am si eu o intrebare pt bucataresele de pe forum:
legumele congelate care se gasesc in comert (de exemplu fasolea verde - pastai) se pot gati in tigaie cu un pic de ulei, sau trebuie neaparat fierte in prealabil in apa?
prietenul meu ma termina psihic... nu mananca orez, conopida, ciuperci... si-apoi nu putem manca in fiecare zi cartofi si paste! ca norocu ii plac mazarea si fasolea verde. dati-mi niste idei, ca sunt cam noua in de-ale gatitului. multumesc.
Gabici
'Be yourself. Everybody else is taken.'
legume congelate - mod de preparare
Deschis de
gabi_j
, sep 29 2006 10:50
14 raspunsuri la acest subiect
#1
Postat 29 septembrie 2006 - 10:50
#2
Postat 29 septembrie 2006 - 11:23
Fasolea verde din comert -proaspata -o oparesti putin in apa cu sare , apoi intr-o tegaie de teflon ( nu neaparat ) cu putin ulei incins si o cana apa le adaugi ,le lasi sa fiarba ,le mesteci mereu ,spre sfarsit adaugi usturoi zdorbit( daca va place) sau rosii taiate marunt si adaugi sare si pieper dupa gust.
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
#4
Postat 01 octombrie 2006 - 11:08
quote:Gabi, din cite stiam eu, legumele congelate din comert sint tratate termic inainte de congelare, adica fierte/oparite. Deci nu e nevoie sa le fierbi inainte de a le gati. Eu cel putin nu o fac si e ok. ------------------Numai bine,NataliaPoze
Initial creeata de gabi_j
am si eu o intrebare pt bucataresele de pe forum:legumele congelate care se gasesc in comert (de exemplu fasolea verde - pastai) se pot gati in tigaie cu un pic de ulei, sau trebuie neaparat fierte in prealabil in apa? prietenul meu ma termina psihic... nu mananca orez, conopida, ciuperci... si-apoi nu putem manca in fiecare zi cartofi si paste! ca norocu ii plac mazarea si fasolea verde. dati-mi niste idei, ca sunt cam noua in de-ale gatitului. multumesc.Gabici'Be yourself. Everybody else is taken.'
#5
Postat 01 octombrie 2006 - 13:41
De obicei scrie pe ele daca mai e nevoie sau nu sa fie fierte.CU siguranta nu sint toate fierte, se simte asta mai ales la cele care contin morcovi si porumb.
#6
Postat 04 octombrie 2006 - 10:51
nu sint fierte,sint semi...asa ca poti sa le mai fierbi putin si apoi sa le calesti cum vrei....
ilinca,depinde la ce ardei te referi.....
BRENDA
Cu dedicatie:
"E o mare nenorocire de a nu avea destul spirit pentru a vorbi ce trebuie si nici destula minte pentru a tacea.Iata principiul impertinentei." (la Bruyere)
http://community.web...er/brendamitran
ilinca,depinde la ce ardei te referi.....
BRENDA
Cu dedicatie:
"E o mare nenorocire de a nu avea destul spirit pentru a vorbi ce trebuie si nici destula minte pentru a tacea.Iata principiul impertinentei." (la Bruyere)
http://community.web...er/brendamitran
#7
Postat 13 martie 2008 - 23:46
noi suntem mari consumatori de legume congelate. Am zis sa mancam mai usor si le prepar in mai multe moduri.
Cred ca nu am voie sa scriu marca, noi avem unele pe care le preferam si au amestecuri f bune.
Le prepar la tigaie de teflon (ca nu se lipesc): pun 2-3 linguri de ulei de masline, daca am timp pun si un catel de usturoi taiat in doua pe care il scot imediat dupa ce se incalzeste uleiul, apoi pun legulele direct din congelator; pun capacul si le las la foc mic 16-20 de min, chiar mai putin uneori. Daca le vreau mai repede las focul mai mare si pun o ceasca mica de cafea de apa. Le mestec din cand in cand, pun busuioc sare si daca e voie piper. Cand apa se evapora sting ca sa nu se prajeasca, le scot langa gratar (pui, peste) si rad branza deasupra (mai ales pt sot care nu le iubeste prea mult). Se papa calde.
Am mai facut si legume in unt, mai ales unele care au si putini cartofi.,,, le las la foc mic si un pic mai mult ca pe cele de mai sus. Dau focul mare la sf.
Alta varianta ar fi legume cu paste. Odata stiam ca sotului ii este tare foame si am fiert repede o manuta de paste pe care le-am pus in tigaie dupa ce au fost legumele gata. Am presarat branza deasupra si au fost papate repede si de sot
Bineinteles ca la toate variantele salata verde cu multa lamaie este nelipsita.
Mie imi plac f mult legumele congelate, mai ales ca urasc sa curat 2 ore la cele proaspete ... fac multa mizerie si parca niciodata nu am timp. Acum mai nou, fac pt fetita noastra de 6 luni si piata si supa proaspata... dar si asa mi se pare ca pierd ffff mult timp.
Pofta buna
http://community.web.../user/anghelada
Cineva acolo sus ne iubeste.
Cred ca nu am voie sa scriu marca, noi avem unele pe care le preferam si au amestecuri f bune.
Le prepar la tigaie de teflon (ca nu se lipesc): pun 2-3 linguri de ulei de masline, daca am timp pun si un catel de usturoi taiat in doua pe care il scot imediat dupa ce se incalzeste uleiul, apoi pun legulele direct din congelator; pun capacul si le las la foc mic 16-20 de min, chiar mai putin uneori. Daca le vreau mai repede las focul mai mare si pun o ceasca mica de cafea de apa. Le mestec din cand in cand, pun busuioc sare si daca e voie piper. Cand apa se evapora sting ca sa nu se prajeasca, le scot langa gratar (pui, peste) si rad branza deasupra (mai ales pt sot care nu le iubeste prea mult). Se papa calde.
Am mai facut si legume in unt, mai ales unele care au si putini cartofi.,,, le las la foc mic si un pic mai mult ca pe cele de mai sus. Dau focul mare la sf.
Alta varianta ar fi legume cu paste. Odata stiam ca sotului ii este tare foame si am fiert repede o manuta de paste pe care le-am pus in tigaie dupa ce au fost legumele gata. Am presarat branza deasupra si au fost papate repede si de sot
Bineinteles ca la toate variantele salata verde cu multa lamaie este nelipsita.
Mie imi plac f mult legumele congelate, mai ales ca urasc sa curat 2 ore la cele proaspete ... fac multa mizerie si parca niciodata nu am timp. Acum mai nou, fac pt fetita noastra de 6 luni si piata si supa proaspata... dar si asa mi se pare ca pierd ffff mult timp.
Pofta buna
http://community.web.../user/anghelada
Cineva acolo sus ne iubeste.
#8
Postat 13 martie 2008 - 23:48
Abia acum am vazut din ce an este subiectul
http://community.web.../user/anghelada
Cineva acolo sus ne iubeste.
http://community.web.../user/anghelada
Cineva acolo sus ne iubeste.
#10
Postat 14 martie 2008 - 12:15
Noi suntem fani mai ales de legume mexicane. Eu le pun in tigaie cu un pic de ulei de masline si o cescuta de apa, sare si piper. Sunt delicioase langa peste sau piept de pui la gratar.
[mamica]Ani de [copil]Stefana (23.01.2008)
[mamica]Ani de [copil]Stefana (23.01.2008)