Fetele priceputele, va rog invatati-ma si pe mine sa fac frisca din smantana. M-am chinuit anul trecut de mi-au sarit ochii, si cu mixerul si cu robotul... S-a facut lichida si nu si-a mai revenit in veci! Am pus tot hulala la tort!
Gramajele nu le mai stiu, dar stiu ca am pus smantana si zahar pudra, parca. Si am tot batut, si batut, si batut pana mi-am pierdut rabdarea.
Nu exista circumstante, oricat de rele ar fi, din care un om intelept sa nu poata scoate ceva bun; nici circumstante, oricat de bune ar fi, pe care cel neintelept sa nu le foloseasca spre paguba lui. Francois, Duce de Rochefoucald
Cum se face frisca?
Deschis de
BillyBilly
, dec 22 2006 11:58
11 raspunsuri la acest subiect
#1
Postat 22 decembrie 2006 - 11:58
#2
Postat 22 decembrie 2006 - 12:14
Frisca
1/2 kg smântâna proaspata,
4 linguri zahar pudra,
1 plic zahar vanilat
Cum procedezi:
Lasi smântâna la frigider câteva ore, apoi o rsstorni într-un vas si o basi 10 minute.
Adaugi treptat zaharul si vanilia si bati în continuare pâna se îngroasa si devine ca o spuma.
Apoi, dai vasul la frigider pentru o ora.
Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
#4
Postat 22 decembrie 2006 - 13:12
Unde si ce e Maestro ?
Eu stiam ca nu orice smantana se poate bate, exista un anumit timp pt frisca, un fel de smantana mai lichida si nefermentata ca sa fie dulce. Presupun ca asta e frisca lichida despre care vorbeste tanima.
Sanziana & Marina (03/10/2004)Cand s-a nascut Marina... Varsta Marinei
"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)
Eu stiam ca nu orice smantana se poate bate, exista un anumit timp pt frisca, un fel de smantana mai lichida si nefermentata ca sa fie dulce. Presupun ca asta e frisca lichida despre care vorbeste tanima.
Sanziana & Marina (03/10/2004)Cand s-a nascut Marina... Varsta Marinei
"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)
#5
Postat 22 decembrie 2006 - 13:13
Si eu stiu reteta tot prin "racire" nucai ca eu o bag in congelator, vreo 2 ore...daca nu ar avea apa(zer) nu ar face ace de gheata...
Oricum, asa racita, s bate cu robotul adaugand treptat zaharul (vezi ca se topeste greu) si dupa iar in congelator vreo 1 ora.
nunta noastra http://pg.photos.yah...tumac/my_photos
am facut si noi 1 an de casnicie
#7
Postat 22 decembrie 2006 - 13:41
Trebuie smantana grasa pentru frisca, eu iau de la Prodlacta cu 20 la suta grasime sau mai mult si o bat cu telul.
Wapi!&Stefanita (19 mai 2006)
#8
Postat 22 decembrie 2006 - 14:10
Multumesc la toata lumea!!
Nu mai vreau frisca vegetala (hulala, maestro, care-o fi ea), vreau sa o fac eu cu manutele astea doua , este mai buna, mai grasa, este frisca![pofta] Am o cofetarie langa mine care foloseste numai frisca naturala si este mare diferenta. De fapt, la cofetarie am intrebat anul trecut cum o fac si mi-au spus ca bat smantana cu zaharul la robot. Si m-am dus hotarata acasa sa fac si eu...si mare eroare!
Acuma, miria te rog, din ce smantana faci tu frisca? Trebuie sa fie din cea grasa, grasa?? Mi-am luat o galetusa de Milly 20% grasime.
Fetele, ce recomandati: telul, mixerul sau robotul (cu accesoriul pt. maioneza)??
Inainte sa mai stric vreo 2l de smantana ca anul trecut, suflu si-n iaurt!
Nu exista circumstante, oricat de rele ar fi, din care un om intelept sa nu poata scoate ceva bun; nici circumstante, oricat de bune ar fi, pe care cel neintelept sa nu le foloseasca spre paguba lui. Francois, Duce de Rochefoucald
#9
Postat 22 decembrie 2006 - 15:08
Din smantana groasa fac frisca in casa. Din aia care sta pe lingura.
Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
#10
Postat 23 decembrie 2006 - 11:10
Ma intereseaza si pe mine subiectul.
Am inteles ca faceti frisca din smantana grasa. Dar cat de grasa trebuie sa fie? Cat o bateti? Cat tineti smantana la frigider? Cat zahar adaugati si cand? Smantana grasa nu e fermentata deja?
Eu am incercat si cu smantana grasa dar totusi nu a iesit asa cum ma asteptam. Apoi este o smantana grasa care sta pe lingura dar lasa zer.
Cristina