Alina(mazzel),intrebai de Sf.Nicolae,la noi este litera de lege,ciorba de peste,peste prajit cu mamaliga si mujdei si tort de biscuiti!
La Craciun,cam ce au zis fetele,sarmalute,friptura la cuptor cu muraturi langa,caltabos,(din care eu nu mananc)cozonac,bilute(din compozitie de salam de biscuiti,cu o visina in ele si tavalite prin nuca de cocos),prajitura cu crema de lamaie(din aia cu foi)fursecuri cu nuci si un chec,doua...
Noi de revelion facem piftie si carnati!
"La vita e bella"
poze
marea inghetata
Ce pregatim de Craciun
Deschis de
adi69
, nov 25 2006 14:45
218 raspunsuri la acest subiect
#21
Postat 27 noiembrie 2006 - 13:45
#22
Postat 27 noiembrie 2006 - 14:34
Vin si eu cu o reteta de fursecuri.
ROCOCO
Pentru fursecuri:
260 gr. faina, 200 gr. unt sau margarina, 120 gr. zahar, 30 gr. cacao.
Se face o coca frageda.Se intinde o foaie groasa de 5 mm.Se taie rondele cu paharul de tuica si se aseaza pe o tava unsa cu ulei si se pun la copt.
Pentru crema:
100 gr. unt, 100 gr. zahar pudra, un pachet zahar vanilinat un galbenus de ou, coaja de la o lamaie, arome.
Se freaca toate pana se obtine crema.
Se unesc doua cate doua rondelele cu crema se apasa usor si apoi se dau marginile prin nuca macinata sau prin nuca de cocos.
Casiana si Alexia
ROCOCO
Pentru fursecuri:
260 gr. faina, 200 gr. unt sau margarina, 120 gr. zahar, 30 gr. cacao.
Se face o coca frageda.Se intinde o foaie groasa de 5 mm.Se taie rondele cu paharul de tuica si se aseaza pe o tava unsa cu ulei si se pun la copt.
Pentru crema:
100 gr. unt, 100 gr. zahar pudra, un pachet zahar vanilinat un galbenus de ou, coaja de la o lamaie, arome.
Se freaca toate pana se obtine crema.
Se unesc doua cate doua rondelele cu crema se apasa usor si apoi se dau marginile prin nuca macinata sau prin nuca de cocos.
Casiana si Alexia
#23
Postat 27 noiembrie 2006 - 14:37
adi69 te admir f mult, esti o gospodina desavarsita, ma uit la pozele tale si imi bucura simturile , cred ca esti si o gazda desavarsita, mai rar...felicitari!
vali eu de mos nicolae m-am gandit sa fac ficatei inveliti in slaninutza afumata la cuptor, cartofiori umpluti,cateva oua umplute cu ficatei, puii la rotisor(un puiut mic de vreo 2 kg), cartofi in coaja condimentati la cuptor, un tort de iaurt(de portocale) cu frisca si cam atat ca mai mult nu are cine sa manance.
asa sa simtim si noi de cate ori avem ocazia ca e sarbatoare, facem viatza mai colorata
#24
Postat 27 noiembrie 2006 - 14:47
Auzi Alina,mie imi ploua in gura deja cand vad ce bunanati faci![grasa]Noi gatim peste pentru ca este dezlegare la peste in ziua aia si mai si impartim la cativa vecini!
"La vita e bella"
poze
marea inghetata
"La vita e bella"
poze
marea inghetata
#25
Postat 27 noiembrie 2006 - 15:17
Adi, tot uitandu-ma la pozele tale (pt. a cata oara??) imi veni o intrebare in minte: de ce nu-ti deschizi o cofetarie? sunt sigura ca ai avea succes.
Felicitari
o zi minunata,
Mari
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
poze
Felicitari
o zi minunata,
Mari
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
poze
#26
Postat 27 noiembrie 2006 - 18:28
Vai ce de bunatati pregatiti fetelor.
La mine e primul Craciun departe de casa.De obicei il faceam in sanul familiei.
Acum insa,vreau sa pregatesc retete traditionale romanesti,ca sa nu duc dorul casei.
O sa fac sarmalute cu siguranta (de Craciun ) friptura de porc,ciorba..am o reteta f buna,ceva aperitive si 2 feluri de prajituri.
De Revelion neaparat peste si fasole [:D]Nu radeti ...E o superstitie cu fasolea boabe
O sa evit carnea de pui de Revelion ..tot din cauza superstitiei
Apropo..de Mos Nicolae nu am nici o idee ce sa gatesc.O cina romantica..ar merge..impreuna cu iubitul
Bun,dar ce fac de mancare? Voi ce pregatiti ?
Never say never !
#27
Postat 28 noiembrie 2006 - 00:54
quote:Cum faci salata marinata de peste? Scrie-mi te rog,reteta....
Originally posted by Gyna
Eu pt Craciun la aperitive:salata marinata de peste cu ceapa . crema de branza si cam atat pt ca nu avem voie maioneza si alte idei de aperitive fara maioneza nu am.Mai fac supa de gaina(de tara) cu taitei, rasol de gaina cu sos de hrean si smantana, friptura de porc,carnati si caltabosi din carne de porc. Iar la desert cozonac si tort din foi de nuca fiarta cu crema de ciocolata si imbracat in frisca.
#28
Postat 28 noiembrie 2006 - 01:57
Mamma mia, Adriana!Da-mi voie sa ma minunez si eu.Dar sa stii ca si mie imi place diversitatea (nu vreau sa am un sg fel si mult, mai bine mai multe feluri in cantitati mai mici fiecare ) si daca nu pregatesc nimic de sarbatori parca nu-s sanatoasa.Chiar 13 feluri de fursecuri n-o sa fac, dar sigur vreo 5-6 si o sa-mi las afara din congelator doar cantitatea necesara a umple 2-3 platori, restul le pun in cutii speciale si le papam in urmatoarele 2 luni, cand avem musafiri, la cate o cafeluta.Congelez prajiturile proaspete si se pastreaza excelent.
Anul asta stiu deocamdata ca vreau sa fac neaparat fursecuri in forma de ingerasi, stelute si braduleti, decupate cu forme mari, o sa pun o panglica rosie si o sa le decorez cu Alma, pe urma o sa le agat pe brad in loc de bomboane. In general o sa fac prajiturele pe care le va putea consuma si Alma, adica nu prea grele:islere cu nuca, fursecuri cu miere si lamaie, bilute de cocos, non plus ultra cu gem de macese, cornulete cu nuca.In plus, o sa incerc o reteta frantuzeasca de Brownie cu spuma de ciocolata si portocale. De Rev cred ca o sa incerc un tort cu crema de capsuni si lichior de oua.La capitolul aperitive, ma gandesc din ce in ce mai mult la retete cu peste si fructe de mare, gen carpaccio de somon afumat cu scoici si sos de sampanie, mousse sau terina de somon. Ma mai tenteaza o terina de vinete cu rosii uscate (pomodori secchi). Din bucatele traditionale romanesti o sa pastrez doar sarmalutele cu varza murata si cozonacul cu nuca, cacao si mirodenii.Vreau pe cat posibil sa evit mancarurile grase.
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
Povestea Almei
Anul asta stiu deocamdata ca vreau sa fac neaparat fursecuri in forma de ingerasi, stelute si braduleti, decupate cu forme mari, o sa pun o panglica rosie si o sa le decorez cu Alma, pe urma o sa le agat pe brad in loc de bomboane. In general o sa fac prajiturele pe care le va putea consuma si Alma, adica nu prea grele:islere cu nuca, fursecuri cu miere si lamaie, bilute de cocos, non plus ultra cu gem de macese, cornulete cu nuca.In plus, o sa incerc o reteta frantuzeasca de Brownie cu spuma de ciocolata si portocale. De Rev cred ca o sa incerc un tort cu crema de capsuni si lichior de oua.La capitolul aperitive, ma gandesc din ce in ce mai mult la retete cu peste si fructe de mare, gen carpaccio de somon afumat cu scoici si sos de sampanie, mousse sau terina de somon. Ma mai tenteaza o terina de vinete cu rosii uscate (pomodori secchi). Din bucatele traditionale romanesti o sa pastrez doar sarmalutele cu varza murata si cozonacul cu nuca, cacao si mirodenii.Vreau pe cat posibil sa evit mancarurile grase.
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
Povestea Almei
#29
Postat 28 noiembrie 2006 - 13:01
Idaira, eu fac salata de peste in felul, urmator: cumpar scrumbie pe care o las o noapte la desarat, dupa care-i scot spinarea si o portionez in bucatele mici, ceapa o tai julien si o oparesc in bait din apa+sare +otet+mirodenii, foi dafin,piper boabe, ienibahar. Las ceapa la scurs si la racit dupa care o amestec cu pestele+ulei(eu pun de masline)+masline, mai gust si potrivesc de sare si otet, mie-mi place acrisoara.O pun in borcane la frigider si o consum dupa vreo doua zile.Cantitatile le masor din ochi, la 3 pesti cam 5 cepe.
#30
Postat 28 noiembrie 2006 - 13:27
[asia]multumesc!