Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Ortodoxism din Postul Mare in Postul Mare(3)


155 raspunsuri la acest subiect

#141
adriana

adriana

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.091 mesaje

Postat 20 iulie 2005 - 19:25

Biserica e noua construita, cred ca nu mai e aceeasi de acum 18 ani. E ca o catedrala, m-am si mirat cum de au avut bani s-o faca, apoi am aflat ca Gigi Becali a donat bani [:D].
E impresionanta pentru un satuc asa mic [:)].

Drumul pana acolo e frumos, serpuieste pe langa niste delusoare mici, noi nu stiam drumul, dar m-am lasat purtata, chiar nu eram ingrijorata ca ma ratacesc, m-a dus de mana Maica Domnului [il].

Preotul e tanar, parea foarte inimos si traitor, la fiecare dadea cate un sfat; era lac de transpiratie dar tot mai avea rabdare.

Ce m-a impresionat insa, la modul pozitiv, era programul slujbelor afisat pe usa bisericii: in fiecare zi era slujba, vecernie si cate un acatist, al Maicii Domnului sau al Domnului nostru IIsus Hristos.
Vinerea maslu si miezonoptica, duminica dupa slujba, cateheza copiilor.. impresionant..

Casandra, am facut cateva poze de acolo, le pun pe net si-ti dau adresa [pup]

PS: http://pg.photos.yah...a_nuc/my_photos


#142
casandra

casandra

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.231 mesaje

Postat 20 iulie 2005 - 20:24

Adriana, multumesc mult, mai ales pentru poze.

Din fericire, cred ca este aceeasi biserica. Cel putin intrarea, este aceeasi. Este exact in aceeasi pozitie. Si pomul din fata bisericii. Si intrarea, si picturile de pe langa streasina. Si aleea, pavata de curand, ce-i drept.

Cred ca a fost renovata. Gardul pare tare nou. Si am mai vazut o cladire noua in fundul curtii.

Ar fi mare pacat daca cea veche a fost daramata. A fost construita in primul an de domnie al lui Carol I si pictata de Tatarescu.

#143
adriana

adriana

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.091 mesaje

Postat 20 iulie 2005 - 21:15

Da, asa e.. e aceeasi. Acum am aflat ca in urma cu 1 an si jumatate, cand a inceput icoana sa planga, biserica arata jalnic, dar de atunci s-au ivit mai multi sponsori.. si acum arata asa..



Adriana, mamica celor doi nazdravani: [cavaler]Codrin si [8**]Olguta


#144
amuleta

amuleta

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 448 mesaje

Postat 21 iulie 2005 - 07:18

Parintele spune el, saracul, dar practica te omoara ; Alma mea s-a nascut cu toata abstinenta[:I] si n-a fost putina...daca te iei dupa ce spune barbatul meu.[:D] Si le-am numarat si de la dreapta si de la stinga, ca la facultate. Un cuplu sanatos are cinci copii cu abstinenta si macar zece, fara abstinenta.[:D]
In rest, casatoria e mai intai de toate o experienta spirituala, da-ti dai seama de asta dupa luna de miere. O sa-mi cumpar si eu cartea cind ajung in Romania.

#145
gandacelu

gandacelu

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.404 mesaje

Postat 21 iulie 2005 - 09:42

quote:
Originally posted by irina.c.

Referitor la ceea ce vorbeam mai sus,nu cred ca e o scuza,e o realitate intalnita in multe familii.Unul din soti doreste abstinenta pe motive religioase,dar celalalt nu.Bineinteles ca e o problema care se discuta cu duhovnicul,de la caz la caz,dar totusi in Scriptura se intalneste acest principiu general ,si anume ca abstinenta sa fie pentru putina vreme si doar cu invoiala ambilor soti.Ceea ce propune parintele Arsenie e un ideal,dar nu stiu cati ajung la atingerea lui.Dar e un ideal de dorit...




a, irina, atunci nu vorbim de nivele duhovnicesti diferite, ci de un sot in Biserica si altul nu



oricum, iarta-ma, nu la tine ma refeream, iti dai seama, eu ma cam pregatesc de spovedanie si am observat chestia asta, ca imi gasesc o mie de scuze si raman pana la urma fara de pacat, alba ca porumbita pacii[:D]

deci era mai mult un monolog[:D]



dar ce propune Pr. Arsenie vreau sa cred ca nu e un ideal, ci un normal[:D] altfel, la ce bun a mai propovaduit toata viata?!



si o intrebare care ma macina: de ce nu l-au canonizat, fratilor??!!



ps: m-a socat chestia aia cu vaccinarea impotriva hepatitei B si inocularea virusului HIV in acel vaccin[bang][bang][bang]



pps: adriana, superbe pozele, unde este zona asta? am si eu icoana cu Maica Domnului care plange, dar nu stiam de unde este[il]



Frumusetea va mantui lumea. (Dostoievski)





mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004) - i-am tuns!


ajutati-l pe mihaita!

#146
mariuta

mariuta

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 259 mesaje

Postat 21 iulie 2005 - 10:17

Eu nu am citit cartea si nu inteleg totusi: e vorba de abstinenta in timpul posturilor sau de abstinenta ca metoda "de a nu avea copii".
De ce e atat de importanta abstinenta asta, pe motive religioase, incat e un ideal?
Vorbeste parintele cumva si de abstinenta din dezgust, despre care am citit ca e pedepsita de Biserica, dar nu am vazut niciodata un caz concret? Adica motivul invocat e religios, dar cel real e dezgustul fata de sot. daca, de exemplu, cum din pacate se intampla des, relatia cu sotul tau e rece, si invoci posturile ca sa scapi de el, e pacat sau nu?
Vedem pe la alte subiecte cum unii sustin sus si tare ca se poate si mare iubire si lipsa de atractie trupeasca intre soti. Sunt oamenii aia niste sfinti si nu stiu? Oare nu multi se amagesc cu ideea ca duc o viata "dreapta", dar de fapt sunt impietriti?
M-ar interesa si pe mine cartea, sper sa o mai gasesc cand vin in tara. De fapt, toate cartile (teologice, crestine) citite pe tema asta m-au dezamagit cumva.

Adriana, convinge-l pe sot sa mearga la doctor, e periculos sa stea. Multa, multa sanatate!

mariuta

#147
star33

star33

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 251 mesaje

Postat 21 iulie 2005 - 11:06

Mariuta, e o abstinenta in timpul posturilor, atunci cand ne abtinem de la toate placerile, culinare si de alta natura, incercam sa fim mai buni, mai milostivi.

Si este o abstinenta ca sa nu faci copii, dar exprimarea e cam dura[xx(]. De fapt Parintele spune ca este bine sa ai cam 4-5 copii si astfel se realizeaza si sanatatea femeii si binecuvantarea familiei. Insa ce facem cand dorim mai putini copii? Aici Parintele recomanda abstinenta in locul metodelor contraceptive, adica se merge pe calea naturala, fireasca.

Uitati ce spune Pr. Teofil de la Man. Sambata:

În sfârsit, pe lângã aceasta, pãrintele Arsenie Boca a mai pus o problemã foarte actualã si foarte importantã si anume – problema sexualã, risipa de energie sexualã. Si a zis: sã-­ti pãstrezi hormonii, adicã sã nu faci abuz de energie sexualã, sã nu te axezi pe plãcerea sexualã, sã fii abstinent, asta înseamnã. Poate unii dintre voi ati fost la yoga si ati avut niste îndrumãri în legãturã cu sexualitatea, în sensul de a avea legãturi sexuale, dar în asa fel încât sã nu se piardã energia, sã nu se ajungã la orgasm. E o chestiune care nu tine de rânduiala lui Dumnezeu si care nu tine de rânduiala firii si care, de fapt, nu aduce nimic spiritual. Ei pun cumva problema energiei, pe care dacã o pãstrezi o ai tu si n-­o elimini. Or, se stie cã existã niste declansãri firesti, care nu sunt vinovate, si care, de fapt, nu pot fi considerate o pierdere de putere fizicã, ci cã pot fi considerate foarte firesti si foarte la locul lor.

Deci, pãrintele a avut în vedere abstinenta ca atare, iar actul sexual l­a avut în vedere asa cum e el, asa cum l­a lãsat Dumnezeu, cum l­au stiut toti oamenii, cum îl stiu animalele sau cum îl realizeazã animalul, fãrã retineri când e vorba despre felul cum se declanseazã, dar cu retineri în felul de angajare; adicã sã fii cât mai abstinent, sã-ti rãmânã energia sexualã,da sã­ti rãmânã energia nu în sensul cã nu­i dai drumul, ci în sensul cã nu te angajezi la acte în care e firesc sã-i dai drumul.



#148
gandacelu

gandacelu

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.404 mesaje

Postat 21 iulie 2005 - 11:29

feteleeeeeeee[help] de joanna mai stiti ceva?



ea parca era in anglia... sper ca n-a patit ceva, Doamne fereste![help]



Frumusetea va mantui lumea. (Dostoievski)





mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004) - i-am tuns!


ajutati-l pe mihaita!

#149
gandacelu

gandacelu

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.404 mesaje

Postat 21 iulie 2005 - 11:39

quote:
Oare nu multi se amagesc cu ideea ca duc o viata "dreapta", dar de fapt sunt impietriti?


mariuta, iti voi raspunde pe fuga, iarta-ma, dar nu am timp:

pui problema f bine, dar nu privesti din unghiul bun: pai da, exterior e greu sa ne dam seama, tocmai de asta pacatul e in inima

tocmai de aceea
quote:
daca, de exemplu, cum din pacate se intampla des, relatia cu sotul tau e rece, si invoci posturile ca sa scapi de el, e pacat sau nu?
cred ca e un pacat, dar daca nu e post, atunci ce mai invoci?[:D]



deci problema nu se pune atat a avea sau nu relatii (fie sau nu post) ci a te opri de la a face copii sau a-i avorta

ca e post si e atractie intre soti, asta nu e o problema asa de mare! let it be love![il]



revin cand am mai mult timp



Frumusetea va mantui lumea. (Dostoievski)





mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004) - i-am tuns!


ajutati-l pe mihaita!

#150
Vianne

Vianne

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 535 mesaje

Postat 21 iulie 2005 - 12:10

Adriana, si eu zic sa mergi cu sotul tau la doctor si sa se opereze cat mai repede. Operatia nu e grea, eu am facut-o la 23 de zni si de 9 ani nu am fiere. Metoda cu laser se numeste laparoscop. Eu ma simt f bine. E adevarat ca de atunci nu am mai mancat nimic prajit dar la mine e un mod de viata. Nici mama mea nu are fiere de 25 de ani si mananca orice cu moderatie.

Sanatate multa!

Va pup pe toate


Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Tantrumuri bebe 1 si burtica care pune presiune

    Deutzuk
    - Ieri, 22:26

  • Sarcină

    Erika91
    - Ieri, 21:11

  • Cum am aflat că sunt însărcinată?

    Ana1298
    - Ieri, 18:14

  • Prin Italia cu bebe in burtica

    Pau26
    - Ieri, 14:55

  • Ma copleseste oboseala

    ZDenisa
    - Ieri, 14:42

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -