Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Infectie urinara cu E coli


149 raspunsuri la acest subiect

#21
Tia

Tia

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 295 mesaje

Postat 06 februarie 2006 - 10:26

Iata subiectul nostru preferat..o spun cu o ironie amara, si nu la adresa voastra ci la a noastra. Curand facem 7 luni si ne tot luptam cu problema asta. La 2 luni am facut infectie urinara, descoperita dupa 4-5 zile de febra post vaccinare. Am urmat tratament cu augmentin ca iesise sensibil la acest antibiotic si gata..o vreme :( Cred ca am facut peste 10 analize dupa acest tratament, de cele mai multe ori aparea prezenta e-coli peste 100.000 UI la urocultura, dar sumarul de urina nu indica nici o infectie urinara. Toti dr. au spus ca este o contradictie in analize, prezenta masiva a lui e-coli in pipi ar fi trebuit sa provoace o infectie "vizibila" si in sumar prin prezenta leucocitelor. Dar nu, sumarul era curat ca lacrima :((( Ultimul medic la care am fost (cu f. multe experienta in pediatrie) ne-a recomandat sa schimbam laboratorul. Din aceeasi proba am dus pipi la Cantacuzino si Colentina. Au iesit negative amandoua (si sumarul si urocultura). Desi rezultatul a fost evident trebuie sa repetam in fiecare luna :( Proba se poate contamina f. usor, daca e vorba de un sugar lucrurile se complica in sensul ca primul jet ramane in proba. Teoretic ar trebui eliminat, insa nu ai cum. Noi am incercat sa tinem bb-ul 45 de minute cu putzi afara, dar saracu' copil nu poate face pipi la comanda. Si in afara de multe stranuturi, altceva n-am obtinut. Prin urmare este destul de probabil ca probele sa fi fost contaminate. Atentie deci pentru cei care au sugari si fac recoltarea cu punguta.
...
Copilul nu a avut niciodata nici un simptom, in afara de febra de la 2 luni, mananca bine, se dezvolta armonios, dr ne-a spus ca este dezvoltat ca un copil de peste 8 luni.. In plus am mai facut ecografie si a iesit ok, dar avem recomandare si pentru cistografie pentru a inlaura suspiciunea de reflux vezico-ureteral... Cam aici ne aflam noi :(


Bazar, ajutor pentru un ingeras



Alexandru, minunea noastra (14 iulie 2005) [bibe]


#22
fundita

fundita
  • Membri
  • 0 mesaje

Postat 06 februarie 2006 - 16:28

multumesc pentru raspunsuri! Am facut o noua urocultura, dupa ce l-am spalat bine cu sapun si cu solutie de rivanol si au iesit 100.000 fata de 60.000 ca prima data. La sumar a iesit prezent carbonat de calciu si cam atat. Asa ca o sa trecem la treaba! traiasca antibioticele! Sa fiti puternici! asiei

#23
bogdidicris

bogdidicris

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 19 mesaje

Postat 15 februarie 2006 - 17:42

E coli este un bacil de care scapi cam greu. pot sa-ti spun asta ca am simtit-o pe pielea mea. si dupa ce am facut un tratament timp de o luna cu vreo 4 antibiotice diferite, am mai luat si timp de o luna, ca sa previn infectia. stiu ca nepotica mea a facut o astfel de boala si a stat prin spital mult cu ea, iar tratamentul a fost dureros tare. i se facea kanamicina cu penicilina din 6 in 6 ore. era un adevarat chin. aia mica se obisnuise de acum cu injectiile, si cu jumatate de ora inainte de venirea asistentei incepea sa palnga si sa spuna"ba-ba, ba-ba". eu pe atunci nu aveam copii, dar acum cand imi amintesc acele clipe ma gandesc cat de ingrozitor trebuie sa fii fost pentru mama ei. cel mai bine ar fii sa te duci la un cabinet de analize sa faci o antibiograma, pentru a vedea la ce este sensibil microbul. apoi te consulti cu un medic specialist si ar trebui sa incepi tratamentul. daca ai facut asta, iti urez insanatosire grabnica si multa sanatate. http://community.web...ser/bogdidicris

#24
lauraxyz

lauraxyz
  • Membri
  • 5 mesaje

Postat 15 februarie 2006 - 19:03

Noi la 2 ani am avut prima infectie urinara,dupa care a urmat chinul,infectie in ficare luna ,tratam si iar facea ,pana ce ni s-a descoperit refluxul vezicoureteral de gard 2,facem tratament cu negram deja de 6 luni,intradevar ca nu a mai facut infectie dar imi este tare frica ,caci dupa ce terminam tratamentul ,infectiile isi vor face din nou aparitia.Imi este groaza ca tre sa ni se repete si cistografia ca sa se vada in ce faza este refluxul,pt fetita mea asta este pur si simplu traumatizant.am inteles ca alta posibilitate de a se afla nu este ,la eco nu se vede laura

#25
Oana C

Oana C

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 718 mesaje

Postat 15 martie 2006 - 05:37

Laura, si Eva are reflux de gradul 2 la rinichiul sting. Si am inceput sa ii dam cite o doza mica de antibiotic (recomandata de urolog si pediatru) in fiecare seara, pt a nu face iar infectie urinara. Antibioticul nu e pt inlaturarea refluxului, ci pt a pazi copilul de infectie; pt ca poate face iar infectie urinara fara simptome, iar din cauza refluxului sa ajunga in rinichi si sa-l distruga ... Cam asa ne-au convins urologul si pediatrul sa ii dam Evei antibiotic, pt ca am fost f reticenti.
In mod normal, refluxul de grad mic dispare de la sine, pe masura ce copilul creste si nu poate degenera in ceva mai rau daca este tinut sub observatie.
O sa-i mai facem o ecografie in 6 luni (abia a fost diagnosticata cu reflux si a inceput antibioticul), iar peste 1 an o sa-i faca iar cistografie.
La cea de acum, Eva nu a plins deloc; au astia de aici niste televizoare mici cu desene animate si le aduc in fata copilasilor cind le fac ecografie sau cistografie; asa au tinut-o pe Eva ocupata, ca incepuse fiica-mea sa rida in hohote, iar eu plingeam de frica si mila ei [alcool]
Sumarul de urina a fost bun acum, nu mai are infectie urinara.

Fundita, vezi ce i-am scris Laurei, mai sus. Trebuie facut tratament cu antibiotic, apoi iar sumar de urina, apoi ecografie si cistografie la rinichi, pt a vedea daca are reflux.


Oana si [copil] Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva


#26
Oana C

Oana C

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 718 mesaje

Postat 15 martie 2006 - 05:43

Aici gasiti mai multe informatii despre reflux vezicouretral:

http://www.webmd.com...lems/tv7734.asp


Oana si [copil] Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva


#27
Ortansa

Ortansa

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 498 mesaje

Postat 15 martie 2006 - 09:18

va rog,spuneti-mi si mie in ce consta o cistografie.cum se face la copii? ...if you know what I mean.(proverb american :-D)

#28
ellinia

ellinia

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.041 mesaje

Postat 15 martie 2006 - 10:34

Fundita imi pare rau ca bb tau are infectie urinara. Cu tratament o sa treaca! [pup] Mi-am adus aminte ca am discutat mai demult pe privat! Multa sanatate! Cristina si [aerob] Stefan Costin (25.02.2005) http://pg.photos.yah...nia_c/my_photos

#29
jozsaerika

jozsaerika

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 540 mesaje

Postat 15 martie 2006 - 16:14

[bis] ce ma bucur ca ati redeschis un subiect despre infectia urinara (in special E.Coli)

noi de 2 saptamani am iesit din spital unde ne-am tratat (respectiv baietelul meu de 2 ani si 2 luni) de infectie urinara cu E.Coli ...diagnosticul corect este "infectie urinara cu E.Coli peste 10 la puterea 5 germeni/ml urina, sindrom infectios intens"
manifestare la noi:
-febra mare si persistenta: ~40 C / 5 zile in care am efectuat diverse analize (exudat faringian, urocultura,analize sange) , febra care se manifesta mai ciudat adica intai avea mainiile ffff. reci si apoi brusc ii crestea f. tare temperatura (din aceasta cauza de fapt am ajuns la spital ..a facut convulsii febrile si am chemat salvarea)
-ochii umflati sau mai corect un fel de pungutze umflate sub ochi
-copilul nu dadea semne ca ar fi racit, a mai scazut putzin pofta de mancare- dar era de inteles avand in vedere febra

medicul a zis in cazul nostru ca ar fi din cauza fimozei (care nu am dorit si nu doresc in continuare sa fie operata) si din cauza ca face des kk (3-4/zi)

dar sunt ingrozita si eu citind cat de greu se scapa de E.Coli...fiind informata de pe DC asupra acestui URO-VAXOM am intrebat medicii la spital si au zis ca inca nu e cazul deoarece suntem la prima experienta si "poate" nu recidiveaza [bang][bang][bang], la farmacie nu imi recomanda sa iau daca medicul nu zice cantitatea..[bang][bang][bang]

am citit undeva ca un pahar de suc de afine /zi ne-ar pazi de infectiile urinare...stiti ceva remedii de acest gen....sau stii vre-un homeopat in Cluj? sau este vre-un remediu homeopat care l-as putea da fara consult?

fetelor...hai sa nu lasam acest subiect sa "moara" sa ne mai impartasim din problemele si remediile gasite

ma intereseaza si pe mine unde trebuie sa merg sa vad de acest reflux (ce tip de analiza trebuie facuta) si voua medicul v-a recomandat-o ?
si daca urocultura este suficienta pt. a verifica reaparitia lui E.Coli?

va doresc tuturor sanatate


mama de ingeras Norbert (07 dec 2003)

poze

#30
jozsaerika

jozsaerika

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 540 mesaje

Postat 16 martie 2006 - 12:59

haideti fetelor mai scrieti ...
cum stati cu analizele?
noi maine trebuie sa le facem din nou...oare e suficienta urocultura?

mama de ingeras Norbert (07 dec 2003)

poze


Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Planificarea pe etape

    RoxiMada
    - Astăzi, 19:33

  • Organizarea garderobei - sfaturi utile

    Ana1298
    - Astăzi, 18:19

  • A 15a postare

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 11:33

  • Cea mai asteptata ecografie

    Roxana3001
    - Astăzi, 11:06

  • Bagajul de maternitate 👜

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 08:13

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -