Sari la conținut

Sari la conținut


* * * - - 5 voturi

Reteta testata de COZONAC PUFOS


101 raspunsuri la acest subiect

#11
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.114 mesaje

Postat 28 noiembrie 2006 - 15:46

vai de mine ma scuzati, pierdusem din ochi subiectul asta...nu stiam ca-s asa multe intrebari! deci mii de scuze inca o data si sa trecem la treaba: Nastea23: nu se sparg sub nici o forma formele de Jena. foloseste-le cu incredere. eu m-am saturat sa facut cozonaci in forme traditionale si ii fac doar asa, rotunzi, sau mini portii, in formele mici de jena, cat se mananca o data. Catutza: sigur ca la loc ferit de curent....modific si in reteta! eu tin orice aluat cu drojdie cum am invatat de pe culinar, la dospit in cuptorul stins, doar cu lumina aprinsa inauntru. sau incalzit la 30 de grade, stins si pus apoi aluatul inauntru la crescut. asa poti sta si cu geamul deschis la bucatarie! eu ii framantla robot maxim 10 minute...hai 12 cu tot cu amestecat de vreo doua ori. e joaca de copil. mie imi iese un cozonac mare sau cati ai vazut in pozele alea. de Craciun fac cam 3 ture, ca duc si cadou, in vizite, etc. Adema: umplutura cea mai folosita este cacao frecata cu unt si nuci presarate deasupra, plus stafie imbatate in rom. sau rahat si stafide. Nana: umplutura cu branza....ca la pasca? cred ca poti freca ceva branza dulce cu zahar, eventual un galbenus si stafide in rom...si gata! mare grija sa nu fie prea curgatoare si nici prea multa, ca sa creasca frumos cozonacul. spor la treaba tuturor, sa vad ceva poze in curand! Roxana

#12
Alynutza

Alynutza

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.099 mesaje

Postat 28 noiembrie 2006 - 18:32

Roxana am si eu o intrebare, arata super cozonacii si poate ma decid sa incerc si eu anul asta de Craciun: ce fel de drojdie uscata folosesti? Eu folosesc de obicei numai drojdie obisnuita asa ca nu stiu cea uscata care e mai ok. La framantatul in robot o adaugi asa uscata, fara sa o dizolvi in nimic? Mersi mult.
Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.
Recently become Mrs. Perfect


#13
strumfi2004

strumfi2004

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 660 mesaje

Postat 28 noiembrie 2006 - 19:03

Indraznesc sa pun si eu reteta mea de cozonac pufos, cu procedura foarte simpla de executare, asa mi se pare mie, desi trebuie framantat:

Cozonac pufos

Pentru 1 kg faina:
½ litru lapte, 6 oua – galbenusurile (albusurile se folosesc la umputura: batute spuma cu zahar, amestecate cu cacao si nuci macinate si stafide inmuiate in rom), 50 g drojdie, 300 g zahar, 1 lingurita sare, 200 g ulei, arome (coaja de lamaie+portocala, rom)

Maiaua: laptele se fierbe. Se adauga dupa clocot 2 linguri faina in ploaie, amestecand repede cu telul si se opreste, se da la rece. Dupa ce s-a racit se pune drojdia frecata cu zahar, 2 linguri ulei si 1 ou intreg din cele 6. Se freaca bine si se lasa la cald.
Separat se freaca galbenusurile cu zaharul pudra, sarea si aromele. Cand s-a umflat maiaua, se amesteca bine cu galbenusurile si apoi cu faina toata (eu o cern de vreo 3 ori inainte). Se framanta si se pune treptat uleiul, se loveste de lighean (cam de 100 ori [:D]) si se lasa la dospit 1 ora + 1 ora in tavi.
se umplu cu amestecul de nuca si cacao cate 2 sau 3 ruloauri si se rasucesc/impletesc. inainte de a-i baga la cuptor (eu ii coc la foc mic) ii ung cu galbenus de ou si ii presar cu zahar tos. ies aurii. [pofta]
cozonacul de Paste


Gratiela, mamica strumfilor [hippi] Mariuca si [copil] Stefanut

#14
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.114 mesaje

Postat 29 noiembrie 2006 - 11:20

Alynutza folsoesc drojdie uscata de la dr. oetker, nu am vazut alta sincera sa fiu. am folosit si drojdie proaspata fara probleme. drojdia uscata o pun dupa chef, direct in faina cand ma grabesc sau o las sa se umfle nitel inainte cu 10 minute in 3 linguri de apa calda si o lingurita de miere. mmmmm cat de bine arata cozonacul ala Gratiela! e umplut cu nuca? Roxana

#15
Alynutza

Alynutza

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.099 mesaje

Postat 29 noiembrie 2006 - 11:35

Roxana, mare multumita de raspuns. [flo] Gratiela, reteta ta se poate framanta si la robot?
Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.
Recently become Mrs. Perfect


#16
strumfi2004

strumfi2004

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 660 mesaje

Postat 29 noiembrie 2006 - 14:52

Roxana, da, e umplut cu nuca si stafide. cam asta e umplutura noastra preferata. Multumesc de aprecieri, ai tai arata grozav! am retinut ideea cu vasele de jena.

Alynutza, nu stiu ce sa-ti spun, nu am incercat niciodata, eu am norocul sa mi-l framante sotul [il], ii place.

Gratiela, mamica strumfilor [hippi] Mariuca si [copil] Stefanut

#17
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.114 mesaje

Postat 29 noiembrie 2006 - 15:03

Alynutza as indrazni sa iti zic eu ca orice aluat se poate framanta la robot. numai sa respecti ordinea data de reteta in cazul Gratielei(in cazul meu - nici una [:D]) Roxana

#18
Alynutza

Alynutza

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.099 mesaje

Postat 29 noiembrie 2006 - 18:36

Multumesc frumos fetelor, poate anul asta 'indraznesc' si eu la cozonaci.
Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.
Recently become Mrs. Perfect


#19
sperante

sperante
  • Membri
  • 0 mesaje

Postat 13 decembrie 2006 - 18:20

buna reteta , buna poza , m-am pus pe treaba sa o scriu si apoi sa o pun in practica , cica sa pun galbenusurile[mariaj], eu le pun , nu zic nu , dar de la care oua? si cate? va multumesc

#20
koalitza

koalitza

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 40 mesaje

Postat 13 decembrie 2006 - 21:54

Roxana, am vazut in poze ca ai un Philips Essence exact ca al meu si ma intrebam, la el framanti cozonacul? Daca da, poti sa imi detaliezi simie cum procedezi cu ingredientele, ordinea, timp de framantare, etc. Merci mult si pofta buna la cozonaci! Koalitza




Ultimele Intrebari

  • mariaanamimac@gmail.com
    - Astăzi, 09:17

  • Elevit 3 - panica

    Cristinacricri
    - Astăzi, 08:27

  • Data nasterii

    Iudita Naomi
    - Astăzi, 07:55

  • Despre uter - panica

    Andleya
    - Astăzi, 06:15

  • Nastere - panica

    Ale1299
    - Ieri, 19:20

Grupuri

  • Mamici de Septembrie 2020

    Anda08
    - dec 05 2019 12:48

  • Mamici August 2020 (Pepenasi de August)

    Anda08
    - nov 06 2019 10:11

  • Mamici de Iulie 2020 (Trandafirasi de Iulie)

    Anda08
    - nov 06 2019 09:34

  • Alina

    stivis1
    - sep 22 2019 21:00

  • Mamici de Mai 2020

    Anda08
    - sep 13 2019 14:16

Bloguri

  • Ultimele cumpărături

    Paulinne
    - Astăzi, 01:36

  • Repaos complet

    elena39
    - Ieri, 23:25

  • Travaliul 2

    Rusuana89
    - Ieri, 23:23

  • Risc de avort si o sapatamana de cosmar

    elena39
    - Ieri, 23:20

  • 8 saptamani perfecte

    elena39
    - Ieri, 23:07

Retete

  • Tarta de prune si miere

    Anda08
    - aug 20 2019 12:37

  • Salata de capsuni

    Anda08
    - iul 03 2019 12:02

  • Clatite sau pancakes cu nuca de cocos si fructe

    Anda08
    - mar 29 2019 12:13

  • Salata de bulgur cu creveti si conopida

    Anda08
    - ian 23 2019 11:29

  • Galette cu fructe de toamna

    Anda08
    - nov 06 2018 14:38