Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Prematurii-Esentele tari se tin in sticlute mici-9


245 raspunsuri la acest subiect

#11
ladyxe

ladyxe

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 292 mesaje

Postat 04 octombrie 2007 - 12:20

Sheannamp, nu ai pt ce sa-ti para rau, deja mi-ai dat atatea informatii, un sfat e intotdeauna bine venit, asa ca iti multumesc mult de tot.
Azi o externeaza pe micuta, din pacate dr crede ca nu e nimic de speriat, insa parinti sunt decisi si vor pleca cu ea la Budimex cat mai repede, cel putin vor putea afla ce se intampla cu bebitza lor si ce e de facut pe viitor.

Multumesc mult [pup]
Sanatate si numai bine

#12
loleka

loleka

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 160 mesaje

Postat 04 octombrie 2007 - 13:05

Buna fetelor. Multumesc tare mult ptr sfaturile voastre. Ma bucur enorm ca ati fost promte. ce m-as face fara voi?!?



Ladyxe, imi pare rau sa aud vesti asa de rele despre Alexandra, dar sa speram ca se va face bine. Trebuie sa aveti incredere in doctori si sa mergeti pe mina lor caci ei sunt singurii care o pot pune pe picioare. Sanatate multa si sa auzim numai de bine despre bb.



Sanziana, parerea ta este ca nu ar fi tocmai potrivit sa-l pun intre perne. Sa stii ca am observat si ru faptul ca se mai lasa lenes asa cind intr-o parte sau in alta sau se foieste asa de bine ca aluneca. Apoi cind am vazut ca asa stau lucrurile mi-a venit ideea de a-l pune in scaunul de masa caci are 5 pozitii si sta oricum destul de bine acolo. Oricum noi papam in scaunelul de masa. Dar diferenta de pina acum este aceea ca am mai indreptat spatarul scaunului. Sper ca este o idee buna. Oricum atunci cind sta in barte la mine, pe genunchii mei sta singurel, nesprijinit si se chiar tantos. Acum sper prin orice metoda sa facem eforturi ca intr-o luna cel mult sa stam si singurei in fundulet. Daca il pun in mijlocul patului in fundulet sta pret de 10 secunde singurel, dar apoi se lasa inspre fata si apoi ajunge pe burtica ca mai apoi pe spate.

Cu perseverenta, speram sa reusim si noi intr-o zi!



Shehe, noi am facut la 2 luni controlul la ochi, de fapt au fost 2 controale, nu mai retin exact la ce interval de timp intre ele, si am iesit ok. La ORL nu a fost necesar sa mergem ptr ca reactiona la sunete si ma rog, la controlul pediatrului si neonatologului am iesit bine cu ORL. Nu ne-a recomandat sa mergem la un specialist. Dar intr-adevar unde nu am fost este neuro. Nici nu am stiut si nici nu ne-a fost recomandat sa consultam un asemenea specialist. Acum mai intrebam si noi in stg si in dr si vom vedea daca vom ajunge sau nu. Ideea este ca prin jurul meu aici unde locuim noi sutn destui dr. si la prima vedere mi s-a spus ca nu am ce cauta ca bb este ok. Mai vedem, ne mai gindim.



Sanatate multa la bbii!









loleka [mamica]de[copil]Dominic Andrei * nascut la 02.03.2007 *

#13
Ontz

Ontz

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 15 mesaje

Postat 04 octombrie 2007 - 14:00

Buna, dragi mamici..Va salut si va pupic pe toti...Ne primiti si pe noi?! Sunt o mamica de prematurica nascuta pe 13 iulie 2007, la 33 saptamani(desi "ei" zic ca ar fi fost 31) si cantarind 1.760 kg. Nu imi dadea nimeni nici o sansa ca acest copil va trai, ba chiar din contra imi aruncau in fata "adevarul" probabil sa nu imi fac sperante..Dar D-zeu a fost marinimos!!!Ne-am chinuit multtttttttttt prin reanimare, am stat acolo o luna de zile, am avut un icter de care am scapat foarte greu si care ne-a scazut din greutate cam 500 de grame, dar toate au trecut..zic eu cu bine...Acum Clara are 2 luni si 2 saptamani si 3.250 kg.Si cautand informatii despre copii prematuri v-am gasit pe voi..si m-am gandit sa va cer o parere, daca ma puteti ajuta: in ultimul timp, dupa masa regurgiteaza foarte des, adica de vreo 2-3 ori dupa fiecare masa..si mai ales cum o pun in patut...iar eu bineinteles ca ma sperii...desi ragaie cam de 2 ori dupa ce mananca..Ce sfat puteti sa imi dati?! A mai trecut cineva prin asta?! Am uitat sa precizez ca o hranesc numai cu lapte matern (muls, pt ca nu vrea sa suga)...Iar daca totusi suge plina de nervi..varsa la san din 5 in 5 minute..asa ca nu o mai pun...

[gravi]9+

#14
loleka

loleka

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 160 mesaje

Postat 04 octombrie 2007 - 14:47

Bine ai venit printre noi draga mamica Onts, si bine ai venit draga pui mic Clara. Iti urez sa te faci mare mare si sanatoasa, sa papi tot tot si sa nu o superi pe mami!



Nu stiu ce sfat sa-ti dau caci noi nu am alaptat decit 2 luni ( 1 luna in spital muls ) si 1 luna acasa cind muls cind supt. Noi nu ne-am confruntat cu asmenea probleme. Dupa ce papa, Dominic, regurgita ff greu dar o singura data. Apoi era linistit si adormea. Sper din suflet sa gasesti aici raspunsul pe care-l cauti dar de la alte mamici mai cu experienta sau care au mai trecut sau auzit de problema ta.



Pina una alta, avem si noi o problema si asteptam si noi un sfat de la voi: NU VREM SA MAI PAPAM LAPTE! nici peste zi si nici peste noapte. Daca eventual reusesc sa-l prostesc peste noapte trage din bibe cam 100 ml. Se trezeste peste noapte de cere lapte sau apica depinde de starea lui de spirit. De papat papa fff bine, dar nu stam deloc bine la cap lapte. Incerc sa suplimentez prin brinzica calcica, iaurt, lapte batut, sana care de altfel nu sunt o problema la consum. Ce as putea sa fac in asemena situatie? are cineva idee? S-a confruntat cineva cu asa ceva? Asteptam un sfat de la voi.



Pupici ptr cei mici!!!





loleka [mamica]de[copil]Dominic Andrei * nascut la 02.03.2007 *

#15
sanziana27

sanziana27

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.231 mesaje

Postat 04 octombrie 2007 - 14:59

Ontz bine ati venit! Felicitari pt micuta Clara, vezi ca s-a mai discutat subiectul in capitolul anterior!

loleka nu cred ca gresesti ca-l pui in scaunel, mai ales ca are cele 5 pozitii si pe masura ce sta tot mai bine in fundulet ii ridici spatarul!
In legatura cu laptele Dragos a avut 2 perioade de greva de lapte, cand am inceput diversificarea, ajunsese la 500 ml pe zi cu chiu cu vai si alea si a 2 a dupa ce am reusit sa-i introduc 2 mese solide.
Pediatra mi-a zis atunci cand nu bea cel putin un biberon sa suplimentez cu alte preparate pe baza de lactate.
Acum bea 220 ml cu 2 masuri de cereale dimineata si 220 ml cu 3 masuri de cereale seara si 2 mese solide pe zi.

#16
anca_vlad

anca_vlad

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.901 mesaje

Postat 04 octombrie 2007 - 15:19

quote:
Originally posted by Ontz
Buna, dragi mamici..Va salut si va pupic pe toti...Ne primiti si pe noi?! Sunt o mamica de prematurica nascuta pe 13 iulie 2007, la 33 saptamani(desi "ei" zic ca ar fi fost 31) si cantarind 1.760 kg. Nu imi dadea nimeni nici o sansa ca acest copil va trai, ba chiar din contra imi aruncau in fata "adevarul" probabil sa nu imi fac sperante..Dar D-zeu a fost marinimos!!!Ne-am chinuit multtttttttttt prin reanimare, am stat acolo o luna de zile, am avut un icter de care am scapat foarte greu si care ne-a scazut din greutate cam 500 de grame, dar toate au trecut..zic eu cu bine...Acum Clara are 2 luni si 2 saptamani si 3.250 kg.Si cautand informatii despre copii prematuri v-am gasit pe voi..si m-am gandit sa va cer o parere, daca ma puteti ajuta: in ultimul timp, dupa masa regurgiteaza foarte des, adica de vreo 2-3 ori dupa fiecare masa..si mai ales cum o pun in patut...iar eu bineinteles ca ma sperii...desi ragaie cam de 2 ori dupa ce mananca..Ce sfat puteti sa imi dati?! A mai trecut cineva prin asta?! Am uitat sa precizez ca o hranesc numai cu lapte matern (muls, pt ca nu vrea sa suga)...Iar daca totusi suge plina de nervi..varsa la san din 5 in 5 minute..asa ca nu o mai pun...[gravi]9+
bine ai venit in clubul esentelor, crestere usoara si sa auzim numai de bine.prin ce treci tu acum am trecut si eu cu vladut cand era bb, el e nascul la 34 de saptamani si tot la fel am patit cu el.solutia gasita de bine pt vladut si care a dat rezultate a fost ca dupa ce facea bacul il mai tinem in brate culact sa zic cam la 30-45 de grade inclinastie si asa nu am mai avut probleme cu varsaturile, nu stiu ce ai putea safaci dar cred ca trebuie sa vezi in functie de reactiile copilului tau!vladut varsa tare mult dupa ce manca, dar era alimentat la san.nu cumva inghite mult aer cand papa?POZE VLADUT"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

#17
loleka

loleka

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 160 mesaje

Postat 04 octombrie 2007 - 18:36

Dominic are deja introduse 3 mese solide, chiar 4. De ex dimineata cind se trezeste pe la 7.30 chiar 8.00 ii este fomita si atunci ii fac lapte cu cereale la care adaug si citeva linguri de iaurt si brinzica; apoi daca a servit aceasta masa mai pe 11.30-12.00 are masa de fructe dar daca nu a servit masa aia dis de dimineata ( asta masa tine loc de laptele care nu-l bea ) serveste fructele pe la 9.30-10.00. Totul e in functie de cum se trezeste el. Pe la amiaza are masa cu carnita si legume ( ca e ciorbica sau altceva )sau ficatei cu legume sau spanac etc. Apoi la fel depinde de ora cind maninca prizul 1 data pe sapt serveste si outul ( galbenusul ) cu legume sote si pe seara, pe la 20.30-21.00 tot in locul laptelui care ar fi trebuit sa-l serveasca, papa iaurtel sua sana sau lapte batut cu brinzica si cereale somn usor de la nestle. Se trezeste peste noapte de multe ori, bea apa dar lapte nici c-ar bea. Cum simte bibe in gura si mai ales gust de lapte isi face greata. Ca sa intelegeti apa sau ceiutul la noi se serveste din canita cu cioc, ptr ca de la sf lunii august am invatat sa bem din acea canita. Cam asta e povestioara noastra. Am vb azi cu pediatra noastra si a zis ca o sa ii treaca lui si perioada asta si sa ii suplimentez lapticul care nu-l bea cu cit mai multe alte feluri de lactate. Uuuuffff, Doamne!



Am stat si m-am gindit io asa si brusc mi-a venit o idee! Ce-ar fi daca i-as cumpara un premergator ( de altfel nici nu m-am interesat prea tare cum sunt, ce functii au, cit de complexe sunt ) dar de altfel nu stiu daca exista pe piata un premergator care sa ii tina si spatele drept. Nu sa-l folosesc neaparat acum in scopul mersului ci in scopul invatatului de a sta in fundulet. Ma repet nu stiu daca este o idee buna si daca exista pe piata un asemenea produs care sa ii tina spaticul drept. Si, mai am o intrebare. Cam cit trebuie tinut pe zi in fundulet copilul? Ca Dominic, sta cit sta si apoi miriie, si banuiesc ca atunci probabil a obosit; si atunci mai exersam si alte pozitii ( pe spatic, pe burtica, facem gimnastica ).



Pupici ptr cei mici!



loleka [mamica]de[copil]Dominic Andrei * nascut la 02.03.2007 *

#18
anca_vlad

anca_vlad

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.901 mesaje

Postat 04 octombrie 2007 - 18:44

premergatorul este indicat (asta in situatia in care medicul mai recomanda premergatorul), abia dupa ce copilul se ridica simgur in picioruse la margine patului.



cat despre stat singur si stabil in fundulet ai rabdare ca va sta, vladut a fost sigur in fundulet abia la 8 luni, fiecare cu ritmul lui.

deocamdata eu spun NU la premergator, dar pana la urma hotararea iti aparine.



in premergator l-am pus abia pe la 10 luni jumatate cand alti copii mergeau in picioare singuri.



asta a fost ritmul lui si eu m-am adaptat la el.



POZE VLADUT







"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

#19
sanziana27

sanziana27

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.231 mesaje

Postat 04 octombrie 2007 - 21:37

Loleka in legatura cu premergatorul, ortopedul ne-a dat si noua acelasi raspuns ca si Anca, dupa ce se ridica singur in picioare in patut. Dragos abia acum s-a ridicat singur si nu-l pasioneaza premergatorul. Am in schimb unul care trebuie impins (nu se poate aseza in el) si e mai incantat, ca trans - impins, se deplaseaza si el cumva. Asta pt ca el inca nu merge si nici in 4 labe nu vrea.
Iar in fund tine-l pana maraie (daca sta un minut sau 5 nu conteaza, putin cate putin, atat cat rezista...) degeaba il vei intepeni tu intr-o pozitie ca tot nu va dobandi aceasta performanta mai repede...eu m-am lamurit cu ridicatul in picioare la Dragos. Am incercat sa-l ajut, sa-l sustin...si cand el a fost pregatit, s-a ridicat fara antrenamente.

#20
sheherezada

sheherezada

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 547 mesaje

Postat 05 octombrie 2007 - 09:21

Ieri am fost la doctor si am fost foarte incantata cand ne-a spus ca am recuperat foarte bine.Am crescut 8 cm in lungime si avem 3,4 kg.



Sheherezada si [copil] Maia-Iulia





'Nu exista culmi de neatins,ci numai aripe prea scurte."

Poze


Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Astăzi, 14:03

  • Pregătindu-ne pentru sosirea micuÈ›ului

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 13:30

  • Morfologie 2

    Erika91
    - Astăzi, 12:04

  • Locul de muncă È™i sarcina

    Ioone
    - Ieri, 23:41

  • Kinetoterapie

    Vasilescu Georgeta
    - Ieri, 23:32

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -