Buna tuturor,
Ca tot suntem in sezon, m-am gandit cu pofta la POMANA PORCULUI
La mine la bunici am vazut asa:
se pune carnita proaspata, taiata in bucati potrivite, intr-un tuci, cu sare si un pic de apa. se pune capacul si se lasa la foc sa se inabuse. daca ati ales carnita fara pic de grasime, adaugati si doua linguri de ulei in tuci.
separat se face o mamaliga tare pe care bunicii o taiau cu ata
se asaza pe farfurie carnita, soriciul. mamaliga se rastoarna pe fundul de lemn si langa se pune si un castron cu muraturi.
este o bunaciune de care mi-e dor!
La voi cum se face acest obicei?
LiaMia si Florin
Pomana porcului
Deschis de
LiaMia
, dec 11 2006 15:24
31 raspunsuri la acest subiect
#1
Postat 11 decembrie 2006 - 15:24
#2
Postat 11 decembrie 2006 - 16:41
la noi , acasa la mama se facea asha
carne proaspata, neaparat muschiuletul de la porc, un pic de slanina cu sorici, o bucatica de ficat, un rinichi , toate taiate cubulete , cu sare si piper , intr-o tigaie de tuci in care in prealabil s-a calit o ceapa , se lasa la inabuist un pic de apa .
Cu mamamliga si muratori asortate, e o NEBUNIE!
Imi lasa gura apa deja!
Eu si Raducu (22.04.2005)
#3
Postat 11 decembrie 2006 - 16:51
quote:[pofta][pofta][pofta][pofta][pofta] Nu mai pot de pofta!
Originally posted by ligia13
la noi , acasa la mama se facea asha carne proaspata, neaparat muschiuletul de la porc, un pic de slanina cu sorici, o bucatica de ficat, un rinichi , toate taiate cubulete , cu sare si piper , intr-o tigaie de tuci in care in prealabil s-a calit o ceapa , se lasa la inabuist un pic de apa . Cu mamamliga si muratori asortate, e o NEBUNIE! Imi lasa gura apa deja! Eu si Raducu (22.04.2005)
#4
Postat 11 decembrie 2006 - 17:53
La bunica sotzului am mancat un fel de tocanitza: ceapa calita cu putina vegeta, se pun apoi bucatzele de carne (cat mai macra, ca nu ne place gras), apa si apoi se fierbe pana se scade apa si se face un sos. Evident, se pune mamaligutza langa.
Bunica mea nu tin minte sa puna ceapa, punea pur si simplu la fript bucatzele de carne, care aveau putina grasimica pe ele, dar iesea foarte bun si asa.
Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.
Recently become Mrs. Perfect
#5
Postat 11 decembrie 2006 - 21:00
Vai, ce banatate de gust!!
Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
#6
Postat 11 decembrie 2006 - 21:38
Parintii taie porcul sambata Si...sac! o sa mananc pomana porcului si tot soriciul de pe porc:))
Ioana
#8
Postat 11 decembrie 2006 - 22:14
Mai fetelor...n-aveti nevoie de ajutor?
..cateva guri pofticioase p-acolo...
Daniella si Alexis 18 nov 2004
"Da-mi Doamne puterea sa schimb ceea ce poate fi schimbat, taria sa accept ceea ce nu poate fi schimbat si intelepciunea sa fac diferenta"
#9
Postat 11 decembrie 2006 - 22:17
Da, da! Venim si noi, daca tot dati de veste, ca n-am mai "calarit porcu'" din copilarie![:D][:D]
Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
#10
Postat 12 decembrie 2006 - 12:01
quote:Da, la fel si la bunicii mei si inainte de asta facea bunica o ciorba buuuna de perisoare cu zeama de varza [pofta] insa intotdeauna ei taiau porcul dupa Craciun, nu in post.Gratiela, mamica strumfilor Mariuca si Stefanut
Initial creeata de LiaMia
Buna tuturor,Ca tot suntem in sezon, m-am gandit cu pofta la POMANA PORCULUILa mine la bunici am vazut asa:se pune carnita proaspata, taiata in bucati potrivite, intr-un tuci, cu sare si un pic de apa. se pune capacul si se lasa la foc sa se inabuse. daca ati ales carnita fara pic de grasime, adaugati si doua linguri de ulei in tuci. separat se face o mamaliga tare pe care bunicii o taiau cu ata [:)]se asaza pe farfurie carnita, soriciul. mamaliga se rastoarna pe fundul de lemn si langa se pune si un castron cu muraturi.este o bunaciune de care mi-e dor!La voi cum se face acest obicei?LiaMia si Florin