Natalia, ce super televizor!
mi-am amintit ca mama punea un prosop deasupra, sa se fragezeasca foaia. si ea avea o tava mai mare, de 30/30, am si eu una pe care o folosesc la prajiturile cu foi, de-asta punea 5 oua la pandispan, si intr-adevar, iese mai subtire.
am poftit la poza ta! [pofta]
Gratiela, mamica strumfilor Mariuca si Stefanut
Deserturile Nataliei (12)
Deschis de
Balbina
, dec 06 2006 11:20
295 raspunsuri la acest subiect
#11
Postat 06 decembrie 2006 - 17:43
#12
Postat 06 decembrie 2006 - 17:50
bumbacel, mie mi se pare aproape la fel la gust...hai sa zic in proportie de 90%, exceptand glazura care este foarte buna, poate un pic prea alcoolizata (pt ca n-am avut decat whisky in casa, pe care oricum n-are cine sa-l bea)
Miha, asta ramane sa aflu cu alta ocazie. Deja am renuntat la idee pt ca m-am bagat sa fac o salata boeuf si de nu toc la ea de m-am saturat!!! Dar asta e, nu te pui cu poftele de graviduta.
ALINA
#13
Postat 06 decembrie 2006 - 17:59
Alina, cu permisiunea Nataliei, uite crema mea pentru cremsnit (care e de fapt o crema de vanilie):
5 oua intregi se amesteca cu 10 linguri zahar si cu 5 linguri faina adaugate treptat, sa nu se formeze cocoloase. apoi cu 1 litru lapte -tot treptat- si se pun pe foc mic, amestecand mereu sa nu se prinda. cand s-a inchegat, se da la rece. dupa ce s-a racit se freaca cu 1 pachet de unt si se adauga esenta de vanilie.
Gratiela, mamica strumfilor Mariuca si Stefanut
5 oua intregi se amesteca cu 10 linguri zahar si cu 5 linguri faina adaugate treptat, sa nu se formeze cocoloase. apoi cu 1 litru lapte -tot treptat- si se pun pe foc mic, amestecand mereu sa nu se prinda. cand s-a inchegat, se da la rece. dupa ce s-a racit se freaca cu 1 pachet de unt si se adauga esenta de vanilie.
Gratiela, mamica strumfilor Mariuca si Stefanut
#14
Postat 06 decembrie 2006 - 18:02
Gratiela, eu am folosit o tava de 23/33 cm. Mi-a iesit multa. I-am dat si sotului jumate din prajitura la servici, sa-si serveasca colegii.
Sa stii ca devine tot mai buna la gust cu timpul, e mai buna acum decit dimineata. Ultima bucatica o sa fie culmea deliciului, mai ales ca e ultima, evident.
Buna ideea cu prosopul.
Alina, mult spor la treaba, nu te obosi prea tare, e greu sa faci eforturi avind burta mare. Pune-i si pe cei de-ai casei la treaba.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
Sa stii ca devine tot mai buna la gust cu timpul, e mai buna acum decit dimineata. Ultima bucatica o sa fie culmea deliciului, mai ales ca e ultima, evident.
Buna ideea cu prosopul.
Alina, mult spor la treaba, nu te obosi prea tare, e greu sa faci eforturi avind burta mare. Pune-i si pe cei de-ai casei la treaba.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
#15
Postat 06 decembrie 2006 - 18:06
A, uitasem sa scriu, foaia maro mi-a iesit asa deschisa la culoare (in caz ca intereseaza pe cineva) din cauza ca am pus Nesquick, nu aveam cacao simpla in casa.
Gratiela, foarte bine ca ai scris reteta de crema, poate foloseste si altcuiva.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
Gratiela, foarte bine ca ai scris reteta de crema, poate foloseste si altcuiva.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
#16
Postat 06 decembrie 2006 - 18:26
quote:Daaa...pe mine... Chiar voiam sa te intreb de ce e asa deschisa la culoare,dar am uitat Eram nerabdatoare sa savurez pozele Miha
Originally posted by Balbina
A, uitasem sa scriu, foaia maro mi-a iesit asa deschisa la culoare (in caz ca intereseaza pe cineva) din cauza ca am pus Nesquick, nu aveam cacao simpla in casa.Gratiela, foarte bine ca ai scris reteta de crema, poate foloseste si altcuiva.------------------Numai bine,Natalia si VladPoze
Azi poti fi caine...Maine poti fi copac...
#17
Postat 07 decembrie 2006 - 00:28
da natalia arata super televizorul tau si eu chiar vroiam sa te intreb de ce a iesit asa deschis la culoare blatul maro ca al meu era mai tigan...cam asa arata si a mea [:D]numai ca eu am zis ca am facut o catastrofa si de aia n-am pus poze
natalia sambata am comanda de 2 prajituri krem a la krem[olala]adik 2 retete sau reteta dubla ...problema e ca eu fricoasa cum sunt si neindemanatica pe deasupra ma gandeam sa o fac de 2 ori...dar acu ma gandesc ca as putea sa fac reteta dubla si sa impart pe urma blatul sa coc 2 si crema la fel,nu-i asa ca-s isteata??[:-)))]
INGRID
natalia sambata am comanda de 2 prajituri krem a la krem[olala]adik 2 retete sau reteta dubla ...problema e ca eu fricoasa cum sunt si neindemanatica pe deasupra ma gandeam sa o fac de 2 ori...dar acu ma gandesc ca as putea sa fac reteta dubla si sa impart pe urma blatul sa coc 2 si crema la fel,nu-i asa ca-s isteata??[:-)))]
INGRID
#18
Postat 07 decembrie 2006 - 00:47
Nushulica, poti sa faci cantitate dubla de aluat si sa-l imparti in 2 tavi inainte de a baga la cuptor, dar cu conditia sa le coci concomitent (daca ai cuptorul suficient de mare). Caci daca lasi aluatul vreo 30-40 de minute sa stea, mi-e sa nu se lase ouale batute si nu se mai ridica blatul in cuptor, doar nu contine praf de copt.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
#19
Postat 07 decembrie 2006 - 01:24
quote:bine ca mi-ai zis ca mie nu mi-ar fi trecut prin capINGRID
Originally posted by Balbina
Nushulica, poti sa faci cantitate dubla de aluat si sa-l imparti in 2 tavi inainte de a baga la cuptor, dar cu conditia sa le coci concomitent (daca ai cuptorul suficient de mare). Caci daca lasi aluatul vreo 30-40 de minute sa stea, mi-e sa nu se lase ouale batute si nu se mai ridica blatul in cuptor, doar nu contine praf de copt.------------------Numai bine,Natalia si VladPoze
#20
Postat 07 decembrie 2006 - 21:44
Natalia,acum de Sf Andrei,cand l-am sarbatorit pe fii-miu (din nou! ) am facut portie dubla de Krem a la Krem.Si am copt in doua ture,ca n-am 2 tavi la fel.Si au iesit foarte bine amandoua blaturile.Nu s-au lasat deloc.
Miha
Azi poti fi caine...Maine poti fi copac...