Fetelor,
Care ma ajutati si pe mine cu niste retete de paine de casa!
iubirea mea
bubulinele
'Populatia planetei creste continuu, in timp ce inteligenta ei ramine constanta.'
Sabina
Paine de casa
Deschis de
devylla
, sep 21 2005 10:00
38 raspunsuri la acest subiect
#1
Postat 21 septembrie 2005 - 10:00
#2
Postat 21 septembrie 2005 - 10:09
devylla
uite aici o reteta pas cu pas ( in imagini ..):
http://www.reclamaaaaaa/forum/viewtopic.php?t=6392
uite si una impletita:
http://www.reclamaaaaaa/forum/viewtopic.php?t=6696
reteta pe care o fac eu este ca la piinea pas cu pas ( prima reteta ) dar fara ou ...
sper sa iti iasa buna !
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
#3
Postat 21 septembrie 2005 - 12:40
am facut aseara paine de casa dupa reteta asta:
~400g faina
250ml apa calduta
1cubulet drojdie
Sare
Putin susan pentru presarat deasupra daca vrei
Drojdia se pune la muiat in apa calduta si cu o lingurita de zahar.se lasa sa se dizolve bine apoi se amesteca cu faina.se pot pune seminte si in aluat daca vrem.se amesteca si lasa la dospit.se coace la foc potrivit.
este pt o tava de chec potrivit de mare.
sper sa te ajute.
http://community.web...ser/svetlana_79
#4
Postat 21 septembrie 2005 - 17:10
Grozave paini! Mi-am copiat si eu retetele. Multumesc.
Dar reteta de lipie, eventual paine Graham are din intamplare cineva? Nu reusesc sa gasesc sub nici o forma.
#5
Postat 21 septembrie 2005 - 17:28
ce inseamna lipie.paine accea care o faceau si bunicile, coapta direct pe cuptor??
ca eu fac din aia dar nu stiu daca-i spune lipie ca la noi in casa i se spune pogacea
http://community.web...ser/svetlana_79
#6
Postat 21 septembrie 2005 - 17:33
ML ,
piinea graham ar trebui sa fie cu faina de secara, insa zic eu care nu sunt mare experta, ca nu trebuie sa pui multa faina de secara ca iti iese piinea cam tare ( de fapt si grahamul era mai taricel si daca il tineai de pe o zi pe alta sau mai mult iti puteai sparge capul cu el ). Deci amesteci faina normala cu cea de secara.
Lipia ? Nu stiu cred ca iti trebuie cuptor mai special ... in casa risti sa iti iasa o pizza alba .
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
#7
Postat 21 septembrie 2005 - 20:27
Fetelor explicati-mi si mie pe indelete care-i domne chestia si spilu cu facutul asta de paine acasa, cu moda asta cu masinile de paine, ca vad mai nou la toata lumea tronand in bucatarie o scula de asta, ca doar paine e paine la fel facuta peste tot, faina, drojdie si apa, sau cu niste graunte acolo prin ea eventual, ce rost are(ma intreb eu) sa stau dupa masina aia de paine 2 ore sa-mi scoata o pita de jumate de kil si sa consum O GROAZA de curent in timpul asta(ca io inca ma uit si la consumul de curent) cand pot sa cumpar aceasi scofala de la brutaria/magazinul/supermarktul din colt?????
Explicati-mi si mie ........
#8
Postat 21 septembrie 2005 - 22:50
Osna da lipia e paine din aceea plata si oltenii o faceau in cuptor din acela afara (cred ca de aceeasi paine vorbim. In Bucuresti se vindea la fabrica de paine si i se spunea lipie). Cred ca seamana cu foccacia dar nu sunt sigura.
Crista as incerca totusi o data. Nu am cuptor din acela ca al bunicilor dar am o placa de teracota (???) in el si cica iese un pic mai bine. Dra grahamul ai reteta exacta ca am mai incercat cu secara si am pus-o direct in cos.
Slakje, eu am avut masina de paine si iesea destul de buna dar tot mai mult imi place cea pe care o fac eu. Cu masina merge mai repede si ma incanta ca nu mai trebuia sa framant.
#9
Postat 22 septembrie 2005 - 02:54
merci fetelor pt retete,o sa le si pun in aplicare cat de curand.
slakje eu nu am masina care face paine si nici nu ma mai chinuiam sa fac eu paine daca painea de aici era macar 50% la fel de buna ca in tara!
iubirea mea
bubulinele
'Populatia planetei creste continuu, in timp ce inteligenta ei ramine constanta.'
Sabina
slakje eu nu am masina care face paine si nici nu ma mai chinuiam sa fac eu paine daca painea de aici era macar 50% la fel de buna ca in tara!
iubirea mea
bubulinele
'Populatia planetei creste continuu, in timp ce inteligenta ei ramine constanta.'
Sabina
#10
Postat 22 septembrie 2005 - 10:31
Slakje Eu nu am masina de piine ( probabil ca intr-o buna zi imi voi cumpara ... ) dar fac piine in casa pentru ca ma distrez. Imi place sa ma joc. Mai fac pentru ca noi mincam piine rar, mincam macaroane sau orez zilnic si deci piinea nu prea isi are rostul. La micul dejun mereu ceva dulce prajituri, placinte, biscuiti sau cornuri si foarte rar piine cu gem si asta atunci cind o fac eu in casa. Da poti cumpara de la magazin ca si aici sunt zeci de feluri de piine dar parca tot mai buna e scoasa din cuptor si facuta de mina ta - asta e parerea mea, a uneia care sta acasa si deci are mai mult timp liber.
ML sa stii ca am cerut reteta de graham acum astept sa imi trimita pe mail si o sa o scriu aici .
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."