Mii de -uri pt. reteta. Ma bucur ca te-ai hotarat sa ne mai scrii.
La reteta de fursecuri as putea inlocui untul cu margarina?
Cristina & Elise-Stefania
PRAJITURI - VERONICA
Deschis de
Hildegard
, oct 22 2006 00:05
287 raspunsuri la acest subiect
#251
Postat 12 ianuarie 2007 - 13:15
#252
Postat 12 ianuarie 2007 - 13:46
Cristina, poti inlocui untul cu margarina.
de-ale gurii[pofta]
de-ale gurii[pofta]
Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 2 luni
#253
Postat 14 ianuarie 2007 - 14:12
Fetelor ajutati-ma si pe mine cu o reteta" NEGRESA" ...din cate mi-aduc aminte oua, unt, cacao , da cat se facea la inceput o crema cacao+unt+apa care se punea peste si inauntr-u...
Ali
#254
Postat 14 ianuarie 2007 - 17:31
Ali, poti sa facisi fara crema....si numai glazura deasupra
uite aici:
aici sau aicisau aici
de-ale gurii[pofta]
uite aici:
aici sau aicisau aici
de-ale gurii[pofta]
Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 2 luni
#255
Postat 16 ianuarie 2007 - 14:58
veronica , am ajuns sa fac fursecurile despre care te-am intrebat inainte de sarbatori.[pofta][pofta][pofta]. le-am ornat cu ciocolata topita...ce sa-ti spun...un deliciu...sotul nu s-a mai putut opri din mancat. eu am mancat mai putin, ca vreau sa mai slabesc
iti multumesc pt reteta
#256
Postat 17 ianuarie 2007 - 18:29
didi, ma bucur ca ti-au iesit fursecurile
de-ale gurii[pofta]
de-ale gurii[pofta]
Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 2 luni
#257
Postat 20 ianuarie 2007 - 18:34
Merci mult si a ta e super, da cealalta e exact cea pe care o faceam eu ...in tinereti.
fetele dulcinee si harnicute.
Ali
#258
Postat 20 ianuarie 2007 - 19:22
Prajitura bavareza
Avem nevoie de:
300 gr piscoturi de sampanie, 3 linguri de cacao, 200 ml lapte, 4 oua, 200 g zahar, 20 gr gelatina,esenta de rom, 200 g frisca.
Intr-un vas se amesteca ouale, laptele, zaharul, cele 3 linguri de cacao si se fierbe prin metoda bain-marie, la foc mic pana se ingroasa. In compozitia calda se amesteca cele 20 g gelatina care a fost muiata in prealebil in apa calduta 10 minute.
Se bate frisca si se adauga peste cream racita.
Intr-un vas de tort cu fund detasabil, sau vas Yena ( forma dreptunghiulara) se pune un strat de piscoturi, apoi crema, iar piscoturi, iar crema.
Se glazureaza cu glazura de cacao, fie cumparata, fie facuta din zahar,unt cat o nuca, cacao, putina frisca lichida, fierte putin.
imediat pun si poza
de-ale gurii[pofta]
Avem nevoie de:
300 gr piscoturi de sampanie, 3 linguri de cacao, 200 ml lapte, 4 oua, 200 g zahar, 20 gr gelatina,esenta de rom, 200 g frisca.
Intr-un vas se amesteca ouale, laptele, zaharul, cele 3 linguri de cacao si se fierbe prin metoda bain-marie, la foc mic pana se ingroasa. In compozitia calda se amesteca cele 20 g gelatina care a fost muiata in prealebil in apa calduta 10 minute.
Se bate frisca si se adauga peste cream racita.
Intr-un vas de tort cu fund detasabil, sau vas Yena ( forma dreptunghiulara) se pune un strat de piscoturi, apoi crema, iar piscoturi, iar crema.
Se glazureaza cu glazura de cacao, fie cumparata, fie facuta din zahar,unt cat o nuca, cacao, putina frisca lichida, fierte putin.
imediat pun si poza
de-ale gurii[pofta]
Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 2 luni
#259
Postat 20 ianuarie 2007 - 19:25
Prajitura bavareza
Avem nevoie de:
300 gr piscoturi de sampanie, 3 linguri de cacao, 200 ml lapte, 4 oua, 200 g zahar, 20 gr gelatina,esenta de rom, 200 g frisca.
Intr-un vas se amesteca ouale, laptele, zaharul, cele 3 linguri de cacao si se fierbe prin metoda bain-marie, la foc mic pana se ingroasa. In compozitia calda se amesteca cele 20 g gelatina care a fost muiata in prealebil in apa calduta 10 minute.
Se bate frisca si se adauga peste cream racita.
Intr-un vas de tort cu fund detasabil, sau vas Yena ( forma dreptunghiulara) se pune un strat de piscoturi, apoi crema, iar piscoturi, iar crema.
Se glazureaza cu glazura de cacao, fie cumparata, fie facuta din zahar,unt cat o nuca, cacao, putina frisca lichida, fierte putin.
poza aici
modificari:
-eu am pus 5 oua si n-am pus rom
-am mai pus un rand de piscoturi ca am avut 400 g peste care am picurat glazura de cacao fierbinte apoi am pus frisca batuta si strat de glazura
-am pus si cioco cu alune si cacao in oua
-praji sa steie de seara pana dimineata in frigider
-am facut in forma rotunda de tort cu inel detasabil
de-ale gurii[pofta]
Avem nevoie de:
300 gr piscoturi de sampanie, 3 linguri de cacao, 200 ml lapte, 4 oua, 200 g zahar, 20 gr gelatina,esenta de rom, 200 g frisca.
Intr-un vas se amesteca ouale, laptele, zaharul, cele 3 linguri de cacao si se fierbe prin metoda bain-marie, la foc mic pana se ingroasa. In compozitia calda se amesteca cele 20 g gelatina care a fost muiata in prealebil in apa calduta 10 minute.
Se bate frisca si se adauga peste cream racita.
Intr-un vas de tort cu fund detasabil, sau vas Yena ( forma dreptunghiulara) se pune un strat de piscoturi, apoi crema, iar piscoturi, iar crema.
Se glazureaza cu glazura de cacao, fie cumparata, fie facuta din zahar,unt cat o nuca, cacao, putina frisca lichida, fierte putin.
poza aici
modificari:
-eu am pus 5 oua si n-am pus rom
-am mai pus un rand de piscoturi ca am avut 400 g peste care am picurat glazura de cacao fierbinte apoi am pus frisca batuta si strat de glazura
-am pus si cioco cu alune si cacao in oua
-praji sa steie de seara pana dimineata in frigider
-am facut in forma rotunda de tort cu inel detasabil
de-ale gurii[pofta]
Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 2 luni
#260
Postat 25 ianuarie 2007 - 11:49
Prajitura cu visine -luata de pe culinar
12 linguri cu zahar
2 pliculete zahar vanilat
4 oua
9 linguri ulei (floarea soarelui)
10 linguri lapte (caldut)
15 linguri cu varf de faina
1 pliculet praf copt
-aprox 700-800 gr visine fara samburi (se poate pune ananas sau caise)
- se freaca ouale cu zaharul + zaharul vanilat, se adauga treptat uleiul, apoi cate o lingura de lapte, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
- se toarna compozitia in tava unsa cu margarina (sau ulei) si tapetata cu faina, apoi se aseaza visinele(se poate pune si nuca tataia marunt). Prajitura se introduce la cuptor, la 175 de grade, sau daca nu e cuptor electric, o bagati in cuptorul incins la focul cel mai mic.
Se coace cam cam 35-40 de min.
Se pudreaza cu zahar.
Nota:
-eu am facut portie dubla ca am copt in tava mare.
-visinele le-am pus dupa ochi, un borcan(nu le-am scurs)
-de abia astept sa fac cu ananas
-am pus hartie cerata sub ea in tava
poza aici
de-ale gurii[pofta]
12 linguri cu zahar
2 pliculete zahar vanilat
4 oua
9 linguri ulei (floarea soarelui)
10 linguri lapte (caldut)
15 linguri cu varf de faina
1 pliculet praf copt
-aprox 700-800 gr visine fara samburi (se poate pune ananas sau caise)
- se freaca ouale cu zaharul + zaharul vanilat, se adauga treptat uleiul, apoi cate o lingura de lapte, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
- se toarna compozitia in tava unsa cu margarina (sau ulei) si tapetata cu faina, apoi se aseaza visinele(se poate pune si nuca tataia marunt). Prajitura se introduce la cuptor, la 175 de grade, sau daca nu e cuptor electric, o bagati in cuptorul incins la focul cel mai mic.
Se coace cam cam 35-40 de min.
Se pudreaza cu zahar.
Nota:
-eu am facut portie dubla ca am copt in tava mare.
-visinele le-am pus dupa ochi, un borcan(nu le-am scurs)
-de abia astept sa fac cu ananas
-am pus hartie cerata sub ea in tava
poza aici
de-ale gurii[pofta]