Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Acatistul SF. ANTON


19 raspunsuri la acest subiect

#1
irlandeza

irlandeza

  Membru senior

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunct
 • 3.866 mesaje

Postat 05 septembrie 2006 - 00:42

Am nevoie de acatistul Sf. Anton , stiu ca numai catolicii il au. Am intrebat la bis. ortodoxa si noi nu-l avem.

Cine poate sa-mi spuna unde sa-l caut pe net ? Eu nu sunt in Ro. si aici nu gasesc , si am nevoie de acatist pana la sfarsitul saptamanii.

Va rog , ajutati-ma !!!!

Multumesc.Noi 2 singurei
 • 0

#2
thetrekker

thetrekker
 • Membri
 • 3 mesaje

Postat 05 septembrie 2006 - 14:09

Nu stiu daca asta vroiai, dar uite o rugaciune ce se spune in timpul postului Sf. Anton:

"Ma abandonez sub protectia Ta si, ca dovada a credintei si iubirii mele nelimitate in Tine, ofer aceasta lumanare ce va arde pentru Tine in fiecare Marti.
Consoleaza-ma, te rog, in toate dificultatile mele, in imensa mea singuratate si alina-mi ranile si durerea in casa Tatalui nostru Ceresc, Salvatorul nostru!
Te implor sa intervii in fata lui Dumnezeu pentru mine si familia mea, ca noi intotdeauna sa iL pastram pe Dumnezeu in sufletele noastre si ca Dumnezeu sa ne dea dupa nevoile noastre!
Te implor, Dumnezeul meu, Sfinte Antoane de Padova, sa ai infinita mila in ce priveste favoarea pe care o cer:
Te rog, ajuta-ma sa trec peste toate dificultatile pe care le am acum la picioarele mele!"
Se spune de 3 ori Tatal Nostru, 3 Ave Maria si 3 Glorie Tatalui Ceresc.
Sper sa-ti fie de ajutor!
 • 0

#3
Happiness_4_us

Happiness_4_us

  Membru senior

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunct
 • 3.961 mesaje

Postat 05 septembrie 2006 - 14:51

Cred ca asta este:Preamarite sfinte Antoane, tu care niciodata n-ai respins vreo rugaciune celor ce ti s-au adresat, asculta si glasul meu smerit si implineste cererea pe care ti-o prezint astazi; prin ravna pe care o aveai pentru slava lui Dumnezeu, prin dragostea inflacarata fata de aproapele care te indeamna sa-i dai ajutor scapandu-l de orice fel de stramtoare si primejdie, prin dragostea pe care o aveai fata de Isus, care te-a rasplatit aparand in chip de Prunc in bratele tale, prin devotiunea ta fata de Preasfanta Fecioara Maria, prin puterea acordata tie de Dumnezeu ca sa dobandesti necontenit haruri acelora care se indreapta catre tine, astfel incat prin mijlocirea ta se regasesc lucrurile pierdute, se reamintesc cele uitate, orice lucru incredintat tie iese la bun sfarsit si toti care alearga la tine se bucura de mijlocirea ta, obtine-mi de la Dumnezeu harul dorit. Inima mea sa gaseasca mangaiere si, plin de multumire, sa inaintez cu mai multa voiosie pe calea mantuirii. Amin.

( Se recita Tatal nostru...., Bucura-te Marie...., Slava Tatalui....)Cu mult drag, Nana.

Fotografii nunta!

"Pentru a avea mai mult decit ai obtinut trebuie sa devii mai mult decit esti. Daca nu te schimbi vei avea intotdeauna ceea ce ai obtinut."


 • 0

#4
Happiness_4_us

Happiness_4_us

  Membru senior

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunct
 • 3.961 mesaje

Postat 05 septembrie 2006 - 14:59

Mai am si rugaciunea asta la Sfantul Anton, rugaciune pe care eu o spun in fiecare seara:Sfinte Antoane cel mare de Padova, sfant al minunilor, ocrotitorul plin de iubire al sufletelor noastre. Cu inima coplesita de amaraciuni, la cine as putea sa alerg sa redobandesc pacea pierduta daca nu la tine? Cata incredere ar trebui sa am in tine pe care toti il numesc sfant al minunilor?

In afara ta cereasca in care Dumnezeu te-a asezat ca sa-ti rasplateasca virtutile tainice, vei putea oare sa ierti facand minuni? LUmea isi uita prietenii cazuti in nenorocire, tu esti insa statornic si in timp de rastriste, mai tare impartasesti bucuriile tale celor devotati facand minuni. Te rog Doamne, si aici spui pentru ce te rogi, iar daca am pacatuit cu ceva, te rog Doamne sa ma ierti. Te implor scoate-ma din aceasta stramtoare, vezi cum sunt obosit sub povara necazurilor ce ma apasa si a ispitelor ce ma incearca, nu vad in jurul meu decat intuneric si deznadejde. O raza de speranta gasesc in puternica ta protectie si nemarginita bunatate.

Tatal nostru...Sper ca te-am putut ajuta.Cu mult drag, Nana.

Fotografii nunta!

"Pentru a avea mai mult decit ai obtinut trebuie sa devii mai mult decit esti. Daca nu te schimbi vei avea intotdeauna ceea ce ai obtinut."


 • 0

#5
irlandeza

irlandeza

  Membru senior

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunct
 • 3.866 mesaje

Postat 06 septembrie 2006 - 01:46

Mersi fetelor.Sper sa-mi ajute.

Eu stiam ca acatistele sunt mai lungi.Din 12 septembrie incepe postul Sf. Anton De Padova si vreau sa-l tin , de aceea aveam nevoie , si stiam ca e mai lung acatistul, dar sunt bune si rugaciunile pe care mi le-ati dat.[pup]Noi 2 singurei
 • 0

#6
lorelaim

lorelaim

  Membru junior

 • Membri
 • PunctPunctPunct
 • 1.488 mesaje

Postat 06 septembrie 2006 - 09:08

Uite ce am gasit eu in lb romana... (cand am sa gasesc mai multe am sa-ti trimit)

Rugaciuni incercare Sf.Anton din Padova
Rugãciune pentru timpuri de încercare
Sfantul Anton din Padova

Mãrite Sfinte Antoane, care ai dobândit de la Dumnezeu puterea de a învia morþii, deºteaptã sufletul meu la o viaþã îmbelºugatã ºi sfântã.

Mãrite Sfinte Antoane, far de luminã al Bisericii ºi al lumii, lumineazã-mi sufletul cu lumina adevãrurilor cereºti.

Mãrite Sfinte Antoane, gata totdeauna ºi puternic întru a veni în ajutorul evlavioºilor tãi, în nenorocirile lor, ajutã-mã în necazul de faþã.

Mãrite Sfinte Antoane, care de tânãr ai învãþat a învinge pe duºmanul sufletului, pãzeºte ºi apãrã sufletul meu de atacurile ºi de ispitele lui.

Mãrite Sfinte Antoane, crin fãrã asemãnare de nevinovãþie, nu lãsa ca sufletul meu sã se pãteze vreodatã de urâþenia necurãþiei.

Mãrite Sfinte Antoane, medic ceresc al celor bolnavi, însãnãtoºeºte sufletul meu de rãnile pãcatului ºi îndreaptã-mi înclinãrile neorânduite.

Mãrite Sfinte Antoane, cãlãuzeºte sufletul meu peste marea furtunoasã a vieþii, ºi fã-l sã ajungã la portul mântuirii veºnice.

Mãrite Sfinte Antoane, scãparea celor condamnaþi de nedreptatea omeneascã, scapã sufletul meu de cãtuºele pãcatului, ca sã nu cadã în lanþurile grozavei dreptãþi dumnezeieºti.

Mãrite Sfinte Antoane, prin mijlocirea cãruia membrele tãiate se unesc iarãºi la trup, redobândind viaþã, adã la unire cu Biserica lui Cristos pe toþi cei despãrþiþi de dânsa.

Mãrite Sfinte Antoane, care faci sã se regãseascã lucrurile pierdute, ajutã-mã sã nu pierd niciodatã harul lui Dumnezeu prin pãcat; iar dacã din nefericire l-aº pierde, sã-l regãsesc îndatã, pentru a nu-l mai pierde.

Mãrite Sfinte Antoane, la tine aleargã tinerii ºi bãtrânii ºi tu îi asculþi pe toþi; vin la tine ºi eu, sãrmanul, ºi te rog sã nu mã respingi. Ascultã-mã ºi ajutã-mã.

Mãrite Sfinte Antoane, multe primejdii împresoarã sufletul meu. Îndepãrteazã-le de la mine ºi mã mântuieºte.

Mãrite Sfinte Antoane, priveºte spre lipsurile mele. Vorbeºte lui Dumnezeu cu limba ta fãcãtoare de minuni, ca ºi eu sã fiu mângâiat ºi ascultat.

Tatãl nostru, Nãscãtoare, Mãrire.

Rugãciune pentru a cere
aflarea lucrurilor pierdute

Mãrite Sfinte Antoane, Dumnezeu þi-a dat putere sã faci minuni, ºi de ºapte sute de ani îi ajuþi pe oameni în toate necazurile lor. În chip deosebit, însã, te-ai arãtat minunat în aflarea lucrurilor pierdute. Alerg deci la tine cu încredere, ca un fiu la cel mai bun pãrinte. Dã-mi puterea sã aflu totdeauna harul lui Dumnezeu, dacã cumva aº avea nenorocirea sã-l pierd. Ajutã-mã sã câºtig iarãºi râvna de mai înainte în slujba Domnului ºi în deprinderea virtuþilor. Iar ca zãlog al acestor haruri, singure însemnate pentru mântuirea cea veºnicã, fã sã gãsesc... (se spune lucrul pierdut). Dacã nu se poate, pentru cã s-a nimicit, atunci, Mãrite Antoane, ajutã-mã sã ajung la aceastã convingere ca sã mã liniºtesc. Acest har îmi va arãta bunãtatea ta ºi vei face sã sporeascã dragostea ºi încrederea mea în tine. Amin.

Tatãl nostru, Nãscãtoare, Mãrire.


 • 0

#7
lorelaim

lorelaim

  Membru junior

 • Membri
 • PunctPunctPunct
 • 1.488 mesaje

Postat 06 septembrie 2006 - 09:13

SFÂNTUL ANTON:

INVOCATII CÃTRE SFANTUL ANTON

Sfinte Antoane de Padova, Roagã-te pentru noi.
Sfinte Antoane, floare aleasã a vietii cãlugãresti, Roagã-te pentru noi.
Sfinte Antoane, preot plin de zel al Sfintei Biserici, Roagã-te pentru noi.
Sfinte Antoane, propovãduitor al adevãrurilor dumnezeiesti, Roagã-te pentru noi.
Sfinte Antoane, vrednic împãrtitor al sfintelor sacramente, Roagã-te pentru noi
Sfinte Antoane, pãstor rîvnic al sufletelor, Roagã-te pentru noi
Sfinte Antoane, mângâietor al celor întristati, Roagã-te pentru noi
Sfinte Antoane, ajutorul celor sãraci, Roagã-te pentru noi
Sfinte Antoane, alinãtorul celor bolnavi, Roagã-te pentru noi
Sfinte Antoane, sprijinul celor strâmtorati, Roagã-te pentru noi
Sfinte Antoane, protectorul copiilor, Roagã-te pentru noi
Sfinte Antoane, ocrotitorul sufletelor curate, Roagã-te pentru noi
Sfinte Antoane, sprijinitorul familiilor, Roagã-te pentru noi
Sfinte Antoane, mângâietorul bãtrânilor, al vãduvelor si al celor pãrãsiti, Roagã-te pentru noi
Sfinte Antoane, cãlãuzã a sufletelor spre Dumnezeu, Roagã-te pentru noi
Sfinte Antoane, luptãtor neînfricat împotriva spiritului rãu, Roagã-te pentru noi
Sfinte Antoane, cunoscãtor al constiintelor, Roagã-te pentru noi
Sfinte Antoane, îndrumãtor pe calea moravurilor bune, Roagã-te pentru noi
Sfinte Antoane, ajutor deosebit în aflarea lucrurilor pierdute sau furate, Roagã-te pentru noi
Sfinte Antoane, mare fãcãtor de minuni, Roagã-te pentru noi
Preot: Roagã-te pentru noi, Sfinte Antoane,
Toti: ca sã ne facem vrednici de fãgãduintele lui Cristos.
Preot: Sã ne rugãm. Doamne, Dumnezeule, ascultã cu bunãtate rugãciunea pe care o îndreptãm spre tine prin mijlocirea Sfintului Anton de Padova, Pãstor si Invãtãtor al Bisericii tale: dã-ne, te rugãm, ajutorul trupesc si sufletesc, pentru ca la sfârsitul vietii noastre pãmântesti, sã te putem lãuda împreunã cu el si cu toti sfintii tãi, în vecii vecilor. Amin.


 • 0

#8
irlandeza

irlandeza

  Membru senior

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunct
 • 3.866 mesaje

Postat 07 septembrie 2006 - 01:22

Multumesc mult fetelor.[pup][flo]Noi 2 singurei
 • 0

#9
asi

asi

  Membru senior

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunct
 • 4.796 mesaje

Postat 14 septembrie 2006 - 16:21

Nu o sa gasesti acatistul Sf.Anton pentru ca in biserica catolica nu sunt acatiste.Acestea sunt specifice bisericii ortodoxe.

Postul lui Sf.Anton se tine 9 sau 13 marti consecutiuve si in fiecare marti se recita o anumita rugaciune.

Sper sa iti fie de ajutor!Razvan(07 martie 2004)[testoasa] si mami[vampa]Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.


 • 0

#10
irlandeza

irlandeza

  Membru senior

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunct
 • 3.866 mesaje

Postat 16 septembrie 2006 - 16:05

Asi , la mama mea in Ro. , preotul a anuntat in biserica ca postul Sf. Anton de Padova incepe in 19 sept. si se tine 7 sau 9 marti consecutiv. ( depinde de probleme)

Si acatistul mama mea l-a cumparat de la catolici , dar inca nu mi-a ajuns , si acolo scrie exact ce trebuie sa faci .

Mersi de raspuns oricum.Noi 2 singurei
 • 0


Ultimele Intrebari

 • Cat timp durează colici - panica

  Sabina agache
  - Astăzi, 18:01

 • Sarcina și Covid

  M1989
  - Ieri, 19:23

 • Sarcina

  simonica simi
  - Ieri, 19:01

 • Amiocenteza

  andree940
  - Ieri, 18:19

 • Sarcina peste anticonceptionale? - panica

  croitoruclaudia
  - Ieri, 15:54

Grupuri

 • Adriana

  Adriana Stanciu
  - iun 05 2019 10:31

 • Mamici de Ianuarie 2019

  Anaysmaria
  - mai 13 2019 11:26

 • Fericire

  Matei Gabriel
  - mar 18 2019 20:09

 • Mamici de septembrie 2016

  Ralucutza1987
  - sep 17 2017 10:28

 • Bebeluși prematuri!

  Briseea
  - iul 12 2017 08:28

Bloguri

 • Saptamana 35

  flor3ntza
  - Astăzi, 17:30

 • Săptămâna 36 de sarcină

  AryaRose
  - Astăzi, 12:20

 • Vine Mos Nicolae

  Aura2020
  - Astăzi, 10:27

 • Băile fierbinți

  MarinaGeorgiana
  - Astăzi, 09:50

 • Alegerea numelui

  OanaaC
  - Ieri, 23:13

Retete

 • Pancakes cu cereale Cheerios Ovaz

  GratielaPopa
  - iun 11 2020 22:19

 • briose cu fructe de padure si Nestlé Cheerios

  GINA-MONICA
  - iun 03 2020 08:33

 • Tarta de prune si miere

  Anda08
  - aug 20 2019 12:37

 • Salata de capsuni

  Anda08
  - iul 03 2019 12:02

 • Clatite sau pancakes cu nuca de cocos si fructe

  Anda08
  - mar 29 2019 12:13