Nu stiu dac au fost postate sau nu dar eu le scriu.
Cine vrea le face, cine are nevoie de ajutor sau nelamurire ma intreab, cu drag va raspund.
Imi place sa fac prajituri si sa gatesc in general.
PRAJITURA FANTA
Blatul:
- 7 oua
-100 ml.ulei
-7 linguri de zahar
-6 linguri de faina
-2 linguri de cacao
-1 praf de copt stins
Se freaca galbenusurile cu uleiul care se adauga treptat ca la maioneza, se adauga cacao, praf de copt. Cele 7 albusuri se bat spuma cu 7 linguri de zahar. Se amesteca toate, iar la sfarsit se adauga 6 linguri de faina. Se pune in tava unsa si tapetata.
Crema1:
1/2 kg branza dulce de vaca se freaca foarte bine cu 200gr. margarina(Rama), zahar dupa gust. Cand e gata se pune coaja razuita de la o lamaie.
Peste blatul racit se pune crema de mai sus.
Crema2:
-1/2 litru suc Fanta de portocale se pune la fiert cu 2 budinci de vanilie si 3 linguri de zahar(se face exact ca o budinca). Cand e gata se ia de pe foc si asa fierbinte se pune peste crema1 de branza.
Pofta buna!!!
Prajitura Rafinata
Blatul (luat de la Natalia,Brownies dar cantitati dublate):
200 g ciocolata amaruie de calitate, rupta in bucatele
170 g unt, taiat bucatele
2 lingurita ness, dizolvat in 1 lingura apa fierbinte
1 cana pah. zahar
2 fiola de esenta de rom
4 oua
1 pah. faina
un virf de cutit de sare
1 pah. de miez de nuca
Cum proceadm cu blatul:
Se infierbinta cuptorul la 180 grade C, se unge cu unt si se tapeteaza cu faina sau hartie de copt o tava de 25cm x 30cm.
Se topeste la foc mic ciocolata, untul,nesul dizolvat pina cind compozitia devine omogena. Se lasa pina se face calduta, apoi se incorporeaza zaharul si romul. Se adauga pe rind ouale. Se bate bine compozitia cu telul, pina devine lucioasa. Se cerne in ea faina si sarea, se amesteca si se adauga miezul de nuca.
Aluatul se intinde cu lingura in forma si se coace cam 25 min. Se poate verifica cu o scobitoare: daca se lipesc farimituri de ea, este gata. Se scoate din cuptor si se raceste complet.
Crema:
4 oua intregi cu 200 g zahar si 150 ml lapte se freaca pe abur bain-maire pana se ingroasa. Se pune apoi 3-4 linguri cacao dupa preferinte.
Se lasa la racit.
Se freaca un pachet de unt Milli cu 80% grasime si se adauga treptat lingura cu lingura din compozitia de crema fiarta si racita pana se omogenizeaza bine. Eu am facut cu mixerul Zepter.
Se bate 500 g frisca Hopla cu 1 pachetel intaritor frisca si se orneaza cu spritul dupa preferinte. Deasupra se pudreaza cacao sa fie mai rafinat.
poza aici
Prajitura Veronica
Blat:
8 oua
8 linguri de zahar
6 linguri faina
1 praf de copt
Blat:
Separi albusurile de galbenusuri cu atentie sa nu le spargi(galbenusurile).Bati spuma albusurile,adaugi zaharul si bati pana se dizolva.Adaugi galbenusurile amestecate putin ,cerni faina cu praful de copt si amesteci trecand telul de jos in sus,sa nu se lase albusurile.Pui compozitia intr-o tava cu hartie de copt pe fund,nivelezi frumos si bagi la cuptor la foc mediu.
Crema:
1 cutie finetti(sau nutella)400 gr
1/2 pachet margarina Rama pentru prajituri.
Se freaca amandoua si apoi se pune la frigider.
Faci a doua compozitie:
Eu am facut dupa ochi 250 ml lapte, zahar dupa gust 150g, si faina. Toata compozitia se face pe foc la bain maire. Apoi pui faina incet sa nu se faca cocoloase.(Ei si daca se fac cococloase ele se sparg cu blenderul) Apoi se lasa la racit.
Se amesteca cele doua creme Cum?
-se pune tot cate o ligura de sos alb in crema cu nutela si se amesteca cu mixer-ul.....pana se termina compozitia de sos alb.
Iese o crema spumoasa, maro deschis care, e super buna.
Se taie blatul rece in doua si se umple.Se va lasa un pic de crema si pentru imbracat.
Peste se pune o cutie de frisca Hopla mijlocie.
Se presara apoi nuca macinata.
"Televizor"-reteta de la mama (dar o are si Gratiela)
Foaia maro:
125 g unt/margarina pt prajituri
5 linguri zahar
1 ou
1 lingura cacao
12 linguri cu varf cu faina
1/2 pachet praf copt
esente
Se amesteca toate acestea si se coc 2 foi pe dosul tavii.
Foaia alba - pandispan
5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri faina
Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga pe rand faina si apoi galbenusurile. se coace.
Crema
1/2 litru lapte
9 linguri zahar
3 linguri faina
1 pachet unt
2 lamai - coaja si sucul
Laptele cu faina si zaharul se pun pe foc mic. cand s-a ingrosat se ia de pe foc, se mai lasa putin la racit si se freaca untul bine, apoi se adauga lamaia.
se aseaza in ordinea urmatoare:
foaia maro
1/2 borcan gem (piersici, caise)
1/2 din crema
foaia de pandispan
restul de gem
restul de crema
foaia maro
TIRAMISU I
Ingrediente:
- 500g de piscoturi intregi
- 6 lingurite de cafea ness granule
- 1 cana de apa calduta
- 1/2 cana de lichior de cafea sau esenta de rom
- 4 oua, separate
- 2x250g branza crema Philadelphia
- 1/2 cana de smantana cremoasa, putin sarata (poate fi de casa) sau frisca nebatuta
- 1/2 cana de zahar pudra
Metoda:
1. Intr-o farfurie adanca se combina cafeaua, apa si lichiorul.
2. Intr-un bol se bat ouale cu mixerul, pana se intaresc. Separat, se bate crema Philadelphia vreo 2 minute sau pana e moale si cremoasa. Se adauga galbenusurile, smantana si zaharul si se continua amestecarea pana se incorporeaza. Se toarna albusurile usor prin crema obtinuta.
3. Se inmoaie usor, pe rand, jumatate din piscoturi, unul o data, pe ambele parti in mixtura de cafea si se pun intr-o tava de 25x30 cm. (Piscoturile sa se imbibe cu cafea pe ambele parti, insa sa nu se inmoaie si sa se rupa.) (Daca vi se termina mixtura de cafea, mai faceti inca o tura, in functie de cate piscoturi mai aveti de inmuiat.) Se intinde peste ele jumatate din crema de branza. Se repeta cu piscoturile ramase terminand cu crema de branza. Se obtine asa: 1 strat de piscoturi, un strat de branza, un strat de piscoturi, un strat de branza. Se da la rece (camara sau frigider).
Se serveste pe farfurii de desert. Inainte de a se servi se pudreaza cu cocoa sau ciocolata rasa.
SNIKERS
6 albusuri se bat spuma tare cu 200g zahar, se adauga 100g nuca sau alune macinate(eu am facut doar cu alune de padure), apoi 4 linguri de faina,2 linguri gris si 1 praf de copt. Se pune blatul in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit( 350grade 20 min).
Crema: se caramelizeaza 8 linguri de zahar apoi se adauga 200g unt(margarina), apoi 6 galbenusuri frecate in prealabil cu 5 linguri de zahar si 100g nuca/alune macinate. Dupa ce se pune compozitia peste zaharul caramelizat si margarina se mai firbe 10-15 min la foc mic pana se ingroasa.
Peste blatul racit se toarna crema calduta nu fierbinte de pe foc si se presara nuca macinata.
pozaaici
de-ale gurii[pofta]