Mie imi ies ca ghiulelele!
Ce puneti si cat puneti la un kg. de carne?
Kasi si Victoria ( 23 iulie 2005)
http://pg.photos.yah...vitan/my_photos
Cum faceti chiftele dellicioase?
Deschis de
hristina
, ian 10 2006 17:33
33 raspunsuri la acest subiect
#1
Postat 10 ianuarie 2006 - 17:33
#2
Postat 10 ianuarie 2006 - 17:59
Hristina eu la 500 gr carne tocata pun 1-2 cartofi mici spre medii rasi pe razatoarea mica - cruzi. Apoi un ou mic sau numai galbenusul daca e oul prea mare, sare si piper dupa gust. Asta ar fii reteta baza dar eu pun si verdeata ( marar, patrunjel ) si citeodata mai rad si un morcovel mic tot crud sau tai marunt de tot ardei gras ... toate amestecate bine de tot. Daca compozitia imi pare cam tare pun 1 sau 2 (sau depinde pina o simt "pufoasa")linguri cu apa RECE (obligatoriu ), si mai framint bine. In genul cum se framinta carnea de mici. Important e sa "bati" un pic carnea cruda si nu vor mai fii tari chiftelele. Eu nu le dau prin faina ci prin pesmet dar asta nu are legatura cu intarirea lor ...
Cristina
Noi doi... si nu numai
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
Cristina
Noi doi... si nu numai
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
#3
Postat 10 ianuarie 2006 - 19:55
- cand le fac vegetale folosesc tot felul de verdeturi rase.
- cand sunt din carne le fac cu paine m u i a t a.
Nu cred ca ccc cantitatile sunt de vina in a fi sau a nu fi chiftelele tari, ci dupa ce le scoti din tigaia de prajit, pune-le intr-o alta tigaie cu capac. Dupa ce sunt toate finalizate, torni 2-3 stropi de apa si le mai lasi un pic pe foc micutz. Asa se mai moiae.
Un alt mod de a le inm u i a este de a le face marinate, adica in acel sos.
Miro
- cand sunt din carne le fac cu paine m u i a t a.
Nu cred ca ccc cantitatile sunt de vina in a fi sau a nu fi chiftelele tari, ci dupa ce le scoti din tigaia de prajit, pune-le intr-o alta tigaie cu capac. Dupa ce sunt toate finalizate, torni 2-3 stropi de apa si le mai lasi un pic pe foc micutz. Asa se mai moiae.
Un alt mod de a le inm u i a este de a le face marinate, adica in acel sos.
Miro
#4
Postat 10 ianuarie 2006 - 21:25
Eu le fac ca si Crista_s, dar mai pun o ceapa mica taiata fin si cativa catei de usturoi dati pe razatoarea fina.
Oana & Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz
Oana & Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz
#5
Postat 11 ianuarie 2006 - 07:29
eu la chiftelute tot asa pun ofelie de piine inmuiata,1-2cartofi 1-2 oua patrunjel si marar iar in comert mai exista un condiment de la fucs pt chiftelute care le da un gust nemaipomenit la 1kg de carne se pune un plic din acela iar eu una prefer sa nu le mai tavalesc prin nimic imi plac mai mult(netavalite) asa ca le prajesc direct in ulei dupa ce le scot le pun intr-un vas de iena si le acopar
nu calca adevarul in picioare ,daca vrei sa ai trecere la oameni
poze
nu calca adevarul in picioare ,daca vrei sa ai trecere la oameni
poze
#6
Postat 11 ianuarie 2006 - 13:32
Folosesc carne de porc si vita in cantitati egale,ceapa destul de multa,patrunjel ,ou,paine muiata,usturoi,le dau prin pesmet sau susan inainte de prajire,la foc mediu...cam atat..
Adriana
http://community.web.../user/adrianamo
#7
Postat 11 ianuarie 2006 - 14:07
Deci mi-ati facut pofta cu chiftelele si tocmai le-am executat. La 500 gr carne de vita am pus 1 ou mic, cartofi cruzi rasi 2 buc in total 80 gr, sare, piper si marar ... am mai pus 2 linguri cu apa rece in timp ce amestecam carnea si le-am tavalit prin faina de data asta. La cuptor pe tava cu hirtie de copt la foc maricel, le-am intors si le-am lasat sa se rumeneasca si pe partea cealalata ... a iesit ceva grasime din ele in tava deci nu au tras ele ulei din tigaie, in casa nu miroase a prajit iar eu inafara faptului ca am stat atenta sa nu se arda si le-am intors 1 data am facut alte treburi mai dragute decit sa ma afum la bucatarie ( adica m-am conversat pe net). Sunt pufoase si mi-au iesit 18 buc ... cu diam de 3.5 cm ...
Si mama punea ceapa sau usturoi dar la noi in casa sotul meu a decretat zona interzisa celor 2 ( ceapa si ustu...)deci eu nici nu le mai mentionez in retete....
Cristina
Noi doi... si nu numai
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
Si mama punea ceapa sau usturoi dar la noi in casa sotul meu a decretat zona interzisa celor 2 ( ceapa si ustu...)deci eu nici nu le mai mentionez in retete....
Cristina
Noi doi... si nu numai
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
#8
Postat 13 ianuarie 2006 - 01:37
mie cele mai bune chiftelute mi-au iesit cu mirodenii luate din RO special pentru chiftele.
#9
Postat 13 ianuarie 2006 - 06:33
reteta moldoveneasca ( de la socrella:)), ies super-bune (am renuntat la reteta mea cind le-am descoperit)
1/2 kg carne tocata
3-4 cartofi cruzi bagati la robot sau dati pe razalitoare marunta
3 oua
vegeta- o lingura, chiar mai mult, dupa gust
condimente: sare, piper, si patrunjel taiat- cit de mult...
o lingura rasa de faina
2-3 catei de usturoi zdrobiti (merg si fara)
aluatul iese moale, nu va speriati, se incinge uleiul si se pune cite o lingura de amestec (ias marisoare- pirjoale), se coc nitel mai incet decit alea clasice, ce le faceam eu cu piine muiata-n lapte si cartof fiert)
pofta buna
http://community.web...er/montrealpoze
#10
Postat 13 ianuarie 2006 - 09:42
"Secretele" mele pt. chiftele sunt:
- adaug pasta de mici in compozitie
- pun foarte multe zarzavaturi date prin masina de tocat sau prin razatoare: morcov, radacini de patrunjel, pastarnac, ceapa, cartofi (mai putini) si marar si patrunjel verde. Se poate pune si usturoi dar mie una nu-mi place.
La compozitia asta adaug 1-2 oua si putina faina de grau daca este necesar si sare si piper.
Ies pufoase si dulci. Sunt delicioase.
Succes.
kiss
"Dream as if you'll live forever: live as if you'll die tomorrow." - James Dean