Pentru Hanako2004, imi cer scuze ca raspund cu intarziere dar Jasmine avea dreptate. Cu scobitoarea sau cu varful cutzitului se incearca si daca scotzi varfurile acestora uscate inseamna ca e bine coapta inauntru. Am omis intentzionat partea cu cuptorul fiindca nu ma prea pricep. In Romania aveam aragaz pe gaz, aici e electric, cu grade si placa.... Nu prea stiu cum merg, intelegi, de aceea am lasat la aprecierea voastra perioada si temperatura de coacere. Ma bucur ca vi-a placut. Poate o sa mai gasesc cate ceva... Va pup!
AbraMack
Prajituri foarte rapide si ieftine!
Deschis de
AbraMack
, feb 11 2006 18:35
67 raspunsuri la acest subiect
#11
Postat 13 februarie 2006 - 17:16
#12
Postat 13 februarie 2006 - 17:40
eu tot asa am probat cu scobitoarea dar a stat cam 35-45min la cuptor ...eu tot electric am si am tinut-o la 150grade
[flo]
#13
Postat 14 februarie 2006 - 01:14
Buna seara fetelor! Revin in fortza! Sotzul meu,bucatar sehf si frantzuz pe deasupra, gelos pe succesul avut de prajitura mea, a venit in seara asta cu urmatoarea oferta de retzeta. Atentzie! Eu nu am incercat-o dar, daca zice el ca e buna, ieftina si rapida, trebuie sa il credem pe cuvant, nu? Asadar, ingrediente de care avetzi nevoie pentru a va iesi o prajitura numita AMANDINE:
- un pachet de foi de strudel
- o conserva cu pere intregi, sau bucatzi mai mari (eu cred ca e bun si compotul de pere pus de Bunica, dar ce stie el? :))
- 100g zahar
- 100g unt
- 100g pudra de migdale
- 2 oua
- 1 cl rom
- 20g faina
Mod de preparare:
Intai, amestecatzi bine zaharul cu untul dupa care punetzi cele doua oua, adaugatzi migdalele macinate si omogenizatzi totul. Vine randul romului si al fainei dupa care iarasi amestecatzi pana va vine rau, pentru omogenizare. Ok, pasta asta cica-i gata...
Intr-o tava, pe care ori o tapetatzi cu ulei+faina, ori cu foaie pergament, punetzi foaia aceea de strudel pe care asezatzi pasta omogena pe care atzi obtzinut-o cu atata sudoare mai sus. Peste pasta, aranjatzi frumos bucatzile de pere si bagatzi la cuptor pentru 40 de minute la temperatura de 170 grade. Barbatul meu recomanda sa se manance foarte calda... Sper ca atzi inteles ceva iar curajoaselor (care vor incerca aceasta oferta)spor la treaba si POFTA BUNA!
AbraMack
#14
Postat 15 februarie 2006 - 00:30
Am facut si eu seara asta prima reteta a lui AbraMack. A iesit tare buna.
Eu am pus stafide in ea, aia am avut la indemina.
Dia & printesele : Caroline Iulia (14 iulie 2002), Stephanie Daria (09 martie 2004)
#15
Postat 15 februarie 2006 - 09:23
reteta de amandine asa facute am sa incerc si eu!ca eu tocmai am facut niste amandine de cofetarie care sunt total diferite de reteta de mai sus!si mai mult de munca!dar gustoaseeeeeeeeeee....................
RAALUCUTZA26+cuCELESTINA http://community.web...user/raalucutza
#16
Postat 15 februarie 2006 - 17:48
La noi in Romania se gasesc astfel de foi de strudel(pentru amandine ma refer)????
Se poate inlocui cu un aluat facut in casa?????
O poveste minunata...
Site Amalia
Se poate inlocui cu un aluat facut in casa?????
O poveste minunata...
Site Amalia
#17
Postat 15 februarie 2006 - 22:55
Raalucutza pai nu ne spui si noua reteta de amandine?
Merci
Assa
#18
Postat 16 februarie 2006 - 15:45
Doamnei Mihaela Amalia
Da, se gasesc si in Romania in comertz. E drept ca nu sunt atat de "pufoase" ca cele de aici dar ma gandesc ca or exista si de "import". Daca vretzi sa incercatzi sa facetzi dvs. aluatul e un pic mai complicat, din cate stiu eu, caci trebuie aluat de "haios" (daca stitzi cum e), care se face cu untura mare, se impacheteaza, se lasa la rece...etc... Eu va recomand totusi sa va uitatzi prin magazine... :) Va scuteste un pic de efort. Cu respect!
AbraMack
#19
Postat 17 februarie 2006 - 12:22
dragele mele, reteta de amandine pomenita mai sus cred ca isi ia numele de la "amande" - migdale (avand in vedere nationalitatea bucatarului) si nu au nimic in comun cu amandinele noastre de cofetarie, in mod clar. si aluatul mentionat aici este cel de foetaj, asa pare a functiona (ptr ca celelalte foi de strudel - de placinta adica) sunt prea uscate si vad ca nu trebuie unse.
Roxana
#20
Postat 17 februarie 2006 - 18:50
quote:Multumesc de raspuns
Originally posted by AbraMack
Doamnei Mihaela AmaliaDa, se gasesc si in Romania in comertz. E drept ca nu sunt atat de "pufoase" ca cele de aici dar ma gandesc ca or exista si de "import". Daca vretzi sa incercatzi sa facetzi dvs. aluatul e un pic mai complicat, din cate stiu eu, caci trebuie aluat de "haios" (daca stitzi cum e), care se face cu untura mare, se impacheteaza, se lasa la rece...etc... Eu va recomand totusi sa va uitatzi prin magazine... :) Va scuteste un pic de efort. Cu respect!AbraMack
O poveste minunata... Site Amalia