Sari la conținut

Sari la conținut


* * * - - 5 voturi

Reteta testata de COZONAC PUFOS


101 raspunsuri la acest subiect

#11
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 28 noiembrie 2006 - 15:46

vai de mine ma scuzati, pierdusem din ochi subiectul asta...nu stiam ca-s asa multe intrebari! deci mii de scuze inca o data si sa trecem la treaba: Nastea23: nu se sparg sub nici o forma formele de Jena. foloseste-le cu incredere. eu m-am saturat sa facut cozonaci in forme traditionale si ii fac doar asa, rotunzi, sau mini portii, in formele mici de jena, cat se mananca o data. Catutza: sigur ca la loc ferit de curent....modific si in reteta! eu tin orice aluat cu drojdie cum am invatat de pe culinar, la dospit in cuptorul stins, doar cu lumina aprinsa inauntru. sau incalzit la 30 de grade, stins si pus apoi aluatul inauntru la crescut. asa poti sta si cu geamul deschis la bucatarie! eu ii framantla robot maxim 10 minute...hai 12 cu tot cu amestecat de vreo doua ori. e joaca de copil. mie imi iese un cozonac mare sau cati ai vazut in pozele alea. de Craciun fac cam 3 ture, ca duc si cadou, in vizite, etc. Adema: umplutura cea mai folosita este cacao frecata cu unt si nuci presarate deasupra, plus stafie imbatate in rom. sau rahat si stafide. Nana: umplutura cu branza....ca la pasca? cred ca poti freca ceva branza dulce cu zahar, eventual un galbenus si stafide in rom...si gata! mare grija sa nu fie prea curgatoare si nici prea multa, ca sa creasca frumos cozonacul. spor la treaba tuturor, sa vad ceva poze in curand! Roxana

#12
Alynutza

Alynutza

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.099 mesaje

Postat 28 noiembrie 2006 - 18:32

Roxana am si eu o intrebare, arata super cozonacii si poate ma decid sa incerc si eu anul asta de Craciun: ce fel de drojdie uscata folosesti? Eu folosesc de obicei numai drojdie obisnuita asa ca nu stiu cea uscata care e mai ok. La framantatul in robot o adaugi asa uscata, fara sa o dizolvi in nimic? Mersi mult.
Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.
Recently become Mrs. Perfect


#13
strumfi2004

strumfi2004

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 660 mesaje

Postat 28 noiembrie 2006 - 19:03

Indraznesc sa pun si eu reteta mea de cozonac pufos, cu procedura foarte simpla de executare, asa mi se pare mie, desi trebuie framantat:

Cozonac pufos

Pentru 1 kg faina:
½ litru lapte, 6 oua – galbenusurile (albusurile se folosesc la umputura: batute spuma cu zahar, amestecate cu cacao si nuci macinate si stafide inmuiate in rom), 50 g drojdie, 300 g zahar, 1 lingurita sare, 200 g ulei, arome (coaja de lamaie+portocala, rom)

Maiaua: laptele se fierbe. Se adauga dupa clocot 2 linguri faina in ploaie, amestecand repede cu telul si se opreste, se da la rece. Dupa ce s-a racit se pune drojdia frecata cu zahar, 2 linguri ulei si 1 ou intreg din cele 6. Se freaca bine si se lasa la cald.
Separat se freaca galbenusurile cu zaharul pudra, sarea si aromele. Cand s-a umflat maiaua, se amesteca bine cu galbenusurile si apoi cu faina toata (eu o cern de vreo 3 ori inainte). Se framanta si se pune treptat uleiul, se loveste de lighean (cam de 100 ori [:D]) si se lasa la dospit 1 ora + 1 ora in tavi.
se umplu cu amestecul de nuca si cacao cate 2 sau 3 ruloauri si se rasucesc/impletesc. inainte de a-i baga la cuptor (eu ii coc la foc mic) ii ung cu galbenus de ou si ii presar cu zahar tos. ies aurii. [pofta]
cozonacul de Paste


Gratiela, mamica strumfilor [hippi] Mariuca si [copil] Stefanut

#14
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 29 noiembrie 2006 - 11:20

Alynutza folsoesc drojdie uscata de la dr. oetker, nu am vazut alta sincera sa fiu. am folosit si drojdie proaspata fara probleme. drojdia uscata o pun dupa chef, direct in faina cand ma grabesc sau o las sa se umfle nitel inainte cu 10 minute in 3 linguri de apa calda si o lingurita de miere. mmmmm cat de bine arata cozonacul ala Gratiela! e umplut cu nuca? Roxana

#15
Alynutza

Alynutza

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.099 mesaje

Postat 29 noiembrie 2006 - 11:35

Roxana, mare multumita de raspuns. [flo] Gratiela, reteta ta se poate framanta si la robot?
Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.
Recently become Mrs. Perfect


#16
strumfi2004

strumfi2004

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 660 mesaje

Postat 29 noiembrie 2006 - 14:52

Roxana, da, e umplut cu nuca si stafide. cam asta e umplutura noastra preferata. Multumesc de aprecieri, ai tai arata grozav! am retinut ideea cu vasele de jena.

Alynutza, nu stiu ce sa-ti spun, nu am incercat niciodata, eu am norocul sa mi-l framante sotul [il], ii place.

Gratiela, mamica strumfilor [hippi] Mariuca si [copil] Stefanut

#17
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 29 noiembrie 2006 - 15:03

Alynutza as indrazni sa iti zic eu ca orice aluat se poate framanta la robot. numai sa respecti ordinea data de reteta in cazul Gratielei(in cazul meu - nici una [:D]) Roxana

#18
Alynutza

Alynutza

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.099 mesaje

Postat 29 noiembrie 2006 - 18:36

Multumesc frumos fetelor, poate anul asta 'indraznesc' si eu la cozonaci.
Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.
Recently become Mrs. Perfect


#19
sperante

sperante
  • Membri
  • 0 mesaje

Postat 13 decembrie 2006 - 18:20

buna reteta , buna poza , m-am pus pe treaba sa o scriu si apoi sa o pun in practica , cica sa pun galbenusurile[mariaj], eu le pun , nu zic nu , dar de la care oua? si cate? va multumesc

#20
koalitza

koalitza

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 40 mesaje

Postat 13 decembrie 2006 - 21:54

Roxana, am vazut in poze ca ai un Philips Essence exact ca al meu si ma intrebam, la el framanti cozonacul? Daca da, poti sa imi detaliezi simie cum procedezi cu ingredientele, ordinea, timp de framantare, etc. Merci mult si pofta buna la cozonaci! Koalitza


Intrebari Panica

  • Nu se vede nimic la ecografia vaginală

    Julea
    - Astăzi, 12:16

  • Pierd lichid?

    Anky08
    - Astăzi, 11:27

  • Necesare pentru maternitate

    cozariucmaria27
    - Astăzi, 10:25

  • CMV

    Stelys
    - Ieri, 23:07

  • Sarcina de 40 de saptamani

    Ana Matei 1
    - Ieri, 18:03

Grupuri

  • Mamici din Vâlcea

    ela_vl1
    - iul 04 2017 18:24

  • Mamici pentru mamici

    icailoaie
    - apr 17 2014 09:07

  • Mămici,burtici departe de casă...

    Andreana
    - dec 04 2013 15:58

  • Parinti inteligenti, parinti fericiti !!!!

    mada27
    - nov 30 2013 23:00

  • Mamici, Burtici, Tatici din Vrancea

    Anda08
    - iul 11 2013 16:02

Bloguri

  • Tenoaica Andreea
    - Astăzi, 11:55

  • Numele bebelusului

    catalina.dinga
    - Astăzi, 10:08

  • Totul merge ok

    Bianca_88
    - Astăzi, 10:04

  • Un punct micut si minunat

    ancamaria22
    - Ieri, 23:15

  • Bebe Darius s-a născut

    Anaiuonoi
    - Ieri, 22:09

Retete

  • Pancakes cu cereale Cheerios Ovaz

    GratielaPopa
    - iun 11 2020 22:19

  • briose cu fructe de padure si Nestlé Cheerios

    GINA-MONICA
    - iun 03 2020 08:33

  • Tarta de prune si miere

    Anda08
    - aug 20 2019 12:37

  • Salata de capsuni

    Anda08
    - iul 03 2019 12:02

  • Clatite sau pancakes cu nuca de cocos si fructe

    Anda08
    - mar 29 2019 12:13

Ultimele aprecieri

  • mihaela_sPoza lui %s

    mihaela_s
    ii multumeste lui

    viviana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • rallPoza lui %s

    rall
    ii multumeste lui

    velvet
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • valentinagPoza lui %s

    valentinag
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • mihaela_sPoza lui %s

    mihaela_s
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • MikPoza lui %s

    Mik
    ii multumeste lui

    valentinag
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -