Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Autism - informatii de pe internet


15 raspunsuri la acest subiect

#1
oanagabriela

oanagabriela

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.479 mesaje

Postat 19 decembrie 2006 - 04:45

Am gasit aceasta informatie pe Yahoo France:

http://fr.news.yahoo...-identifie.html

Doamne ajuta! Poate intr-o zii se va gasi si tratamentul care sa vindece pe acesti copii nevinovati.

Pentru parinti: multa putere si curaj si din inima o [flo]

Oana, mama lui Antonia


#2
columbiana

columbiana

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.314 mesaje

Postat 25 decembrie 2006 - 21:15


multumim, Oana [pup]

sa o ajutam pe Emma
http://forum.desprec...512&whichpage=1

#3
oanagabriela

oanagabriela

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.479 mesaje

Postat 21 februarie 2007 - 06:48

Din nou despre pista genetica...informatie luata de pe Yahoo France.

Autisme: de nouveaux marqueurs génétiques identifiés lors d'une vaste étude

http://fr.news.yahoo...-une-vaste.html

Oana, mama lui Antonia

#4
oanagabriela

oanagabriela

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.479 mesaje

Postat 02 martie 2007 - 22:22

Imi cer scuze ca nu am timp sa traduc articolul, dar mi s-a parut extrem de interesant. Este luat tot de pe Yahoo France.

Numai bine la toti copilasii si la cit mai multe descoperiri medicale.


lundi 26 février 2007, 14h00
Autisme : un espoir de guérison ?
Par Destination Santé

Alors que l'autisme touche de plus en plus d'enfants, une découverte suscite de nouveaux espoirs. Des chercheurs écossais ont en effet obtenu chez la souris, une « régression complète » du syndrome de Rett. Une maladie génétique appartenant au « spectre autistique ».

Le Pr Adrian Bird et ses collègues des Universités d'Edimbourg et de Glasgow, ont mené leurs travaux sur un modèle expérimental du syndrome de Rett chez la souris. Ce trouble envahissant du développement, est dû à une mutation génétique également retrouvée dans l'autisme.

Pour la première fois et à l'aide d'un composé chimique, les chercheurs seraient parvenus à supprimer l'effet de cette mutation. Résultat, le gène est redevenu fonctionnel et les symptômes – notamment ceux affectant la mobilité – ont été fortement atténués voire supprimés. Une véritable surprise pour les auteurs. En réactivant ce gène, l'équipe de Bird a ainsi démontré que les cellules nerveuses n'étaient pas irréversiblement endommagées, contrairement à ce que l'on pensait jusqu'ici. D'autres études devront confirmer ou infirmer cette découverte.

Mais le temps presse. L'autisme gagne du terrain. Les CDC d'Atlanta ont effet revu à la hausse leur évaluation de sa prévalence : au lieu d'un enfant sur 166, la maladie en toucherait aujourd'hui un sur 150...

Source : Science, 9 février 2007, Fondation Autisme, 16 février 2007



Oana, mama lui Antonia

#5
laurajr

laurajr

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 716 mesaje

Postat 06 martie 2007 - 06:34

Pt mamicile din Canada: azi cand am mers la dr cu David era o revista pe martie ( Canadian Living sau Canadian Family) cu un articol despre o mama din Oakland cu 3 baieti autisti ( aveau sindromul As....) si unul avea si sindromul Tourette . F interesant articolul ...stiti ce frumusei erau baietii ?

Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura ,Ioana Nazdravana si David Fermecatoru'

#6
diplodocus

diplodocus

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.117 mesaje

Postat 08 aprilie 2007 - 00:29

quote:
Originally posted by oanagabriela
Imi cer scuze ca nu am timp sa traduc articolul, dar mi s-a parut extrem de interesant. Este luat tot de pe Yahoo France.Numai bine la toti copilasii si la cit mai multe descoperiri medicale.lundi 26 février 2007, 14h00 Autisme : un espoir de guérison ? Par Destination Santé Alors que l'autisme touche de plus en plus d'enfants, une découverte suscite de nouveaux espoirs. Des chercheurs écossais ont en effet obtenu chez la souris, une « régression complète » du syndrome de Rett. Une maladie génétique appartenant au « spectre autistique ».Le Pr Adrian Bird et ses collègues des Universités d'Edimbourg et de Glasgow, ont mené leurs travaux sur un modèle expérimental du syndrome de Rett chez la souris. Ce trouble envahissant du développement, est dû à une mutation génétique également retrouvée dans l'autisme.Pour la première fois et à l'aide d'un composé chimique, les chercheurs seraient parvenus à supprimer l'effet de cette mutation. Résultat, le gène est redevenu fonctionnel et les symptômes – notamment ceux affectant la mobilité – ont été fortement atténués voire supprimés. Une véritable surprise pour les auteurs. En réactivant ce gène, l'équipe de Bird a ainsi démontré que les cellules nerveuses n'étaient pas irréversiblement endommagées, contrairement à ce que l'on pensait jusqu'ici. D'autres études devront confirmer ou infirmer cette découverte.Mais le temps presse. L'autisme gagne du terrain. Les CDC d'Atlanta ont effet revu à la hausse leur évaluation de sa prévalence : au lieu d'un enfant sur 166, la maladie en toucherait aujourd'hui un sur 150...Source : Science, 9 février 2007, Fondation Autisme, 16 février 2007Oana, mama lui Antonia
In viteza, pentru nevorbitorii de franceza (cu scuzele de rigoare pentru necunoasterea termenilor de specialitate :)Autismul- o speranta de vindecare?In timp ce autismul atinge din ce in ce mai multi copii,o descoperire da loc unor noi sperante. Niste cercetatori scotieni au obtinut la un soarece o "regresie completa" a sindromului Rett, o boala genetica ce apartine "spectrului autistic"Prof.Adrian Bird si colegii sai de la universitatea din Edinbourg si Glasgow si-au desfarurat cercetarile pe un model experimentalal sindromului Rett la un soarece. Aceasta tulburare invadatoare a dezvoltarii se datoreaza unei mutatzii genetice pe care o regasim si in autism.Pentru prima data si cu ajutorul unei substante chimice, cercetatorii ar fi reusit sa suprime efectul acestei mutatii.Ca rezultat, gena a redevenit functionala si simptomele-in deosebi cele care afectau mobilitatea-au fost puternic atenuate, chiar suprimate.A fost o adevarata surpriza pentru autorii experimentului.Reactivind aceasta gena, echipa lui Bird a demonstrat deasemenea ca celulele nervoase nu erau deteriorate ireversibil, in mod contrar a ceea ce se credea pina acum.Alte studii vor trebui sa confirme sau sa infirme aceasta descoperireDar timpul ne preseaza. Autismul cistiga teren. CDC din Atlanta au crescut evaluarea:in loc de 1 copil din 166, boala ar atinge azi 1 din 150Luca-Mihnea Cel Voinic

#7
claudiakb

claudiakb

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 44 mesaje

Postat 21 aprilie 2007 - 16:39

[flo]

#8
doralina

doralina

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 121 mesaje

Postat 26 aprilie 2007 - 15:17

Toti copiii comunica intr-un fel propriu. Nu doar prin limbaj ci si prin alte mijloace de expresie. Pana cand isi insuseste limbajul - un instrument complex de comunicare - copilul isi exprima nevoile, dorintele, sentimentele cu ajutorul altor mijloace. Fiecare dintre noi, adultii, ne dorim sa comunicam cu copiii cu ajutorul limbajului verbal, al cuvintelor; dar pana la aceasta etapa parcurgem cu totii unele etape de comunicare nonverbala, comunicare fara cuvinte sau cu cuvinte putine si mai mult cu ajutorul corpului si al gesturilor. Aceste etape de comunicare la unii copii dureaza mai mult, la altiii mai putin. Fiecare etapa de comunicare nonverbala dureaza in functie de fiecare copil, dar si de noi adultii care incercam sa il invatam sa comunice si prin cuvinte. Pentru a ajuta copilul sa exprime si in cuvinte ceea ce simte si ceea ce face, este necesar sa intelegem stadiul actual de comunicare: ce nevoi are si cum le comunica.

Uneori copiii isi exprima sentimentele altfel decat ceilalti, cum ar fi fluturatul mainilor, invirtitul, leganatul. Pentru a putea trece la altfel de comunicare este nevoie sa intelegem ce ne spune copilul prin aceste comportamente. Daca intelegem copilul putem oferi o alternativa de comunicare si de exprimare. Alternativele nu sunt intotdeana acceptate de copil, pentru ca fiecare are un mod unic de a se exprima; fiecare are o personalitate unica. Il putem ajuta sa-si gaseasca acest mod unic de exprimare. Modelele oferite de noi sunt de obicei cele ale adultilor: “spune-mi ce doresti”. Dar acest “spune-mi” este o modalitate proprie adultilor. Un copil poate ajunge la acest “spune-mi”, experimentand diferite feluri de “a spune”.
Copiii cu autism intampina dificultati pe mai multe planuri. Principalele caracteristicile ale autismului sunt:
• alterarea globala a capacitatilor de comunicare,
• perturbari in relatiile cu ceilalti,
• activitati restranse, stereotipe;
Le regasim sub diferite denumiri, fie autism infantil, autism atipic, sindrom Asperger sau tulburare pervaziva de dezvoltare. Chiar daca exista caracteristici comune, realitatea arata o mare diversitate de situatii: copilul care nu cauta contact vizual, evita privirea, nu vorbeste sau cuvintele nu sunt coerente, are reactii bizare, ciudatenii, comportamente repetitive sau stereotipe, atractie sau teama fata de anumite zgomote, gusturi, mirosuri, obiecte, miscari lipsite de sens, inversiune a pronumelui, evitarea jocului cu copiii, crize de furie, angoasa, expresivitate mimica absenta, redusa sau inadecvata contextului .
Acest training isi propune sa raspunda la cateva dintre intrebarile importante ale comunicarii pentru a ajuta parintii sa ajunga mai aproape de copiii cu dificultati de comunicare.
o Cum spune copilul tau ceva?
o In ce stadiu de comunicare este?
o Ce comunica?
o Care sunt alternativele de comunicare oferite?
o Ce accepta din aceste alternative?

Scopul: identificarea particularitatilor comunicarii si modalitati de imbunatatire a limbajului in relatia parintilor cu copilul autist

Cui se adreseaza: parintilor cu copii autisti

Obiective:
1. Comunicarea la copii cu autism, caractere generale
2. Niveluri de intelegere in comunicare
3. Mijloace de comunicare
4. Modalitati de imbunatatite a limbajului verbal -vorbire articulata
-limbaj augumentativ
Modalitati de imbunatatire a limbajului nonverbal - intelegerea adecvata a sentimentelor
5. Intelegerea adecvata a limbajului adultilor (intelegerea comenzilor, rugamintilor) si integrarea programului zilnic
6. Atitudinea parintilor fata de comportamentele adecvate si fata de cele inadecvate (deviante)




Perioada: 28 – 29 aprilie 2007

Durata: 8 ore (sambata –duminica 11.00 – 15.00)

Cost: 100 lei/persoana

Locuri disponibile: 10

Trainer: psiholog Marinela Antal


Persoana de contact: psiholog Cristina Calarasanu
021 317 40 43
0729 752 145



#9
ardeiash

ardeiash

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.960 mesaje

Postat 06 mai 2007 - 03:32

quote:
mama din Oakland cu 3 baieti autisti ( aveau sindromul As....) si unul avea si sindromul Tourette . F


sorry : vrei sa spui ca o femeie poate avea 3 copii bolnavi ? cum Dumnezeu? inseaman ca are viata un calvar!

s-auzim numai de bine! si [pup][pup][pup]

#10
mari_paun

mari_paun

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.464 mesaje

Postat 07 mai 2007 - 14:01

quote:
Originally posted by claudiakb

pentru mamele cu copii autisti... in primul rand iubiti-va copiii asa cum sunt si... curaj si forta sa luptati pentru ei (va fi nevoie de multe ori, la noi in tara inca sunt multi cu prejudecati). sunt educatoare si la gradinita mea a fost integrat cu succes in colectiv un copil autist de 4-5 ani. e un frumos.


felicitari pt integrarea printului...

speram sa reusim si noi din toamna...

ca o caractyeristaica a copiilor autisti...sunt fosrte frumosi, nu ai cum sa nu te lipesti de ei, kiar daca unii sunt agresivi...

sa auzim de bine[pup]

(astept un PM de la tine claudiakb)


www.help-ema.puls-il.ro
ajutati la terapia pt Ema
Mari, mami de Ema
http://kittyland.dyndns.org:8180/ema/
bijuteriile printesei Ema




Panic Questions

  • Cum să scap rapid de ciuperca picioarelor È™i unghiilor?

    MaryJane999
    - Astăzi, 14:34

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Analizele au arătat o deteriorare a stării ficatului. Ce să fac?

    MaryJane999
    - mar 21 2024 12:16

  • Progesteron

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

Last Blogs

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Astăzi, 14:03

  • Pregătindu-ne pentru sosirea micuÈ›ului

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 13:30

  • Morfologie 2

    Erika91
    - Astăzi, 12:04

  • Locul de muncă È™i sarcina

    Ioone
    - Ieri, 23:41

  • Kinetoterapie

    Vasilescu Georgeta
    - Ieri, 23:32

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -