Ortansa, am vazut in pozele tale un tort caramel cu banane grozav. nu imi spui si mie, te rog, ce contine? (caramelul e preferatul meu)
Gratiela, mamica strumfilor Mariuca si Stefanut
Deserturile Nataliei (11)
Deschis de
Balbina
, sep 25 2006 01:05
296 raspunsuri la acest subiect
#11
Postat 26 septembrie 2006 - 19:57
#13
Postat 27 septembrie 2006 - 13:21
quote:Gratiela,tortul l-am facut cu ceva timp in urma si nu dupa o reteta anume,mai mult din ochi.din ce mi-amintesc stiu ca am facut o crema caramel clasica(cea cu 8 oua etc), la care am pus mai putin lapte decat scria in reteta ca sa iasa o crema mai consistenta.cand a fost gata am lasat crema sa se raceasca,iar deasupra ei am pus un strat de:biscuiti(digestivi sau petite beurre) pisati,zahar caramel pisat si cateva linguri de unt topit-amestecate bine in prealabil.am dat tortul o ora la frigider,dupa care l-am rasturnat cu grija pe un platou mare.am ornat cu felii de banane si migdale glazurate cu caramel.nu vreau sa-ti povestesc ce mizerie era la mine in bucatarie si cat timp mi-a luat pana l-am gatat:-D.dar tu poti sa simplifici si sa-l faci mai rapid. spor la treaba:-) ps-eu cred ca ma apuc mai tarziu de noaptea venetiana:-)
Originally posted by strumfi2004
Ortansa, am vazut in pozele tale un tort caramel cu banane grozav. nu imi spui si mie, te rog, ce contine? (caramelul e preferatul meu) Gratiela, mamica strumfilor Mariuca si Stefanut
#14
Postat 27 septembrie 2006 - 17:05
Lacri, ti-am admirat creatiile. Esti extraordinara. Iar acea sirena este de vis, absolut de vis.
Poate ne impartasesti cand ai unele dintre retele tale dar si metodele folosite.
Crinuta si Rayan
#15
Postat 27 septembrie 2006 - 20:07
Buna fetelor! Am sa raspund pe rind.In primul rind asta e reteta ornamentelor din lapte praf(trandafiri,frunze,sirena si alte figurine):
Trandafiri
100 ml apa sau lapte
125 g zahar pudra
Se pun la fiert pana se leaga un siropel, apoi se
adauga 5 picaturi de ulei ( sau mai multe sa iasa mai lucioase) si lapte praf cat cuprinde, ca sa-ti iasa un aluat modelabil. Se framinta ,se intinde ,si de fac diverse ornamente.
Cind fac trandafiri tai petalele cu o forma mica rotunda ,iar la margini mai intind putin cu dosul unei linguri de metal.
adi69 , cind am facut sirena eram mereu in criza de timp pentru ca baietelul meu david(1an jumate)se tot invirtea pe linga mine si incerca sa traga totul de pe masa.Poate n-o sa crezi dar am facut-o in aproximativ 30 min.Corpul i l-am facut din compozitia de mai sus,i-am scos picioarele,si de la briu in jos i-am creat un corp de sirena ,apoi am taiat solzii cu ceva rodund,si i-am lipit cu un sirop de zahar.In reteta originala scria ca se lipesc cu albus de ou,dar nu am vrut sa-l folosesc crud,la un tort pt copii.In rest ai nevoie de multa imaginatie.Recunosc ca m-am inspirat mult de pe net, dar intotdeauna mai adugam ceva de la mine ,asa pentru nota de originalitate!
LACRI
DULCIURI
Trandafiri
100 ml apa sau lapte
125 g zahar pudra
Se pun la fiert pana se leaga un siropel, apoi se
adauga 5 picaturi de ulei ( sau mai multe sa iasa mai lucioase) si lapte praf cat cuprinde, ca sa-ti iasa un aluat modelabil. Se framinta ,se intinde ,si de fac diverse ornamente.
Cind fac trandafiri tai petalele cu o forma mica rotunda ,iar la margini mai intind putin cu dosul unei linguri de metal.
adi69 , cind am facut sirena eram mereu in criza de timp pentru ca baietelul meu david(1an jumate)se tot invirtea pe linga mine si incerca sa traga totul de pe masa.Poate n-o sa crezi dar am facut-o in aproximativ 30 min.Corpul i l-am facut din compozitia de mai sus,i-am scos picioarele,si de la briu in jos i-am creat un corp de sirena ,apoi am taiat solzii cu ceva rodund,si i-am lipit cu un sirop de zahar.In reteta originala scria ca se lipesc cu albus de ou,dar nu am vrut sa-l folosesc crud,la un tort pt copii.In rest ai nevoie de multa imaginatie.Recunosc ca m-am inspirat mult de pe net, dar intotdeauna mai adugam ceva de la mine ,asa pentru nota de originalitate!
LACRI
DULCIURI
#16
Postat 27 septembrie 2006 - 20:26
Daca va plac prajiturile "negrese" chiar acum am terminat una dupa o reteta foarte usoara.Se prepara in 5 min,se coace 35 min,pui o glazura de cioco si uite rezultatul
In album am poze si cu negresa in sectiune.
Daca va intereseaza reteta o postez cu placere.
LACRI
DULCIURI
In album am poze si cu negresa in sectiune.
Daca va intereseaza reteta o postez cu placere.
LACRI
DULCIURI
#17
Postat 27 septembrie 2006 - 21:42
Daaaaaaaaaa Lacri, da reteta ca arata super.
Crinuta si Rayan
#18
Postat 28 septembrie 2006 - 10:50
quote:ba mie nu-mi vine sa servesc pe nimeni... decat atata cat sa ma laude corespunzator!. ca altfel, cand il cad pe sotzu' ca rade o juma' de tava la o singura degustare m-apuca o jale... asa ca, cel putin brownies am facut mereu tava dubla...madalinaserban
Originally posted by Balbina
Liliana, totul e sa le faci pe rind, nu toate o data, si sa servesti cit mai multa lume. Si atunci nu te faci cit un balon ------------------Numai bine,NataliaPoze
#19
Postat 28 septembrie 2006 - 11:23
Mama, dar ce bunatati faceti voi aici ... Nu va ingrasati? Ca io daca as manca tot ce am vazut pe la pozele voatre m-as face cat un balon
Liliana
http://pg.photos.yah...reada/my_photos