Tu ai scris de codite, eu m-am gandit la ramurele...., chiar ma intrebam cum ati cantarit-o cu ramurele.....[:o)]
Cristina
Catina-retete
Deschis de
daniella4
, aug 11 2006 12:03
52 raspunsuri la acest subiect
#41
Postat 30 august 2006 - 16:23
#42
Postat 30 august 2006 - 16:30
PROBLEMAAAAA MAREEEE:
Cred ca din cauza ca nu am lasat totul la macerat s-a ridicat pulpa deasupra siropului. Ce fac??? Trebuie sa strecor siropul??
Ioana
#43
Postat 30 august 2006 - 16:59
Eu nu ma pricep la sirop. Am facut o singura data...si am uitat sa pun apa; am fiert sucul de catina si dupa ce s-a racit s-a intarit tare de tot, puteam sa fac caramele din compozitie.
Cristina
#44
Postat 30 august 2006 - 18:59
eu cred ca se leaga pina la urma.....ai rabdare si o sa vezi.....
pt cei care nu au blender si centrifuga,cum pot fi pasate?
intrebare(obsesiva):tine pt iarna siropul?
pot sa le usuc ca pe marar,sau leustean,sau ca pe ardei,pe o coala de hirtie,in balcon? fara sa le mai bag in cuptor?
cind am uscat macese asa,mi-au mucegait!
BRENDA
"COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI"
http://community.web...er/brendamitran
#45
Postat 30 august 2006 - 20:09
Eu asa le-am pus, pe hartie, pe balcon...dar trebuie rasfirate si intoarse destul de des, altfel mucegaiesc.
Nu s-a legat siropul...adica pulpa respectiva , asa ca a trebuit sa-l dau prin sita...si am facut si un borcan de dulceata...asta a ramas din pulpa si e f buna! Am pus o poza. [URL=http://community.webshots.com/photo/2084190830091796096iuGUJM][IMG]
Ce voiam sa adaug e ca, daca vreti sa tina siropul la iarna, trebuie sa-l puneti fierbinte in sticle si apoi sa le inveliti intr-o patura si sa le lasati asa pana se racesc ele...poate dura si 2 zile, depinde de temperatura. Acum s-a racorit, asa ca intr-o zi sunt reci.
Cine da noroc cu un pahar de sirop??
Ioana
Edit: Din 1 1/2 l de suc de catina si aproape 2 kg de zahar mi-au iesit 2 l de sirop si un borcan de 400 de dulceata. Nu ma intrebati din cate kg de catina am obitnut sucul, ca nu le-am cantarit...banuiesc ca 2 kg.
Nu s-a legat siropul...adica pulpa respectiva , asa ca a trebuit sa-l dau prin sita...si am facut si un borcan de dulceata...asta a ramas din pulpa si e f buna! Am pus o poza. [URL=http://community.webshots.com/photo/2084190830091796096iuGUJM][IMG]
Ce voiam sa adaug e ca, daca vreti sa tina siropul la iarna, trebuie sa-l puneti fierbinte in sticle si apoi sa le inveliti intr-o patura si sa le lasati asa pana se racesc ele...poate dura si 2 zile, depinde de temperatura. Acum s-a racorit, asa ca intr-o zi sunt reci.
Cine da noroc cu un pahar de sirop??
Ioana
Edit: Din 1 1/2 l de suc de catina si aproape 2 kg de zahar mi-au iesit 2 l de sirop si un borcan de 400 de dulceata. Nu ma intrebati din cate kg de catina am obitnut sucul, ca nu le-am cantarit...banuiesc ca 2 kg.
#46
Postat 31 august 2006 - 10:38
dap.......cred ca voi opta si eu pt.sirop,sapataman viitoare fac o excursie pina la big berceni si cumpar,apoi ma aventurez sa-l fac.....
BRENDA
Cu dedicatie:
"E o mare nenorocire de a nu avea destul spirit pentru a vorbi ce trebuie si nici destula minte pentru a tacea.Iata principiul impertinentei." (la Bruyere)
http://community.web...er/brendamitran
#47
Postat 01 septembrie 2006 - 01:31
Catina din abundenta se gaseste in piata centrala din Brasov,cea de langa magazinul lor universal.Asta ptr.cei care au drum pe-acolo.
Acum va spun cum ii pregateste sotul meu siropul ptr.iarna copilului:
Intr-un vas de ceramica(sticla) zdrobeste fructele spalate bine cu o lingura de lemn(e munca de sisif,dar ce nu faci ptr.comoara ta!).Compozitia o trece printr-o strecuratoare de plastic fina,iar siropul rezultat il amesteca 2 parti miere,una suc.Il pune in borcane,iar timp de 2 saptamani il omogenizeaza de cate ori poate.Borcanele sunt pastrate la temperatura camerei in cele 2 saptamani,dupa care se tin la frigider.
Se administreaza 4-6 lingurite /zi,in cure de lunga durata.
Bun in anemii,imunizare,boli hepatice,enterita,colita de putrefactie,ateroscleroza,fragilitate vasculara,adjuvant in boli cronice(cancer,leucemie,scleroza in placi),alcoolism si tabagism,adjuvant in boli psihice.
In privinta ceaiului de catina:
In general,extractele in apa obtinute din catina sunt ineficiente,deoarece vitaminele A,E,F se pierd,nefiind hidrosolubile.Apoi prin fierbere se modifica mult structura biochimica complexa a fructului de catina,diminuindu-se si mai mult calitatile sale terapeutice.De-aceea,este bine sa inlocuim acest tip de preparat cu pulberea,sucul sau cu siropul de catina.
Bafta multa si sanatate!
July si Teo
#48
Postat 01 septembrie 2006 - 11:18
Eu am cumparat ieri catina curatata din piata Obor.
Cristina
#49
Postat 20 septembrie 2006 - 16:20
quote:Boabele se pun intregi, fara a fi zdrobite sau mixate?
Originally posted by joker
Macerat de boabe de catina in miere Se culeg boabele de catina de pe crengute, se curata de eventualele frunze si gunoaie si se pun intr-un vas in care se adauga miere de albine, cat sa acopere boabele. Se amesteca in fiecare zi, timp de 1 saptamana in vas, dupa care vasul se poate tine la frigider, pana la consumarea intregii cantitati de preparat. Vasul trebuie sa fie din sticla sau portelan, in nici un caz din metal. De asemenea, se va lua din preparat numai cu lingurita din plastic, sticla sau lemn. Acest preparat este indicat in tratarea anemiei copiilor. Se administreaza cate 1 lingurita de preparat in fiecare dimineata. Joker...mama de ied zapacit http://pg.photos.yah...marin/my_photos
fara drept de semnatura
#50
Postat 28 septembrie 2006 - 14:03
eu pun 3/4 din borcan fructe de catina si 1/4 miere, le las sa macereze cam 10 zile sau varianta 2:fructele+frunzele+coditele pe care sunt fructele le pun la uscat, apoi le dau prin masina de tocat si le dau prin rasnita de cafea. rezulta un praf pe care il iau ca atare sau pun 1 lingurita si torn apa fiarta asupra sau pun o lingurita de praf peste care torn apa plata si las la macerat de seara pana dimineata.
alta varianta:fructele+frunzele+coditele pe care sunt fructele le pun la uscat si apoi fac ceai din ele.
bafta!
ariel
http://community.web...r/alinapaveliuc
http://community.web.../alinapaveliuc1
http://community.web.../alinapaveliuc2
http://community.web...r/alinapevliuc3
http://community.web.../alinapaveliuc4