hm.... m-ati facut sa ma gandesc mai bine la faza cu introdusul cartofilor cruzi in compozitie....pana acum am avut intotdeauna o reticenta, de aceea am apelat doar la painea inmuiata in lapte. dar am sa incerc si varianta asta, m-ati convins!
Roxana
Cum faceti chiftele dellicioase?
Deschis de
hristina
, ian 10 2006 17:33
33 raspunsuri la acest subiect
#11
Postat 13 ianuarie 2006 - 13:34
#12
Postat 13 ianuarie 2006 - 14:16
La chiftele (si sarmale) intotdeauna se pune bulion.. sa vedeti atunci ce gustoase se fac.
Incercati.
Pofta buna.
Cu respect,
G.
Suntem urate... si ne tarim!
#13
Postat 13 ianuarie 2006 - 16:53
quote:nici nu am auzit nici nu am mancat pana acum chiftele facute cu bulion, dar am sa pun data viitoare sa vad cum ies. , ce-i drept noi nu ne prea omoram dupa chiftele, mai mult fac cand am musafiri, dar cand fac le consuman cu sos de rosii langa.La asta te referi sau te referi la bulion in compozitia de carne tocata?
Originally posted by joxy
La chiftele (si sarmale) intotdeauna se pune bulion.. sa vedeti atunci ce gustoase se fac. Incercati. Pofta buna. Cu respect, G. Suntem urate... si ne tarim!
#14
Postat 13 ianuarie 2006 - 20:51
carne tocata, ou, cartof crud ras, branza telemea rasa, dovlecel ras, sare, piper, boia, condimente Fucs, apa.
Monique
#15
Postat 13 ianuarie 2006 - 20:52
...si 1-2 catei usturoi...[pofta]
Monique
#16
Postat 11 noiembrie 2006 - 02:16
Am doua variante de chiftele,la fel de bune:carne tocata in amestec(porc si vita),sare,piper,putina faina,pesmet,nucsoara,usturoi,patrunjel tocat,cealalta cu marar si curry.
mmac
#17
Postat 11 noiembrie 2006 - 04:22
Pe mine m-a invatat o bucatareasa sa pun o lingura, doua de mustar in compozitia de chiftele. Intr-adevar, se simte diferenta...
Ruxy
"Ceilalti lupi m-ar sfasia, daca ar sti ca urletul meu e, in realitate, un plans."
Octavian Paler - Impostura
#18
Postat 11 noiembrie 2006 - 07:35
Eu stiu ca chiftelutele ies tari daca:carnea nu e suficient de grasa,daca nu au cartofi(astia dati pe razatoarea mica sigur le inmoaie) si daca nu au oua...eu am si alta varianta de carne,adica nu porc nu vita...eu am facut din carne de curcan+cartof+ou+usturoi+ceapa+marar+sare+piper..au iesit delicioase![pofta]
Numai bine la toata lumea!
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.web...ser/CRISMIR1001
#19
Postat 11 noiembrie 2006 - 11:42
Eu fac astfel chiftelutele:
1 kg carne tocata amestec porc si vita.
5 cartofi fierti(dati prin masina de tocat)
doi morcovi fierti (dati prin masina de tocat)
o radacina de pastarnac fiarta si data prin masina de tocat
2 cepe (date tot prin masina de tocat)
cativa catei de usturoi (tot prin masina de tocat)
putina paine inmuiata data tot prin masina de tocat)
sare, piper, dupa gust.
patrunjel verde sau marar.
Amestec cu doua sau trei oaua, in functie de cum se leaga compozitia, apoi le prajesc.Imi ies foarte bune.
Redati-mi viata!
1 kg carne tocata amestec porc si vita.
5 cartofi fierti(dati prin masina de tocat)
doi morcovi fierti (dati prin masina de tocat)
o radacina de pastarnac fiarta si data prin masina de tocat
2 cepe (date tot prin masina de tocat)
cativa catei de usturoi (tot prin masina de tocat)
putina paine inmuiata data tot prin masina de tocat)
sare, piper, dupa gust.
patrunjel verde sau marar.
Amestec cu doua sau trei oaua, in functie de cum se leaga compozitia, apoi le prajesc.Imi ies foarte bune.
Redati-mi viata!
#20
Postat 11 noiembrie 2006 - 18:29
Super retete si super idei (alea cu bulionul si mustarul)Le voi incerca si eu...
Eu le fac in ultimul timp cu cartofi, legume rase (morcov, ceapa, usturoi) si mai nou le-am pus la facut in ....cuptor, la sugestia unei fete de forum. IES GROZAVE, unde mai pui ca nu faci miros in casa, nu stropesti cu ulei, sunt mai dietetice si nu stai de ele sa le prajesti bine pe toate partile...