1/660 deci eu chiar nu vad absolut nici un motiv pentru amniocenteza. Cu atat mai mult cu cat ai deja o fetita sanatoasa si nu ai cazuri de retard in familie. Cine ti-a recomandat amniocenteza? De fapt ti-a recomandat cineva sa faci amniocenteza, ca nu prea as crede.

Eu am avut risc de 1/50 pentru Down iar riscul de varsta era in jur de 1/400 deci riscul calculat era de 8 ori mai mare de aceea mi-am facut amniocenteza. Dar la tine este mai mic: 1/729 este mai mic decat 1/660.

Asa ca destreseaza-te. Nu ai nici un motiv de ingrijorare. [flo]

Valentina 32+ cu bebe Mariuca

#113
Roxana_G

Roxana_G

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.876 mesaje

Postat 16 martie 2007 - 09:34

Am tot citit subiectul si m-am gandit daca sa postez sau nu. Mi-am facut TT la CMU si a iesit risc de SD de 1 la 132, in conditiile in care MOM corectat este 4. Am repetat de 4 ori testul nu am insa nici un rezultat gata pana acum.

Mi-am facut eco la 13 sapt si inca una alaltaieri in care totul era absolut normal. La 13 sapt pliul era de 2 mm, alaltaieri (eco facut la Medicovver) pliul era de 2,6 mm.

Pe baza acestor date eram decisa sa refuz amnio. Totul se baza pe varsta mea de 31 de ani si pe un BHcg mai mare, insa nu cine stie ce. Medicul meu m-a trimis la amnio fara sa mai discut si fara sa mai repet testul. Am decis sa mai astept cateva zile sa vad noile rezultate. Pentru ca sunt sincer paralizata de frica dupa patania unei amice de acum o luna la Filantropia (nu insistati cu asta, nu vreau sa mai povestesc grozavii, eu una dupa ce am auzit mi-a fost rau 2 ore de nu ma puteam misca).

Ieri am reusit sa ajung la Dr Iosup cu mari insistente, i-am zis de la inceput ca am nevoie sa stiu daca sincer considera ca am risc de SD si daca e cazul sa fac amnio. Din pacate concluzia a fost ca da. Nu stiu cum la numai o zi diferenta a vazut pliul ala de 3,9 mm ceea ce e grav intr-adevar. Acum daca este asa sau nu, nu stiu, BB e agitat pentru ca eu de 2 zile plang continuu si oricum eco a durat o ora din pricina agitatiei lui si imposibilitatii de a-l masura. A incercat repetat sa masoare pliul, pana la urma a ramas la final cand oricum nu am siguranta ca a masurat ok pentru ca mie una BB imi parea in miscare. Mai mult, cica a vazut 2 chistulete mari de 6 mm in zona cerebrala, chistulete pe care nu inteleg de ce nu le-a vazut nici un medic pana acum.

Date fiind toate acestea, am decis sa fac amnio. Inteleg ca ar fi recomandabil sa merg la Dr Predoi, asta voi si incerca sa fac, sper sa se poata. Mai am timp sa ma programez pana la 18 sapt. Va rog sa imi mai dati opinii despre el, am citit pana acum insa m-ar mai ajuta povestiri.

Medicul meu ma trimite Giulesti, nu stiu sigur insa daca la Dr Albu sau nu. Voi afla abia marti. Despre dr Albu ce stiti? Este cineva care a facut amnio la el, personal, nu din cunostinte? Ce alti medici mai fac amnio la Giulesti?

Rox [gravi] 15+si Alexandra Maria [copil] (10.02.2004)

]



#114
AncaSiRoxana

AncaSiRoxana

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 111 mesaje

Postat 16 martie 2007 - 11:52

Buna Roxana,
cred ca ti-am raspuns si in alta parte, la un subiect "amniocenteza".

Cand citeam ce ai scris aici ma gandeam ca poate esti la medicul meu (dr Badiu la CMU), ca si mie mi-a zis de amniocenteza fara drept de apel! Si eu chiar n-am repetat analiza. Apoi am vazut ca pe tine te trimite la Giulesti (da, Albu face amnio la Giulesti si costa 14-15 milioane), pe mine m-a trimis Badiu la Predoi. Oricum la Predoi vroiam sa merg, asa ca a fost o coincidenta fericita.

Daca vrei, eu pot sa-ti povestesc despre Predoi, dar cred ca am mai scris mai inainte si in alta parte cum a decurs amniocenteza.

Vizavi de temerea ta - pe doctorita genetician la care am mers la Titan inainte de amnio, cu rezultatul de la TT, am intrebat-o daca au existat si pierderi de sarcina in urma amniocentezei, si a recunoscut cinstit ca nu stie de astfel de cazuri, ca nu s-a intors nimeni sa spuna ca a pierdut sarcina, deci nu stie daca au fost sau nu astfel de cazuri.

Despre Albu de la Giulesti poate iti povesteste altcineva, ca eu nu stiu decat ca e bun, dar, ca orice doctor bun care-si mai si cunoaste valoarea, e putin cam arogant.

In cazul tau, pe mine ma ingrijoreaza ce ti-a zis Iosup, pt ca altfel, poate chiar te-as fi sfatuit sa nu faci amnio, avand in vedere ca TT e doar o statistica si avand in vedere temerea ta. Dar asa... nu ma pronunt. Oricum decizia iti apartine.

Multa sanatate!

Anca (mami de Roxana, 26.08.2005 si bebe2)

#115
claudia75

claudia75

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 17 mesaje

Postat 16 martie 2007 - 12:58

RoxanaScuza-ma, dar eu insist sa povestesti patania amicei tale. Ma intereseaza pentru ca eu am facut amniocenteza la Filantropia acum cateva zile dupa ce TT facut tot aici mi-a aratat un risc de 1/159 pentru sindrom down. Asta in conditiile in care am 32 de ani si toate ecografiile au iesit bine. Acum stau cu sufletul la gura in asteptarea rezultatului. Nici nu mai pot dormi noptile din cauza grijilor. Intr-adevar este foarte greu sa iei decizia de a face amniocenteza. Dupa ce mi-a recomandat doctorul amnio, am stat mult in dubiu. Pana la urma am facut-o. Recunosc ca nu a fost prea placuta. Acum in paranoia mea ma tot gandesc daca nu cumva geneticienii de la Filantropia vor gresi testul si imi vor da un rezultat pozitiv...In fine, sunt tot felul de ganduri.

Claudia [baietel]20+

#116
Roxana_G

Roxana_G

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.876 mesaje

Postat 16 martie 2007 - 12:59

Anca, da la Badiu merg. Nu stiu daca ma trimite la Predoi, bine ar fi. O colega a unei prietene tocmai a facut amnio trimisa de Badiu la Giulesti, asa ca am presupus ca acolo ma trimite si pe mine.

Am citit povestea despre Predoi, multumesc din suflet. Daca ai putea sa vorbim putin ti-as ramane datoare, te rog rog da PM cu nr tau si te sun eu.

Amica de care spuneam cu sarcina pierduta la amnio a facut-o la Filantropia, bb a fost intepat sau cordonul in timpul procedurii si nu vreau sa iti povestesc ce situatie horror si cum isi vedea si simtea copilul murind.

Rox [gravi] 15+
si Alexandra Maria [copil] (10.02.2004)

]



#117
AncaSiRoxana

AncaSiRoxana

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 111 mesaje

Postat 16 martie 2007 - 13:18

Si mie mi-era teama ca ma trimite la Giulesti sau in alta parte, dar m-am bucurat cand am vazut ca il suna pe Predoi. Poate a vazut pe fata mea ca n-am asa multi bani de dat, nu stiu :))

Dumnezeule, cata incompetenta la Filantropia! Dar ecografistul dormea? N-a vazut ca atinge cordonul?
Of, sper sa amica ta sa fie tare si sa poata sa treaca peste experienta asta care imi inchipui ca e foarte traumatizanta! Si o sa aiba parte de alti copii sanatosi si fericiti!

Anca (mami de Roxana, 26.08.2005 si bebe2)

#118
Val_

Val_

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 237 mesaje

Postat 16 martie 2007 - 13:44

Roxana eu te sfatuiesc, asa cum i-am sfatuit pe toti cei care au intrebat despre amnio, sa mergi la dr. Predoi. Si insist, nu din cauza pretului, care este intr-adevar la jumatate. Ci pentru ca de doi ani si ceva nu au avut nici un avort post interventie. Asta spune ceva. De asteptat in conditiile in care isi iau tot felul de masuri de siguranta si interventia are loc nu in sistem ambulatoriu ci de spital.
In plus dr. Predoi are o mana super usoara, eu chioar nu am simtit nimic.

Apropo de dr. Iosup, stiu ca sunt nmulte persoane care au mare incredere in el. Eu personal am o problema in ceea ce il priveste pentru ca acum cativa ani ne-a spus ca mama are o tumora la stomac (chiar nu inteleg cum a putut pretinde ca vede asa ceva la ecograf, toti medicii mi-au spus ca este imposibil). Nu pot sa iti descriu prin ce a trecut toata familia atunci si cate investigatii i-am facut mamei pentru a afla ca nu avea absolut nimic.

Daca dr. Pop iti spunea ca bebele tau are pliul nucal de 3.9 mai ziceam, desi sa stii ca nici el nu este infailibil.

Oriocum pentru linistea ta ar fi mai bine sa iti faci amnio. Decat sa stai pana la sfarsitul sarcinii intrebandu-te daca bebele este OK sau nu mai bine ai un raspuns care are sanse mari sa fie OK. Eu asa am gandit. Si totul a fost bine la un risc de 1/50 pentru sindrom Down.

Nu te mai gandi la ce i s-a intamplat prietenei tale pentru ca nu se compara experienta dr. Predoi (care face in medie 5 amnio/zi) cu cea a dr. de la Filantropia.

Multa bafta si sa ne aduci vesti (bune). [pup]



Valentina 32+ cu bebe Mariuca

#119
Roxana_G

Roxana_G

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.876 mesaje

Postat 16 martie 2007 - 14:53

Anca, [pup] iti raman datoare si fac cinste dupa ce scap de amnio.

Valentina, multumesc frumos, o sa iti urmez sfatul si merg la Predoi, si crede-ma merg cu inima absolut deschisa. O sa fie bine! Despre Iosup ce sa zic, eu am mare incredere in el, desi am dubii legate de masuratoare respectiva. Insa decat sa stau cu grija...Si daca vrei sa stii, chiar si eu am avut pb cu el. In decembrie, imediat dupa ce am ramas insarcinata, am facut eco la el. M-a intrebat de ce, i-am zis pentru ca nu raman insarcinata. Pornit pe chestia asta, probabil, a vazut ovarul stang pe care era deja format corpul galben si mi-a zis ca am un chist mare si probabil ovarul nu e functional. La fel pe cel drept cica aveam 4 foliculi maturi. M-a intrebat cum stau cu ovulatia, pe tonul pe care reiesea ca nu ar fi ok. Sigur ca m-am mirat ca imi faceam de 3 luni teste hormonale lunare si ambele ovare pareau ok iar ovulatia era normala. Asa ca atunci cand am vazut testul de sarcina pozitiv la numai 2 sapt dupa am ramas prostita si in loc sa ma bucur ma uitam stupefiata. Deci...inteleg cum e. O sa mai consult si alti ecografisti pentru chisturile alea. Pentru SD fac amnio.

Claudia, nu iti face griji, problemele nu au fost cu rezultatele, ci chiar au intepat pe BB sau cordonul in timpul procedurii. Au scos seringa cu sange, s-au speriat. Cica burta se misca, BB avea convulsii. Si au zis ca are copilul vreo malfrmatie la inima pe care nu au vazut-o. Ritmul a scazut aproape de tot. Pana la urma l-au stabilizat insa nu la ritmul normal, i-au dat drumul acasa si pana a doua zi BB a murit. Nu stiu numele exact al persoanei care a recoltat, dar il aflu si va zic.

Rox [gravi] 15+
si Alexandra Maria [copil] (10.02.2004)

]



#120
ingeras26a

ingeras26a

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.619 mesaje

Postat 16 martie 2007 - 15:01

Offf, Doamne, prin ce chinuri treceti! Va tinem pumnii tuturor, sa aveti bebei sanatosi!





Pupicei, Ingeras [mamica] de [zana][bebic] Maya Maria (16.12.2006)

slideshow Maya

site fulguleti


Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Control

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 21:41

  • Ce am învățat până acum în sarcină?

    Ana1298
    - Ieri, 20:26

  • Bye bye la job

    FloreClau
    - Ieri, 19:30

  • Palpitatii puternice

    RoxiMada
    - Ieri, 17:33

  • Care este cel mai frumos lucru în a fi însărcinată?

    Ddeenniissaaa
    - Ieri, 15:52

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -