Multumesc, fetelor!
Natalia, pai cam la 2-3 zile se face cate un dulce la noi - Krem cred ca am facut de vreo cinspe ori pana acum - si acum ca am prins aparatul, nu mai scapa nimic...
Miha, biscuitii i-am vazut din noroc - parca Smart se numesc (am aruncat ambalajul) din Kaufland - si atunci pe loc mi-a picat fisa sa-i folosesc la Thomas.
Nati, si eu ma simt vinovata pentru schimbarea numelui subiectului
Gratiela, mamica strumfilor "Ayla" si "Nunutz"
Deserturile Nataliei si nu numai ale ei (13)
Deschis de
Balbina
, ian 20 2007 13:08
293 raspunsuri la acest subiect
#21
Postat 22 ianuarie 2007 - 00:07
#22
Postat 22 ianuarie 2007 - 01:05
Fetelor, nu va simtiti prost ca am schimbat subiectul, ca nu am facut-o din cauza voastra, ci datorita voua . Imi place exactitatea si consecventa, nu sint doar deserturi de-ale mele in acest subiect, si am simtit nevoia sa fac dreptate. Daca aveti o alta idee pentru titlu, astept cu mare placere sugestii.
Pineappale, din cite stiam eu, bicarbonatul/praful de copt e folosit pentru a afina faina, de nuca nu stiu ce sa-ti zic. Sa intrebam parerea chimistilor (Aime? ) Pe de alta parte insa, tu zici ca ti s-au umflat biscuitii un pic la copt, deci totusi a fost o oarecare reactie, pentru ca biscuitii mei nu se umfla deloc.
Eu folosesc fulgi de ovaz mai macinati, sint perfecti pentru biscuiti. Odata am folosit fulgi mai duri, si s-a simtit in calitatea biscuitilor, erau mai tari si nu atit de fragezi.
Danita, hihi, babornitele sint "rum pineapple babas" dupa numele lor original O sa caut reteta, caci nu am postat-o pina acum, trebuie tradusa. In principiu, e un aluat dospit care dupa copt se insiropeaza cu sirop de ananas. Iese f. bun. Incerc sa pun reteta cit mai curind.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
Pineappale, din cite stiam eu, bicarbonatul/praful de copt e folosit pentru a afina faina, de nuca nu stiu ce sa-ti zic. Sa intrebam parerea chimistilor (Aime? ) Pe de alta parte insa, tu zici ca ti s-au umflat biscuitii un pic la copt, deci totusi a fost o oarecare reactie, pentru ca biscuitii mei nu se umfla deloc.
Eu folosesc fulgi de ovaz mai macinati, sint perfecti pentru biscuiti. Odata am folosit fulgi mai duri, si s-a simtit in calitatea biscuitilor, erau mai tari si nu atit de fragezi.
Danita, hihi, babornitele sint "rum pineapple babas" dupa numele lor original O sa caut reteta, caci nu am postat-o pina acum, trebuie tradusa. In principiu, e un aluat dospit care dupa copt se insiropeaza cu sirop de ananas. Iese f. bun. Incerc sa pun reteta cit mai curind.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
#23
Postat 22 ianuarie 2007 - 11:17
Natalia pai nu cred sa aiba vreo influenta bicarbonatul sau praful de copt asupra nucilor, fie ele si macinate...
Intrebare, am facut Krem si mi s-a lasat blatul, l-am scos frumos din cuptor si crescut, prostia mea e ca aveam usa deschisa la balcon in bucatarie si eu pe asta am dat vina, s-a lasat uniform insa dar a iesit nu prea inalt si parca asa insiropat...asa tre sa fie? Crema parca e mai inalta si buuuuuna...dar per total a fost apreciata. Eu am mai facut-o odata dar nu cu Ole, nici nu mai stiu cu ce (ceva cu migdale) si mi-a iesit mai inalta...
aime
#24
Postat 22 ianuarie 2007 - 11:59
Aime, de lasat stiu ca se lasa, dar de faptul ca a fost mai putin insiropat nu stiu ce sa zic. O fi stat prea putin inainte sa fie mincata prajitura? Budinca cu migdale de care zici am impresia ca e Mandella, si din cite stiam eu, e din aia care se fierbe. Deci nu e de mirare ca nu ti s-a lasat blatul, pentru ca ai pus amidon simplu, nu modificat, deci, ti-a iesit un fel de pandispan. Banuiesc ca a fost mai uscatel blatul atunci, am dreptate? Moliciunea blatului e data anume de amidonul modificat din praful de budinca, asa cel putin sustine autoarea retetei.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
#25
Postat 22 ianuarie 2007 - 13:50
Bine Natalia,am inteles,inteleg ca e ok,ptr ca mie asa mi-a iesit,insiropat...si da Mandella era ...si daca s-a lasat,bine ca nu-i din vina mea exclusiv...oricum buuunaaaaa....poate pun si o pozica
#27
Postat 22 ianuarie 2007 - 17:54
nu ma laud cu nici o reteta lately, am intrat insa special sa o felicit pe Gratiela pentru torul super minunat cu Thomas!!! a iesit super profesionist si cred ca pustii au fost in delir! se poate sa furam ideea?
Roxana
#29
Postat 22 ianuarie 2007 - 18:58
[:I]
Multumesc frumos, Roxana!
Cu siguranta se poate fura ideea, mai ales ca acum nu mi se mai pare complicat. insa acum am 2 strumfi - care intr-adevar au fost incantati de tort, insa in delir pot spune ca au fost invitatii - care ma striga sa mergem "la pimbale". Revin cu siguranta pe seara.
Nati, multumesc! auzisem de mai multe - ACDsee, Irfanview si Photoshop. nici mie nu-mi trebuie ceva mai sofisticat, insa deocamdata las pozele asa cum ies, ca nici manualul aparatului nu l-am citit .
[pup]am toate fetele si prichindeii!
Gratiela, mamica strumfilor "Ayla" si "Nunutz"
Multumesc frumos, Roxana!
Cu siguranta se poate fura ideea, mai ales ca acum nu mi se mai pare complicat. insa acum am 2 strumfi - care intr-adevar au fost incantati de tort, insa in delir pot spune ca au fost invitatii - care ma striga sa mergem "la pimbale". Revin cu siguranta pe seara.
Nati, multumesc! auzisem de mai multe - ACDsee, Irfanview si Photoshop. nici mie nu-mi trebuie ceva mai sofisticat, insa deocamdata las pozele asa cum ies, ca nici manualul aparatului nu l-am citit .
[pup]am toate fetele si prichindeii!
Gratiela, mamica strumfilor "Ayla" si "Nunutz"