Inspirat de numeroasele subiecte in care, dupa ani buni de dragoste, o casnicie ajunge pe butuci, cei doi nemaiavand nimic in comun, dar si din propria experienta, mi-a venit. Mi-a venit ideea cu placinta. Cred ca dragostea este ca o placinta mare, rotunda, zemoasa, cu capsuni sau fragi, mereu aburinda, din care indragostitii mananca pe saturate, iar placinta ramane intreaga. Nimeni altcineva nu are acces la placinta, pentru ca dragostea este o chestiune cu circuit inchis. Dar...
Cu fiecare cearta, disputa, o bucatica, de dimensiuni direct proportionale cu cearta, dispare, luata de cineva care, prin portita intredeschisa, s-a furisat sau doar a intrat ca era usa deschisa.
La inceput nu bagi de seama, placinta este mare, dar, daca iubitii continua, destinul este clar...
Si ajungi, spre sfarsit, cand mai ai o bucatica (eventual marginea), cand te poti multumi si asa, dar savoarea, mijlocul, s-a dus definitiv! Si te gandesti ce poti face, sa mai incerci ceva, dar diferenta intre coaja si miez este uriasa!
Dragilor, nu lasati pe nimeni sa va fure din placinta! Este a voastra, bucurati-va de ea pana la batranete!
http://community.web...com/user/tora97
"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde
Dragostea ca o ...placinta
Deschis de
Rufus
, iun 26 2005 10:04
37 raspunsuri la acest subiect
#1
Postat 26 iunie 2005 - 10:04
#2
Postat 26 iunie 2005 - 12:53
Mijto asemanarea! ...auzi, da nu-ngrasha placinta asta?
Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia zbintuita
In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.
#3
Postat 26 iunie 2005 - 14:05
E simpatica corespondenta!!! Hahaha...chiar haioasa!!!
Da de ce trebuie sa mananci din ea??? Nu poti doar sa o privesti? Sa o admiri??
hihi...intr-adevar...dragostea trece prin stomac...
Si ce te faci daca iti plac placintele cu praz si nu cele cu zmeura??? (eu prefer placintele cu praz, spanac sau urzica!!! - ciudatenie!!!)
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi [avion]si David
Prin Mamaia si tati cu naufragiatul
La marea Neagra
Da de ce trebuie sa mananci din ea??? Nu poti doar sa o privesti? Sa o admiri??
hihi...intr-adevar...dragostea trece prin stomac...
Si ce te faci daca iti plac placintele cu praz si nu cele cu zmeura??? (eu prefer placintele cu praz, spanac sau urzica!!! - ciudatenie!!!)
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi [avion]si David
Prin Mamaia si tati cu naufragiatul
La marea Neagra
#4
Postat 26 iunie 2005 - 14:08
si mie imi plac placintele cu praz, branza, ceapa, varza, carne.
#5
Postat 26 iunie 2005 - 14:15
quote:[cool]cum e placinta cu varza??? (murata sau verde???)Iau in fiecare zi viata de la capatSinzi [avion]si DavidPrin Mamaia si tati cu naufragiatulLa marea Neagra
Originally posted by slakje
si mie imi plac placintele cu praz, branza, ceapa, varza, carne.
#6
Postat 26 iunie 2005 - 14:17
Placinta cu varza calita.
Sunt SUPER.Chiar poate ma apuc sa fac mai tarziu daca reusesc sa sterpelesc o varza de la socru-meu(eu nu am momentan).[:D]
#7
Postat 26 iunie 2005 - 14:27
quote:off topic: Poate ne dezvalui si noua secretul reteteion topic: ca nu las pe nimeni sa puna ochii pe ea!!!! (nici macar sa o miroasa!)Iau in fiecare zi viata de la capatSinzi [avion]si DavidPrin Mamaia si tati cu naufragiatulLa marea Neagra
Originally posted by slakje
Placinta cu varza calita.Sunt SUPER.Chiar poate ma apuc sa fac mai tarziu daca reusesc sa sterpelesc o varza de la socru-meu(eu nu am momentan).[:D]
#8
Postat 26 iunie 2005 - 15:44
Rufus,
Mancand mereu, ani de zile din aceeasi palcinta,normal ca ajungila un moment dat sa te [xx(]saturi de ea si chiar uneori iti vine sa
De aceea [hot]specialistii recomanda sa mai schimbi din cand in cand [vampa]reteta
[si-eu]fetelor.... eu va recomand una care sigur barbatelu nu/si schimba prea repede...[papica]cofetaru...
Placinta cu mere,migdale si ciocolata...
Pentru aluat: 500 g de faina, 250 g de unt sau margarina, 2 oua, untura pentru tava
Pentru umplutura: 500 g de mere acrisoare, 200 g unt sau margarina, 150 g de migdale macinate, 120 g de zahar,
2 pachetele de zahar vanilat, 75 g de ciocolata, sare, 1 punga mica, gaurita la un colt
Instructiuni pentru preparare:
Cu ajutorul mixerului se amesteca circa 5 minute faina cu untul, ouale si 80 ml de apa, pana se obtine un aluat uniform. Acesta se pune intr-o tava unsa in prealabil cu untura. Merele se spala, se curata de samburi si se taie felii, apoi se aseaza peste aluat in forma de evantai. Deasupra se pun bucatele de unt, apoi se presara migdalele. Se amesteca zaharul vanilat cu sarea si se presara peste migdale. Se pune la cuptor circa 50 de minute, apoi se scoate si se lasa la racit. La sfarsit se topeste ciocolata, se toarna intr-o punga mica, gaurita la un colt, cu ajutorul careia se orneaza placinta.
Ete ca mi/am facut pofta singur.....hai ca va las ca ma treaba...ma duc sa [:p]framant
pa
#9
Postat 26 iunie 2005 - 20:33
Mmmm...imi place placinta cu praz si, mai ales, cea cu varza; dar asa mi-am imaginat eu, cu o umplutura rosie, asa ca o tarta; si nu, nu te saturi niciodata, nici nu te ingrasi (chiar daca s-au mai semnalat cazuri). Poti s-o admiri, nu-i vorba, dar o dragoste neconsumata...se cheama platonica, nu?
http://community.web...com/user/tora97
"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde
#10
Postat 26 iunie 2005 - 21:12
e mishit-o subiectul,adica suna bine,si sincer Slakje,stiu sa fac si eu placinta cu varza,si cartofi,si vishine,si ceapa,si carne tokata,si mai ales cu brinza, asti stilul rusesc este foarte buna mii dor de mami
hosen