Buna fetelor,
As vrea sa mai variem micul dejun in familie , asa ca mi-a trecut prin cap sa adaug briose , sau chec sau orice alta prajitura care s-ar potrivi la micul dejun.(sau chiar la cina) Voi obisnuiti? Si daca da, va rog dati-mi si mie retete rapide si simple.
Multumesc mult!
POZE
Irina + ingerasul Ioana
(3 ani si 10 luni)
Briose, checuri,prajituri de mic dejun
Deschis de
Irina_Claudia
, oct 11 2005 18:11
18 raspunsuri la acest subiect
#1
Postat 11 octombrie 2005 - 18:11
#2
Postat 11 octombrie 2005 - 18:41
Uite aici citeva retete pe care le fac foarte des, mai ales iarna, vara cam fug de cuptor . Este foarte usor de facut si nu mi-a dat gres niciodata . Se coace in forma rotunda cu gaura in mijloc, dar si foarte bine intr-o forma de chec sau in forme mici de briose . Nu uita ca la cuptor creste !
Ciambella Bologna
400 g faina
250 g zahar
100 g unt
125 ml lapte
2 oua
1 lingura de apa
coaja rasa de la o lamiie
1 plic de praf de copt ( 16 g) vanilat ( sau vanilie suplimentar )
Se inmoaie zaharul cu apa si se freaca impreuna cu untul pina devine spuma, se adauga ouale , laptele si coaja rasa de lamiie. Se incorporeaza faina amestecata de preferinta cu praful de copt pina e amalgamata bine . Se varsa intr-o forma unsa cu unt si faina . La cuptor la 180 grade pt cca 50 min.
Ciambella cu urda ( sau brinza de vaci )
300 g faina
300 g urda ( brinza de vaci )
300 g zahar
3 oua
20g unt
30 g zahar *
coaja rasa de la 1 lamiie
un pliculet de vanilina ( 1 virf de cutit , sau 1 plic de zahar vanilat )
1 plic de praf de copt
se amesteca brinza cu zaharul, galbenusurile de ou, vanilina, untul la temperatura camerei, coaja rasa de lamiie; se adauga faina amestecata initial cu praful de copt . Se bat albusurile spuma si se adauga la aluat ( amestecind de sus in jos ) . Se unge forma cu unt si faina , se toarna aluatul si se presara peste cele 30 g zahar * . Se da la cuptor la 180 grade pt cca 50 min.
si asta in forma de tort :
Torta de mere
500 g mere
200 g faina
200 g zahar
100 g unt
100 ml lapte
1 ou
coaja rasa de la o lamiie
1 plic de praf de copt vanilat
Se freaca zaharul cu untul , se adauga oul, laptele, coaja rasa de la lamiie , merele curatate de coaja si taiate cubulete . Se adauga faina amestecata deja cu praful de copt si se amesteca bine. Se varsa totul in forma unsa cu unt si faina , la cuptor 180 grade , cca 50 min
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
#3
Postat 12 octombrie 2005 - 11:20
Irina, uite checul pe care il prefer la cafeluta de dimineata:
1 cana suc de fructe
1 lingurita cu virf bicarb. stins
6 linguri ulei
3 linguri dulceata
1 cana zahar(eu folosesc z. brun)- se poate si mai putin
2 cani faina(sau 1cana faina alba si 1 cana faina integrala sau orice alte combinatii)
1 lingura cacao
arome - neaparat scortisoara sau cuisoare pisate.
Se amesteca toate si se coc la foc mic(150-160 grade)
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitzã" :)) - din jurnalul unei mãmici de bãietzel.
#6
Postat 12 octombrie 2005 - 16:32
Denizel, imi suna tare bine reteta ta de chec
Dar nu cumva trebuie si oua ??
#7
Postat 12 octombrie 2005 - 18:15
Maria Alexia, nu trebuie oua. E un chec de post.
De asemenea, dulceata nu trebuie inlocuita cu gem. E important sa fie fructe prin el. De fapt, in lipsa dulcetii, se pot pune fructe din compot sau fructe proaspete(daca sunt zemoase, tb. stoarse putin).
Sa-mi zici daca ti-a iesit!
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitzã" :)) - din jurnalul unei mãmici de bãietzel.
#8
Postat 13 octombrie 2005 - 11:12
Irina, uite niste retete de muffins care merg foarte bine dimineata:
http://www.reclamaaaaaa/forum/viewtopic.php?t=8356
http://www.reclamaaaaaa/forum/viewtopic.php?t=6291
http://www.reclamaaaaaa/forum/viewtopic.php?t=5855
http://www.reclamaaaaaa/forum/viewtopic.php?t=7598&postdays=0&postorder=asc&start=0
Sper sa-ti placa!
Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)
#9
Postat 14 octombrie 2005 - 09:50
Fetelor !
Tocmai am facut (ieri )checul de post reteta lui Denizel ... MESERIAS !!! A crescut frumos si e foarte bun. Am pus in el un fel de dulceata-compot de struguri facuta atunci pe loc, adica am pus strugurii in craticioara pe foc cu zaharul, si-au lasat zeama dulce pe care am folosit-o in locul sucului de fructe din reteta ei, iar boabele in locul dulcetii . Nu am pus scortisoara ca nu prea mergea cu strugurii, dar data viitoare scot strugurii si folosesc dulceata si atunci scortisoara va merge de milioane.
Foarte bun si dietetic in acelasi timp.
Multumim pentru reteta.
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
#10
Postat 17 octombrie 2005 - 15:50
Vin si eu cu un chec din orez cu lapte .E un chec traditional norvegian care se mananca in ziua de Craciun .
1 litru de lapte ,orez ,100 gr unt ,100 gr zahar ,1 ou,2 linguri faina ,1 lingura amidon ,50 gr stafide ,nuci macinate .Se coace la foc mai iute decat ptr blatul de tort timp de o ora ,1 ora si un sfert .Se asorteaza cu fructe din compot .