Ramonika, nu, tipa asta care e office manager are peste 60 de ani si nu are copii, e o vrajitoare cu o voce mieunata, de o falsitate care te zgarie pe creier. Tocmai de aceea mi-e si scarba la gandul discutiei pe care va trebui s-o am cu ea. Ce sa inteleaga ea, care nu are la capitolul realizari decat slujba, din prioritatile adevarate ale vietii? Pe ea n-o intereseaza decat sa exploateze oamenii cat poate. O colega de 24 de ani, care a venit la noi acum un an direct de pe bancile scolii, mi-a povestit ca dupa interviul de angajare, cand i s-a trimis acasa contractul la semnat a constatat ca salariul era cu 200 de euro mai mic decat suma discutata la interviu.
![[bang]](https://comunitate.desprecopii.com/forums/public/style_emoticons/default/bang.gif)
Iar ea, saracuta, lipsita de experienta si multumita totusi ca o angajeaza o firma atat de mare si prestigioasa (
![[vom]](https://comunitate.desprecopii.com/forums/public/style_emoticons/default/vomit.gif)
), a semnat asa. Sunt sigura ca daca suna si o intreba pe office managera ce e cu suma aia, nenorocita ar fi ametit-o probabil cu o explicatie de genul "Vaaaai, scuze, asistenta mea a preluat textul dintr-un contract mai vechi si a uitat sa actualizeze suma. Evident ca dvs. veti primi mai mult decat persoana cu contractul celalalt!", bla-bla-bla. Dar pana cand indrazneste cineva s-o sune si sa-i ceara socoteala, ea face chestia asta constant la noile angajari, batandu-si joc de fetele astea tinere si naive... Ce mai, e o escroaca ordinara. Asta ca sa vedeti ca oameni fara caracter exista peste tot.
Elise, apreciez efortul tau de a ma inveseli, insa gandeste-te ca nu am chef sa mi se faca zile amare in cele 6 luni cat voi mai lucra inainte de concediul de maternitate si in plus aveam intentia sa-mi las niste usi deschise pt. a putea reveni frumos cand ma voi decide sa reincep munca... fiindca nu ne putem permite sa stau acasa mai mult de 2 ani! Nu am acum putere si nici chef de conflicte sau de reprosuri nerusinate din partea unei asemenea vaci insensibile care mai are si puterea de a ma repartiza cine stie carui sef idiot... de aia ma apasa chestia asta.
iepumic, multumesc mult pentru cuvintele frumoase si incurajari. Si eu mi-am "reformatat" prioritatile, altfel nu luam decizia de a avea un bebe. Stiu ca familia e cel mai important lucru si voi trai in armonie cu ceea ce simt. Totusi, ma enerveaza in contextul asta faptul ca va trebui sa mint acum (cand mie imi vine tot timpul sa-mi pun un afis pe piept cu
"Voi avea un copil si sunt in al noualea cer!") si ma deranjeaza ca voi fi bagata intr-o situatie destul de incurcata si neplacuta... fiindca iti dai seama ca nici tipul care acum crede ca voi lucra pt. el si nici office managera nu vor fi incantati ca-i las "balta" in ultima clipa, dupa ce amandoi contasera pe faptul ca vor avea o grija mai putin. Tipa asta este f. periculoasa (mieroasa uneori si apoi lama de cutit insangerata cand nu ii convine ei ceva), de aceea stau oarecum cu teama sa nu cumva sa imi faca vreun rau.
Sper insa ca in cativa ani, cand ma voi decide eu sa revin, ea va fi dracului la pensie si atunci lucrurile vor sta altfel.
Nu stiu, poate sunt si hormonii, poate sunt si obosita, slabita, cert e ca trec printr-o perioada in care nu ma mai simt asa sigura pe mine ca inainte. Pe undeva e normal, acum am o raspundere mult mai mare, nu?
Felicia
6+
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
S-o ajutam pe Sonia