Buna, fetelor! Ma primiti si pe mine in grup?
Am o reteta de salata de varza care are mare succes atat la sot, cat si la copii, de cate ori o fac.
Se taie varza in bucatele dreptunghiulare de 3-4cm lungime si 1cm latime, partea din mijloc, care este mai tare, se taie cat se poate de subtire, la aceeasi lungime.
Se freaca cu sare si se lasa cam 15 minute, dupa care se spala si se preseaza pentru a inlatura apa.
Se prepara o compozitie formata din otet, tsuyu si zahar. Eu le pun dupa ochi, imi place sa fie mai dulce.
Se amesteca cu varza si este gata.
Ce le mai dati copiilor sa manance la pranz? Noi mancam in functie de inspiratie si de ce ne mai ramane de la masa de seara. Stiti ceva retete rapide?
Cristina, mamica lui Mayo (11.06.2002) si Riyo (27.05.2004)
Ce mai gatim japonici?Sfaturi,retete,idei...(4)
Deschis de
devylla
, feb 16 2006 08:53
298 raspunsuri la acest subiect
#291
Postat 13 februarie 2007 - 17:39
#292
Postat 13 februarie 2007 - 19:00
crema de ciocolata topeste o ciocolata, ce iti place tie mai mult pe aburi si amestec-o cu mixerul cu aceeasi sau mai mare cantitate de frisca, dupa cum iti place. Se numeste ganache, e o crema mult mai usoara decat cele cu unt.
pineapple si fetita Mirai (21 octombrie 2005)
#293
Postat 13 februarie 2007 - 19:13
Intrebare... voi la mancarea pentru copii puneti cuburi de ajinomoto sau alte concentrate? E ok sa le dam in mancare? eu una pe cat se poate evit asta, dar in mancarea pt adulti le folosesc. De cand am descoperit ca pot sa fac ceva bun numai cu sare, sau cu conbu si katsuodashi i le fac doar asa. Ii place si asa.
Azi la amiaza a papat orez simplu cu un sos dinainte facut din ton, okura, negi, ou, conbu, supa. I-a placut, de obicei ii place orezul, ojiya, combinatii in orez de tot felul.
pineapple si fetita Mirai (21 octombrie 2005)
#294
Postat 14 februarie 2007 - 05:28
quote:Si fetita mea e mare fan orez. Takikomi gohan si chahan mananca repede si fara probleme. Cum faci sosul din ton? Dar ojiya? Se adauga orez la miso shiru si se fierbe? Cristina, mamica lui Mayo (11.06.2002) si Riyo (27.05.2004)
Originally posted by pineapple
Intrebare... voi la mancarea pentru copii puneti cuburi de ajinomoto sau alte concentrate? E ok sa le dam in mancare? eu una pe cat se poate evit asta, dar in mancarea pt adulti le folosesc. De cand am descoperit ca pot sa fac ceva bun numai cu sare, sau cu conbu si katsuodashi i le fac doar asa. Ii place si asa. Azi la amiaza a papat orez simplu cu un sos dinainte facut din ton, okura, negi, ou, conbu, supa. I-a placut, de obicei ii place orezul, ojiya, combinatii in orez de tot felul. pineapple si fetita Mirai (21 octombrie 2005)
#295
Postat 14 februarie 2007 - 05:30
Am uitat sa multumesc pentru reteta de crema de ciocolata. Pentru ca astazi e Sf. Valentin, voi incerca sa fac un tortulet.
Cristina, mamica lui Mayo (11.06.2002) si Riyo (27.05.2004)
#296
Postat 17 februarie 2007 - 10:11
Pineapple mersi mult pt reteta de crema este super simpla si am si trecut-o in caietul meu de retete .
Eu am primit o alta reteta aproape la fel de usoara si super buna ( reteta care am si pus-o in aplicare de Valentine )
Se foloseste crema de branza ( cheese cream )cea care e pt prajituri , si se adauga zahar pudra cam aceeasi cantitate ca si branza , si dupa preferinte se adauga cacao sau orice doriti de la zeama de lamaie pana la estenta de vanilie , chiar si capsuni taiate marunt .
Eu am preferat nuca de cocos , amandoi suntem innebuniti dupa ea .
Gustul cremei este succes garantat .
Eu am primit o alta reteta aproape la fel de usoara si super buna ( reteta care am si pus-o in aplicare de Valentine )
Se foloseste crema de branza ( cheese cream )cea care e pt prajituri , si se adauga zahar pudra cam aceeasi cantitate ca si branza , si dupa preferinte se adauga cacao sau orice doriti de la zeama de lamaie pana la estenta de vanilie , chiar si capsuni taiate marunt .
Eu am preferat nuca de cocos , amandoi suntem innebuniti dupa ea .
Gustul cremei este succes garantat .
#297
Postat 17 februarie 2007 - 12:02
Cum faci sosul din ton? Dar ojiya? Se adauga orez la miso shiru si se fierbe?
Cristina, mamica lui Mayo (11.06.2002) si Riyo (27.05.2004)
[/quote]
cristina uite o pozica cu ojiya mea
http://new.photos.ya...8803277453685/0
si eu o fac cam asa
200ml de apa pun la fiert in nabe...2 lingurite de dashi..negi taiat marunt ,wakame.,apoi orezul cam 3-4 paalete de orez fiert...mai lasi putin si pui o cutiuta de ton sau kan kani 150 gr...si un ousi mesteci bine sa nu se prinda...cam asa o fac...in loc de ton si kani..poti pune carnita de pui tiata marunt...
pofta buna
POZICI NOI LA bucatarie[pofta]
Mami si ingerasul EMILy.2005.01.06
[gravi]0
#298
Postat 17 februarie 2007 - 12:09
sa mai completez putin de la ojiya...(poti pune orice yasai doresti)e dupa preferinte,,,ciupercute,enoki...etc
POZICI NOI LA bucatarie[pofta]
Mami si ingerasul EMILy.2005.01.06
[gravi]0
POZICI NOI LA bucatarie[pofta]
Mami si ingerasul EMILy.2005.01.06
[gravi]0
#299
Postat 17 februarie 2007 - 12:25
am deschid un nou capitol.
Postati acolo va rog: http://forum.desprec...?TOPIC_ID=94724
Sabina Y.[gravi]9+
japonia prin ochii unui amator
Postati acolo va rog: http://forum.desprec...?TOPIC_ID=94724
Sabina Y.[gravi]9+
japonia prin ochii unui amator