veronica --ai de gand sa ma omori.? la ce am vazut aici imi saliveaza gura ...esti buna gospodina,vb tie ..!!Felicitari!!!
lidiana
PRAJITURI - VERONICA
Deschis de
Hildegard
, oct 22 2006 00:05
287 raspunsuri la acest subiect
#271
Postat 29 martie 2007 - 21:11
#272
Postat 30 martie 2007 - 00:20
Gabi, cum vorbesti asa!Cums ate omor
Sunt doar incepatoare si am de invata multe.
Eu aici am sa pun toate praji care le fac si le foi face....
de-ale gurii[pofta]
Sunt doar incepatoare si am de invata multe.
Eu aici am sa pun toate praji care le fac si le foi face....
de-ale gurii[pofta]
Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 4 luni
#273
Postat 30 martie 2007 - 00:32
esti incepatoare de a omora oameni?[:D]pai cum sa nu ma ucizi cu delicatesele astea si cand mai pui si poze ma dai gata...incerc sa ti iau exemplu,,gata maine ma pun pe prajituri ,incerc sa fac amandina ,kinder sa mi xplici tu cum sa o fac ..merci
lidiana
#274
Postat 01 aprilie 2007 - 17:48
Am facut ieri o prajitura si am numit-o Prajitura florilor.
Prajitura florilor
Blatul este cumparat din comert(se cheama "Pandispan") si este maro, adica sunt mai multe foi maro, din cacao si costa 88 mii lei
Vreau sa va spun ca initial mi-a fost teama ca nu vor fi bune dar garantat va puteti cumpara, ca se inmoaie excelent si au un gust foarte bun.
Crema:
2 plic crema Ole(se poate unul de vanilie si unln de cioco), 2 cutii de smantana milli rosie de 25%grasime, adica 400 g, 400 g cioco de buna calitate(un am pus 2 iepuri Lind) si 400 ml lapte(depinde de cat vreti sa fie crema de groasa).
Cum facem:
Pune intr-un catronel cico la topit bain-marie, apoi in alt castron mai mare rasturnam cele 2 cutii de smantana, punem cele 2 plicuri de creme Ole,turnam un pic de lapte si cu mixerul amesteca, mai turnam lapte si tot asa pana terminam laptele. Vitexa la mixer trebuie sa fie mare. La sfarsit se pun cioclata topita. Ea se poate pune calda, n-are nimic si se baga totul la frigider.La frigider oricum se va intari.
Se pregatesc foile de umplut si incepem umplerea.
Deasupra facem glazura de care vreti voi.
Eu am topit inca 2 iepuri lind, am adaugat 1 lingura unt, lapte dupa ochi, 1 lingura miere, 2 linguri smantana si 3 linguri de lichior de portocale rosii. Am facut ochiometric. Am pus apoi la racit...si calduta am turnat-o pe prajitura si am pus rapid la frigider.
Cand s-a racit am pus un picut de cacao deasupra cu sita.
Ca ornament am facut floricele din martipan si cocos colorat pe margini.
Se mananca a doua zi.
Bafta!
poze:
AICI
AICI
si AICI
"LA MULTI ANI CELOR CARE AZI ISI SERBEAZA ONOMASTICA.
LE DORESC MULTA SANATATE, FERICIRE SI TOT CE ISI DORESC"
de-ale gurii[pofta]
Prajitura florilor
Blatul este cumparat din comert(se cheama "Pandispan") si este maro, adica sunt mai multe foi maro, din cacao si costa 88 mii lei
Vreau sa va spun ca initial mi-a fost teama ca nu vor fi bune dar garantat va puteti cumpara, ca se inmoaie excelent si au un gust foarte bun.
Crema:
2 plic crema Ole(se poate unul de vanilie si unln de cioco), 2 cutii de smantana milli rosie de 25%grasime, adica 400 g, 400 g cioco de buna calitate(un am pus 2 iepuri Lind) si 400 ml lapte(depinde de cat vreti sa fie crema de groasa).
Cum facem:
Pune intr-un catronel cico la topit bain-marie, apoi in alt castron mai mare rasturnam cele 2 cutii de smantana, punem cele 2 plicuri de creme Ole,turnam un pic de lapte si cu mixerul amesteca, mai turnam lapte si tot asa pana terminam laptele. Vitexa la mixer trebuie sa fie mare. La sfarsit se pun cioclata topita. Ea se poate pune calda, n-are nimic si se baga totul la frigider.La frigider oricum se va intari.
Se pregatesc foile de umplut si incepem umplerea.
Deasupra facem glazura de care vreti voi.
Eu am topit inca 2 iepuri lind, am adaugat 1 lingura unt, lapte dupa ochi, 1 lingura miere, 2 linguri smantana si 3 linguri de lichior de portocale rosii. Am facut ochiometric. Am pus apoi la racit...si calduta am turnat-o pe prajitura si am pus rapid la frigider.
Cand s-a racit am pus un picut de cacao deasupra cu sita.
Ca ornament am facut floricele din martipan si cocos colorat pe margini.
Se mananca a doua zi.
Bafta!
poze:
AICI
AICI
si AICI
"LA MULTI ANI CELOR CARE AZI ISI SERBEAZA ONOMASTICA.
LE DORESC MULTA SANATATE, FERICIRE SI TOT CE ISI DORESC"
de-ale gurii[pofta]
Veronica, mama lui[blue] Stefan Peter 1 an si 4 luni
#275
Postat 04 aprilie 2007 - 19:55
Aseara si azi...ca s-au cam papat, am mesterit cornulete cu nuca. Doamne ce bune si fragede sunt! Incercati si voi! Sunt asa d eusor de facut. Reteta o am de pe culinar.
Le-am pus in cutie inchisa. O sa le fac si poza daca vreti.
CORNULETE CU NUCA
- 250 g margarina rama sau unirea sau ce aveti
- 150 gr. nuci macinate
- 1 ou intreg
- 4 linguri zahar pudra
- 400 G faina(vedeti dupa ochi)
Se amesteca margarina cu zaharul.
Se adauga oul, nucile si faina.
Se ruleaza baghetutze mici si se taie si se poate da forma de semicerc.
Se introduc la cuptor la foc iute 15-20 minute. Cind sunt coapte, se pudreaza cu zahar pudra vaniliat.
pofta buna!
de-ale gurii[pofta]
Le-am pus in cutie inchisa. O sa le fac si poza daca vreti.
CORNULETE CU NUCA
- 250 g margarina rama sau unirea sau ce aveti
- 150 gr. nuci macinate
- 1 ou intreg
- 4 linguri zahar pudra
- 400 G faina(vedeti dupa ochi)
Se amesteca margarina cu zaharul.
Se adauga oul, nucile si faina.
Se ruleaza baghetutze mici si se taie si se poate da forma de semicerc.
Se introduc la cuptor la foc iute 15-20 minute. Cind sunt coapte, se pudreaza cu zahar pudra vaniliat.
pofta buna!
de-ale gurii[pofta]
Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 4 luni
#276
Postat 05 aprilie 2007 - 11:31
AM O INTREBARE :are cineva reteta de ptajitura Snickers? da cu nuca prajita...
SOSO
#277
Postat 10 aprilie 2007 - 21:11
pai o faci cu nuca prajita in prealabil....prajesti nuca si gata.
de-ale gurii[pofta]
de-ale gurii[pofta]
Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 5 luni
#278
Postat 13 aprilie 2007 - 02:35
Draga Veronica,esti minunata.
Am notat si eu majoritatea retetelor tare si dupa cum arata in foto cred ca sunt super bune.Am sa le incerc si eu.
Am vazut fotografia tortului cu visine si arata foate bine dar nu gasesc reteta.Te rog sa mi-o scri si mie.Merci.
#279
Postat 13 aprilie 2007 - 13:55
Simonaros, uite aici link cu ce cauti tu:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=86525&whichpage=1&SearchTerms=PRAJITURI,SI,TORTURI,CU
de-ale gurii[pofta]
de-ale gurii[pofta]
Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 5 luni
#280
Postat 13 aprilie 2007 - 14:21
De pasti am facut urmatoarele dulciuri:
Prajitura cu foi si crema alba:aici
Sectiune:aici
Prajitura Rozaici
sectiune aveti mai sus.
Cornulete cu nuca
Napolitan cu umplutura din biscuitit: poza la amandoua aici
Tort diplomat cu capsuni:aici
sectiune n-am ca am uitat sa fac
am sa pun retetele pe rand cand am timp mai mult
de-ale gurii[pofta]
Prajitura cu foi si crema alba:aici
Sectiune:aici
Prajitura Rozaici
sectiune aveti mai sus.
Cornulete cu nuca
Napolitan cu umplutura din biscuitit: poza la amandoua aici
Tort diplomat cu capsuni:aici
sectiune n-am ca am uitat sa fac
am sa pun retetele pe rand cand am timp mai mult
de-ale gurii[pofta]