Cea mai rapida si ieftina prjitura mi se pare cremsnitul. Foi cumparate din magazin (46.000 lei), 4 plicuri cu praf de budinca si 2 kg de lapte. In loc de praf de budinca se poate face si cu crema de vanilie facuta in casa. De obicei eu o fac seara si o tai a doua zi, dimineata.
Mami si NiKo (24 sept 2004)
Prajituri foarte rapide si ieftine!
Deschis de
AbraMack
, feb 11 2006 18:35
67 raspunsuri la acest subiect
#51
Postat 16 mai 2006 - 16:42
#52
Postat 17 mai 2006 - 17:40
Tarta cu mere
delicioasa si rapida, testata de nenumarate ori
intr-o forma de cuptor (eu fac intr-una rotunda) topiti 6-8 linguri de zahar, pana devine rosiatic, nu maroniu - daca se arde este amar. intindeti bine caramelul obtinut pe peretii vasului si lasati la rece. cand incepe sa trosneasca puneti sferturi de mere - cam jum de kg - fara coaja si samburi - si printre ele bucatele de unt. bagati la cuptor pana se rumenesc merele. intre timp faceti un blat din 5 albusuri batute spuma cu 5 linguri de zahar, adaugati treptat 4-5 linguri de faina si apoi unul cate unul galbenusurile. eu pun si arome: fie coaja de lamaie sau portocala, esenta rom sau vanilie, dupa preferinte. turnati compozitia peste merele rumenite si lasati la copt. scoateti din cuptor si lasti vreo 10-15 minute dupa care rasturnati punand un platou deasupra vasului si intoarceti imediat, fara sa desprindeti vasele - sper ca e pe inteles
poate fi si tort, ornat cu frisca.
Gratiela, Mariucai si a lui Stefanut
Pagina Mariei
Pozici noi
"Dragostea este indelung rabdatoare; dragostea este binevoitoare; dragostea nu vrajmaseste, nu se lauda, nu se trufeste." I Corinteni, 13
delicioasa si rapida, testata de nenumarate ori
intr-o forma de cuptor (eu fac intr-una rotunda) topiti 6-8 linguri de zahar, pana devine rosiatic, nu maroniu - daca se arde este amar. intindeti bine caramelul obtinut pe peretii vasului si lasati la rece. cand incepe sa trosneasca puneti sferturi de mere - cam jum de kg - fara coaja si samburi - si printre ele bucatele de unt. bagati la cuptor pana se rumenesc merele. intre timp faceti un blat din 5 albusuri batute spuma cu 5 linguri de zahar, adaugati treptat 4-5 linguri de faina si apoi unul cate unul galbenusurile. eu pun si arome: fie coaja de lamaie sau portocala, esenta rom sau vanilie, dupa preferinte. turnati compozitia peste merele rumenite si lasati la copt. scoateti din cuptor si lasti vreo 10-15 minute dupa care rasturnati punand un platou deasupra vasului si intoarceti imediat, fara sa desprindeti vasele - sper ca e pe inteles
poate fi si tort, ornat cu frisca.
Gratiela, Mariucai si a lui Stefanut
Pagina Mariei
Pozici noi
"Dragostea este indelung rabdatoare; dragostea este binevoitoare; dragostea nu vrajmaseste, nu se lauda, nu se trufeste." I Corinteni, 13
#53
Postat 18 mai 2006 - 07:28
ce fac eu des si e repede si usor de facut: un aluat obisnuit de pandispan (5 oua-galbenusuri amestecate cu 5 lg.zahar+5 lg.ulei, un praf de copt. si cu albusurile batute spuma+ 5 lg. faina) o pun in cuptorul incalzit si dupa 10 minute o scot, pun fructele deasupra ( ce am, dupa sezon: e foarte buna cu capsuni, zmeura, prune, caise - taiate felii) si bag inapoi la cuptor pina se coace, o presar cu zahar pudra.
http://community.web...er/pozemontreal
#54
Postat 18 mai 2006 - 14:07
o prajitura rapida cu nuci care-mi place la nebunie:
intr-o tava pregatita cu hartie de copt se pun samburi de nuca taiati mai mare apoi se face un blat din 5 oua.5 linguri zahar,5linguri faina,zahar vanilat+praf de copt si se toarna peste.se coace la foc porivit si cand este rece se intoarce cu nucile in sus si eu torn budinca de vanilie(2budinci+zahar dupa gust+700ml lapte).vara mai pun si frisca,dar merge bine fara.se poate face blatul din mai multe sau mai putine oua in functie de tava.
#55
Postat 18 mai 2006 - 14:21
tort rapid cu piscoturi
cred ca deja stiti reteta asta si ati facut-o de nenumarate ori:
30 piscoturi de sampanie, o cutie de compot ananas sau piersici sau caise, o portocala si o cutie de frisca(cam 300-400g)
Piscoturile se imoaie putin in zeama de la compotul respectiv,se aseaza intr-o forma de chec tapetata cu folie transparenta.Deasupra lor se pune un strat de fructe taiate marunt din compot si cateva bucatele mici de portocale.Se acopera cu un strat de frisca dupa care se pune iar un strat de piscoturi dar asezate in sens invers celor puse anterior.Si iar se pun fructe desupra si frisca.Ultimul strat sa fie de piscoturi.Se da la frigider pentru 5-6 ore pentru a intra toate sucurile in piscoturi si a se imbina intre ele.se intoarce si deasupra se orneaza cu cateva felii e fructe sau se rade putina ciocolata.
#56
Postat 18 mai 2006 - 16:57
sa va impartasesc si eu o reteta f simpla si buna de tarta cu fructe:
5 galbenusuri se freaca cu 200 g zahar, se adauga pe rand 5 linguri de apa clocotita, apoi 200 g faina in ploaie si la urma se amesteca cu albusurile batute spuma cu 2 linguri de zahar. se pune compozitia in tava unsa si tapetata se pun fructele (de care vreti) si se da la cuptor ptr juma de ora. se incerca cu scobitoarea. cand s-a racit se pudreaza cu zahar pudra.
Eu o fac si in varianta fara fructe ptr cel mic, asa ca un desert de papat cu iaurt, cu lapte.
aime
#57
Postat 19 mai 2006 - 16:24
alt desert rapid, care poate fi folosit si in perioada de post:
Rulada cu banana si fulgi de cocos (ies 2)
o jum kg biscuiti simpli se zdrobesc (prin masina de tocat, robot, etc)
separat se face pe foc un sirop din 2 cani apa, 250 gr zahar (daca biscuitii nu sunt dulci, mai puteti adauga) si 2 linguri cacao. siropul fierbinte se amesteca cu biscuitii, din care se mai pastreaza putin praf. se amesteca bine si se lasa la racit (complet)
faceti o crema din un pachet de unt (sau margarina pentru prajituri)
frecat cu putin zahar farin (dupa gust) si 200 gr fulgi cocos. eu pun si coaja rasa de portocala sau lamaie.
cand s-a racit prima compozitie, pe o folie presarati praful de biscuiti pastrat, apoi intindeti un strat din prima compozitie - jumatate din ea, apoi alt strat din jum din crema si pe mijloc o banana. rulati si dati la rece.
Tip: stropiti banana cu putina zeama de lamaie sa nu-si schimbe culoarea la taiat.
Gratiela, Mariei si a lui Stefan
Pagina Mariei
Pozici noi
"Dragostea este indelung rabdatoare; dragostea este binevoitoare; dragostea nu vrajmaseste, nu se lauda, nu se trufeste." I Corinteni, 13
Rulada cu banana si fulgi de cocos (ies 2)
o jum kg biscuiti simpli se zdrobesc (prin masina de tocat, robot, etc)
separat se face pe foc un sirop din 2 cani apa, 250 gr zahar (daca biscuitii nu sunt dulci, mai puteti adauga) si 2 linguri cacao. siropul fierbinte se amesteca cu biscuitii, din care se mai pastreaza putin praf. se amesteca bine si se lasa la racit (complet)
faceti o crema din un pachet de unt (sau margarina pentru prajituri)
frecat cu putin zahar farin (dupa gust) si 200 gr fulgi cocos. eu pun si coaja rasa de portocala sau lamaie.
cand s-a racit prima compozitie, pe o folie presarati praful de biscuiti pastrat, apoi intindeti un strat din prima compozitie - jumatate din ea, apoi alt strat din jum din crema si pe mijloc o banana. rulati si dati la rece.
Tip: stropiti banana cu putina zeama de lamaie sa nu-si schimbe culoarea la taiat.
Gratiela, Mariei si a lui Stefan
Pagina Mariei
Pozici noi
"Dragostea este indelung rabdatoare; dragostea este binevoitoare; dragostea nu vrajmaseste, nu se lauda, nu se trufeste." I Corinteni, 13
#58
Postat 20 mai 2006 - 23:47
Acum e la cuptor prajitura 20 , deasupra am pus feliutze de mere . Abia astept sa vad cum iese . revin cu poze si impresii.
albumele noastre
albumele noastre
#59
Postat 22 mai 2006 - 17:05
iata prajitura cu nuci a Osnei, din pacate poza nu e prea clara. eu o fac de obicei fara nuci si praful de budinca il amestec cu fanta in loc de lapte, tot pe foc, de unde denumirea "prajitura cu fanta".
este super racoritoare; se poate pune frisca deasupra.
Gratiela, Mariei si a lui Stefan
Pagina Mariei
Pozici noi
"Dragostea este indelung rabdatoare; dragostea este binevoitoare; dragostea nu vrajmaseste, nu se lauda, nu se trufeste." I Corinteni, 13
este super racoritoare; se poate pune frisca deasupra.
Gratiela, Mariei si a lui Stefan
Pagina Mariei
Pozici noi
"Dragostea este indelung rabdatoare; dragostea este binevoitoare; dragostea nu vrajmaseste, nu se lauda, nu se trufeste." I Corinteni, 13
#60
Postat 22 mai 2006 - 18:33
gratiela ce rapida ai fost.ma bucur ca v-a placut.